18 Kasım 2013, Pazartesi 09:22:38

ŞEHİT PİLOT İÇİN GİRİŞİMLER BAŞLIYOR

MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bundan 17 yıl önce düşen F-16 pilotu Nail Erdoğan ve uçağın enkazının çıkarılacağını söylemesi yeni bir gelişme doğurdu.
  • O yunanlı belkide şu an THY da uçuyordur
  • Allah rahmet eylesin o kazayi hatırlıyorum once patlama sesi geldi akşam haberi duydum

Hem şehit pilot Erdoğan’ın çocukluktan yakın arkadaşı hem de ailenin avukatlığını yapan Mehmet Emin Keleş, bugün Atina Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet dilekçesi sunacaklarını söyledi. Hürriyet’e konuşan Keleş, dilekçelerinde, askeri pilotun barış zamanında öldüğü vahim olay nedeniyle başta Yunan savaş pilotu Thanos Grivas olmak üzere, sorumluların cezalandırılması için kamu davası açılması ve şehit pilotun ailesine tazminat ödenmesi talebinde bulunduklarını ifade etti. Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16’nın Ege Denizi’ne düştüğü 8 Ekim 1996’dan günümüze kadar, olayın uluslararası sularda it dalaşı (dog fight) olarak nitelendirildiğini belirten Keleş, şunları söyledi:

DÜŞTÜ MÜ? VURULDU MU?

“Nail şehit olduktan 8 ay sonra, babası daha fazla dayanamadı ve hayatını kaybetti. Annesi hayata küstü. Çocukları o tarihlerde küçüktü. Bir kaza sonucu düşürülmediği, bilinçli şekilde vurulduğu yönünde birtakım iddia ve belgeler, 2003 yılında Hürriyet’in manşeti ve Ertuğrul Özkök’ün başyazısı ile ortaya çıkmıştır. Bu haber ve yorumlar, Yunan Krama dergisinde yer alan, Türk F-16’sının bilinçli olarak vurulduğunun iddia edildiği, ‘Yunan Jeti Türk F-16’sını vurdu’ başlıklı haberine dayandırılmıştır. Habere göre, Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait bir Mirage savaş uçağının pilotu olan Thanos Grivas, 2. Dünya Savaşı’nda ortaya çıkan savaş geleneğinde olduğu gibi, uçağına vurduğu uçağın bayrağını çizmiştir. Ayrıca olaydan yaralı kurtulan Yarbay Osman Çiçekli’nin olayı anlatışı, F-16’mızın füzeyle vurulduğunu göstermektedir.”

YUNAN ÜYELİ AİHM’DEN RET

“Hürriyet’in haberinin ardından, , dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Ahmet Çörekçi de uçağımızı Yunanların düşürdüğünü doğruladı. Aile bana ulaştı ve 2003’te başvurduğumuz AİHM, 2009’da reddetti. Üç üyeden biri Rum’du. İtiraz ettik. Dosyanın kabul edilmeme nedenlerinden biri olarak Yunan iç hukuku da gösterildi. Olayla ilgili delil olmadığı için hukuksal süreç başlatamamıştık. Ne Yunanistan’da ne burada. Şimdi uçağın çıkartılma kararı ile birlikte en büyük delile ulaşmış olacağız. Uçağın düşürüldüğünü de belki ispat edebileceğiz.”

ANISINA ÇİÇEKLER ATTIK

Gelişmeler üzerine ailenin avukatı ve şehit pilot Nail Erdoğan’ın yakın arkadaşı Mehmet Emin Keleş ile Çeşme’ye gidip tanıklarla görüştük, uçak enkazının olduğu tahmin edilen bölgeye ulaştık. Dava kayıtlarında “Sakız Adası’nın 15 mil güneyi” diye belirtilen, Türk F-16’sının düştüğü tahmini noktayı, koordinatlar, görgü tanıkları ve 400 metre olarak nitelendirilen derinliğe göre belirledik. Anısına çiçekler attık.

ŞEHİT PİLOT İÇİN GİRİŞİMLER BAŞLIYOR

Yorumlar

O Rum ~ 10 yıl önce
O yunanlı belkide şu an THY da uçuyordur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle ~ 10 yıl önce
mümkün değil Thanos Grıvas ülkemize adım bile atamaz.Adını değiştirmediyse tabii.
? ~ 10 yıl önce
ülkemize kimler adım atabiliyor ?
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allah rahmet eylesin o kazayi hatırlıyorum once patlama sesi geldi akşam haberi duydum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000