09 Aralık 2017, Cumartesi 10:14:14

"Sefer sayısı artmazsa 1 milyon yolcu hayal olur"

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Çin'den Türkiye'ye mevcut uçuş kapasitesiyle yılda en fazla 300 bin kişinin gelebileceğini belirterek, Çin'den Türkiye'ye uçuşların mutlaka artması lazım. 1 milyon Çinli turist hedefi ulaşılabilir bir rakam. Yeter ki ulaşım imkanı sağlansın." ifadelerini kullandı.
  • en önce otellerini adam et. 3 sınıf yiyeceklerle 5 yıldızlı otel tanıtımı yapan firmaları düzelt. Bırak havacılık bize kalsın
  • Çin'in çok yoğun nüfusu var acayip bir turizm potansiyeli. Harcanıyor...
  • Urumçi, Kaşgar, Xian, Çengdu, Hangzu, Harbin, Şenzen.. Bu gibi noktalara uçuş başlatılmalı. Tabi gerekli izinleri alabilirsek. Bir de gelen Çinli turistleri dövmememiz lazım. :)
  • Ee hani onur uçacaktı?
  • Yıllar evvel rusya'dan aldıkları uçak gemisinin boğazdan geçmesi karşılığında çin bize yılda 1 milyon turist gönderme vaadi vermişti tabii onlar da bizi kandırdı turist falan göndermedi daha sonra da thy'ye slot vermeyerek bizi 2.kere kandırdı. Burada suç thy'nin değil onlara kalsa hem frekans artıracaklar hem uçuş noktasını çoğaltacaklar, suç hem devamlı kandırılan türk hem de devamlı kandıran çinli siyasilerin ve sefer sayısının artması da şu anki görüntüye göre hayal...
  • Gelenler geri döndüklerinde ne anlatiyorlar biliyormusun türkiyeye ayak bastigimiz anda taksiciler basliyor bizi kaziklamaya yani acikcasi biz hirsiz bir milletiz aci ama gercek hirsiziz iste hirsiz

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Çin'den Türkiye'ye mevcut uçuş kapasitesiyle yılda en fazla 300 bin kişinin gelebileceğini belirterek, Çin'den Türkiye'ye uçuşların mutlaka artması lazım. 1 milyon Çinli turist hedefi ulaşılabilir bir rakam. Yeter ki ulaşım imkanı sağlansın." ifadelerini kullandı.

Bayındır, yaptığı yazılı açıklamada, 2018'in Çin'de "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesiyle birlikte çalışmaları hızlandırdıklarını kaydederek, Çin turizm pazarına ilişkin uçak sıkıntısı bulunduğunu bildirdi.

Toplamda 1,3 milyarlık dev bir nüfusa sahip olan Çin'de yılda 122 milyon kişinin yurt dışına çıktığını, Türkiye'nin, pazar payına ayrılan 1 milyon Çinli turistin 3'te birini bile alamadığını ifade ederek, şu anda tüm Çinliler Türkiye'ye gelmek istese dahi mevcut uçuş kapasitesiyle yılda ancak 300 bin kişinin gelebileceğini bildirdi.

Bayındır, Çin'den Türkiye'ye uçuşların mutlaka artması gerektiğinin altını çizerek, Çin hükümetinin Türkiye'ye yeni uçak seferleri koymasının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Çinli havayolu şirketlerinin Beijing-Atina direkt uçuşlara başladığını hatırlatan bayındır, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu uçuşların Türkiye'ye de gelmesini sağlarsak Çinli turist sayısı artar. 1 milyon Çinli turist ulaşılabilir bir rakam. Yeter ki ulaşım imkanı sağlansın. TÜROB olarak yaptığımız çalışmalarda, China Southern'ın geçmiş yıllarda olduğu üzere, yeniden İstanbul direkt uçuşlarına başlaması için gerekli bağlantıları sağlamaya koyulduk. 2018'de yeniden bu uçuşların başlamasını ve trafiğin artmasını ümit ediyoruz. Böylece, THY de karşılık olarak Çin'e seferlerini arttıracaktır. Üst düzey ziyaretlerde bulunarak, Çinli büyük şirketler ile görüşüp, incentive gruplarını İstanbul’a çekebilmek de yakın zamanlı hedeflerimiz arasında."

"Sefer sayısı artmazsa 1 milyon yolcu hayal"

Bayındır, 2018'in Çin'de "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesinden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ve sektörün bu konuda tanıtım ve pazarlama çalışmaları üzerine odaklandığını belirterek, TÜROB olarak, daha önce başlattıkları temaslarla bu çalışmaların içerisinde her zaman yer almaya devam edeceklerini bildirdi.

