16 Nisan 2009, Perşembe 08:38:12

Şehit pilot bugün toprağa verilecek

Bursa’da düşerek parçalanan F-16 savaş uçağının pilotu için bugün Balıkesir’de askeri tören düzenlenecek.
  • Havacılıktan anlamaynlar buraya yorum yazmasın, gidin Lemanyak, Gözcü falan okuyun kardeşim....
  • Normalll adam gözgöre göre yanlış havaalanına inebilecek yetenege sahip ise sis te kaybolmayı lütfen yadırgamayın
  • 12 Temmuz 2007 de Balikesirde düsen bir F16D idi (çift Pilot egitim uçagi) ve bir degil iki pilot da son anda parasütle atlayip kurtuldular. 11 Eylül 2006 kazasini ilk defa duyuyorum demak ki 1987 de beri 22 senede en az 25 F16 düsmüs. F4E Fantom daha eski fakat kaza orani daha az herhalde iki motorlu oldugu için. Fantomlar eskidir artik uçmasinlar diyenlere duyurulur.!!!
  • ya yanlıssam duzeltın ama bır jet sıste nasıl kaybolur bu ucagın ıcınde hıcmı alet yok nerde oldugunu soyleyen...ulan ergenekon tsk yadamı gırecektın:d

alıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalktıktan sonra Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesi sınırlarındaki Sarnıç köyü yakınlarındaki Yoğurtludere mevkiinde düşerek parçalanan F-16 savaş uçağının enkazına ulaşılırken, uçağın şehit olan pilotu Hava Pilot Üsteğmen Fatih Korçam’ın cenazesine ise henüz ulaşılamadığı, şehit pilotun cenazesinin çarpmanın etkisiyle toprağa saplanan ana gövdesinin içinde olduğu, enkazı çıkarma çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi.

Son 3 yılda aynı filonun 3 uçağı düştü

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın en gözde üslerinden olan Balıkesir’deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki iki filodan (191 ve 192) "Kobra" kod adıyla bilinen 191. Filo’da görevli olan Hava Pilot Üsteğmen Fatih Korçam’ın cenazesinin Balıkesir’e getirileceği, yarın düzenlenecek askeri törenin ardından Ankara’ya gönderileceği öğrenildi. Bu arada, üzücü kazayla ilgili kayıtlara geçen ilginç bir tesadüf dikkat çekti. 12 Temmuz 2007 tarihinde yine 9. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki 191. Filo’ya (Kobralar) ait bir F-16 tipi uçak, eğitim uçuşundan dönüş esnasında inişe geçerken üs içerisine düşerek infilak etmiş, pilot ise son anda paraşütle atlayarak kazadan yaralı olarak kurtulmuştu. Aynı filodaki aynı model uçakla meydana gelen iki kazanın da saatleri 22.30 olarak kayıtlara geçti. Bu arada, 11 Eylül 2006 tarihindeki bir uçak kazasında da yine Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı’na bağlı 191. Filo’ya (Kobra) ait F-16 savaş uçağı Çanakkale üzerinde seyrederken Kazdağları üzerinde siste kaybolup düşmüştü. Pilot Özgür Alagöz’ün son anda paraşütüylae atlayıp yaralı olarak kurtulduğu uçağın enkazı yoğun çabalar neticesinde Kazdağı Dalaksuyu mevkiinde bulunmuştu. Son 3 yılda 3 ayrı uçak kazasından iki pilot da sağ olarak kurtulurken, son kazada ise uçağın pilotu olan subay şehit oldu. 2006, 2007 ve 2009 yılında meydana gelen kazalarda düşen F-16 savaş uçaklarının üçü de Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki 191. Filo’ya bağlı savaşan şahinler oldu.

Cenaze töreni bugün

Balıkesir 9. Ana Jet Üssü’nde konuşlanan 191. ve 192. filoların her ikisi de Türk Hava Kuvvetleri’nin gururu. Av Önleme Filosu olan 191. Filo’yu, "Kobra" simgeliyor. Şehit Pilot Üsteğmen Fatih Korçam’ın cenazesinin enkazdan çıkarıldıktan sonra Balıkesir’e getirilecek. Öğleyin Balıkesir’de düzenlenecek olan askeri törenin ardından cenazenin Balıkesir Hava Şehitliği’nde toprağa verileceği belirtilirken, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun da cenaze töreni için bugün Balıkesir’e geleceği öğrenildi. Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Cemal Sancak’ı arayarak başsağlığı diledi.

 

Şehit pilot bugün toprağa verilecek

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Havacılıktan anlamaynlar buraya yorum yazmasın, gidin Lemanyak, Gözcü falan okuyun kardeşim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Normalll adam gözgöre göre yanlış havaalanına inebilecek yetenege sahip ise sis te kaybolmayı lütfen yadırgamayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
12 Temmuz 2007 de Balikesirde düsen bir F16D idi (çift Pilot egitim uçagi) ve bir degil iki pilot da son anda parasütle atlayip kurtuldular. 11 Eylül 2006 kazasini ilk defa duyuyorum demak ki 1987 de beri 22 senede en az 25 F16 düsmüs. F4E Fantom daha eski fakat kaza orani daha az herhalde iki motorlu oldugu için. Fantomlar eskidir artik uçmasinlar diyenlere duyurulur.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya yanlıssam duzeltın ama bır jet sıste nasıl kaybolur bu ucagın ıcınde hıcmı alet yok nerde oldugunu soyleyen...ulan ergenekon tsk yadamı gırecektın:d

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000