24 Ekim 2009, Cumartesi 07:35:56

Şehit pilota ilginç anma töreni

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 51 yıl önce Çiçek Adası yakınlarında düşen uçağın pilotu şehit Teğmen Erol Fercan için Ayvalık Belediyesi tarafından denizde anma töreni düzenlendi.

Ayvalık Diving Center Dalış Kursu yetkililerinin 1,5 ay önce bir dalış sırasında bulduğu ve 51 yıl önce 23 Ağustos'ta ilçenin sınırları içerisinde bulunan Çiçek Adası yakınlarına düşen uçağın enkazına ait görüntülerin bir süre önce gazetelerde yayınlanmasından sonra yerinin tespit edilmesi ile şehit hava pilot Erol Fercan'ın anısına düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Belediye Meclis üyeleri, bazı daire amirleri de katıldığı törende Şehit pilotun uçağının enkazına Ayvalık Diving Center Dalış kursuna ait botla gidilerek denize çelenk bırakıldı ve ardından dalgıçlar tarafından 51 yıl önce düşen uçağın enkazının bulunduğu bölgedeki enkazın üzerine Şehit Teğmen Erol Fercan adına yazılmış bir mezar taşı konuldu.

Törende konuşan 51 yıl önce kullandığı uçakla geçirmiş olduğu kazada düşen ve şehit olan Pilot Teğmen Erol Fercan'ın kardeşleri Emekli Hava Kurmay Albay Erkan Fercan ile Emekli Deniz Mühendisi Albay Şahin Ercan, Ayvalık Diving Center çağrısı üzerine Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreninin kendileri ve aileleri için büyük bir onur ve gurur kaynağı olduğunu belirttiler.

Erol Ercan'nın kardeşi Emekli Deniz Mühendis Albay Şahin Fercan, "Ağabeyim şehit olduğunda ben daha 9 yaşındaydım. 9 yaşındaki bir çocuğun 51 yıl önce yaşayamadığı hisleri bugün bize yaşatanlara teşekkür ediyorum. Ağabeyim 22 yaşında Kanada'dan pilotaj eğitimini tamamlayıp geldiğinde yanında o kadar güzel anılar getirdi ki ben onun ölümünden yıllar sonra bizlere bıraktığı bant kayıtları ve filmleri izleyerek anılara düşkün ağabeyimin ölümünden 51 yıl sonra bugün, inanılmaz bir duygu karmaşası yaşıyorum. Burada olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

51 yıl önce şehit olan Erol Fercan'nın Emekli Hava Kurmay Albay olan kardeşi Erkan Fercan'da, "51 yıl önce ağabeyimin şehit olduğu gün annemin yaşlı olmasından dolayı şu an emekli olan bir komutan beni çağırdı ve apar topar Balıkesir'e gideceksin dedi.Ben yaşlı annemin rahatsızlığını düşünerek yola çıktım. Ama karşılaştığım manzara ağabeyimin şehit oluşu ile ilgiliydi. O yıllar henüz harp okulu talabesiydim ve mezuniyetime bir hafta vardı. Şu an buradaki duygularımız oldukça farklı. Aradan 51 yıl geçmesinin ardından burada bulunmak ve her şeyden önce ağabeyimize Ayvalık'ın sahip çıkması bizi çok duygulandırdı. Biz yıllarca bu güzergahtan geçerken Ayvalık'a uğramadan geçtik. Ağabeyimizin kaza geçirdiği ve hayatını kaybettiği bu ilçeye gelmek istemiyorduk. Ancak ağabeyimize sahip çıkan bu manzarayı görünce ben ve bütün ailemiz burada olmaya karar verdik. İyiki gelmişiz. 50 yılın acılarıyla birlikte, gururunu bizler bir kez daha yaşattıkları için herkese bir kez daha teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'de, "51 sene önce 23 Ağustos'ta devriye gezerken uçağı arızalanan Hava Teğmen Erol Fercan şu an bulunduğumuz mahalde denize düşerek şehit oldu. Bu bizim için çok önemli bir olay. Her şeyden önce şehit Albayımızın yerini bulmuş olduk. Şehit Teğmenizi anma törenini düzenlemek bizim için çok büyük bir onuru yaşattı. Şehidimizin ailesine bir kez daha taziyelerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Duygusal dakikaların yaşandığı anma töreninde Ayvalık Diving Center Dalış Kursu yetkilileri Şehit Pilot Erol Fercan ailesine denizin dibindeki uçağa ait bir parçayı armağan etti.

Şehit pilota ilginç anma töreni

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000