Tüm meslektaşlarının pazarın öneminin farkında olduğunu bildiren Bayındır, ancak burada iki temel hususun çözümlenmesi gerektiğini, bunlardan birincisinin, "güvenlik algısı özelinde diplomatik ilişkilerin artırılması" olduğunu aktardı.

Bayındır, bu konuda devletin gerekli girişimleri sağladığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"İkincisi ve biz turizmciler açısından daha önemlisi ulaşım, yani uçak sorunudur. THY'nin Pekin, Şangay ve Guangzhou gibi temel noktalara uçması önemli bir fırsat, ancak yeterli değil. Koltuk sayısı ve sefer sayıları ile kısıtlı bu rakamın tamamının direkt ülkemiz hedefli uçmadığı düşünüldüğünde, Çin'den 1 milyon turist beklemek, gerçeğe yakın bir hedef olmayacaktır. Dolayısıyla THY'nin yanında yanında, Çinli havayolu şirketlerinin de İstanbul uçuşları yapması için hızlı girişimlerde bulunmamız gerek.

Çinli turistlerin rezervasyon eğilimleri, yüzde 70 bireysel, yüzde 30 ise acentalardır. Ülkemize gelen kesim çoğunlukla yüzde 30'luk pay içinde yer alan grup rezervasyonlarıdır. Yani gelen gruplar; belirli bir program ve uçuş imkanları dahilinde gelen, bütçe paketleri satın alan Çinlilerdir. Bizim, 1 milyon kotamıza ve harcama yapan Çinliye ulaşmamız için, Çinlilere uçuş özgürlüğünü vermemiz gerekiyor."

- Çinli turist sayısı bu yıl yüzde 40 arttı

Açıklamada verilen bilgiye göre, Çin'den Türkiye'ye 2012 yılında 114 bin, 2013'te 138 bin, 2014'te 199 bin, 2015'te 313 bin turist geldi.

Geçen yıl 2015'e göre yüzde 46 düşüşle 167 bin Çinli turist gelirken, bu yılın 10 ayında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 40 artışla 192 bin Çinli Türkiye'yi ziyaret etti. 2014 yılında yurt dışına çıkan Çinli sayısı 107 milyon iken, 2015'te bu sayı 117 milyona, 2016'da 122 milyona yükseldi.

Geçen yıl Çinli turistlerin global düzeyde yaptığı harcama 110 milyar dolara ulaştı.

"Sefer sayısı artmazsa 1 milyon yolcu hayal olur"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Otel ~ 6 yıl önce
en önce otellerini adam et. 3 sınıf yiyeceklerle 5 yıldızlı otel tanıtımı yapan firmaları düzelt. Bırak havacılık bize kalsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
WT ~ 6 yıl önce
Çin'in çok yoğun nüfusu var acayip bir turizm potansiyeli. Harcanıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sefer noktaları ~ 6 yıl önce
Urumçi, Kaşgar, Xian, Çengdu, Hangzu, Harbin, Şenzen.. Bu gibi noktalara uçuş başlatılmalı. Tabi gerekli izinleri alabilirsek. Bir de gelen Çinli turistleri dövmememiz lazım. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur ~ 6 yıl önce
Ee hani onur uçacaktı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IL ~ 6 yıl önce
Yakinda
hayal ~ 6 yıl önce
Yıllar evvel rusya'dan aldıkları uçak gemisinin boğazdan geçmesi karşılığında çin bize yılda 1 milyon turist gönderme vaadi vermişti tabii onlar da bizi kandırdı turist falan göndermedi daha sonra da thy'ye slot vermeyerek bizi 2.kere kandırdı. Burada suç thy'nin değil onlara kalsa hem frekans artıracaklar hem uçuş noktasını çoğaltacaklar, suç hem devamlı kandırılan türk hem de devamlı kandıran çinli siyasilerin ve sefer sayısının artması da şu anki görüntüye göre hayal...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mhmt ~ 6 yıl önce
bora (khan) fuzesinin altyapisi nereden geldi ? neyin karsiliginda alindi ?
mhmt ~ 6 yıl önce
rusyadan degil ukraynadan alindi.
Korsan pilot ~ 6 yıl önce
Gelenler geri döndüklerinde ne anlatiyorlar biliyormusun türkiyeye ayak bastigimiz anda taksiciler basliyor bizi kaziklamaya yani acikcasi biz hirsiz bir milletiz aci ama gercek hirsiziz iste hirsiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SusuzHotcup ~ 6 yıl önce
Korsan Pilot'a; adam istatiki verilerle ilgili matematiksel olarak daha nasıl düzgün olurdu açıklamada bulunmuş, siz nerenizden anlayıp bu sonuca vardınız, pes.
Korsan pilot ~ 6 yıl önce
Madem her sey problem matematiksel asiliyor gelsin bir milyon cinli hirsizlanacagini bilerek gelirse tabii bir de senin gibi telefonu akilli olup kendinide akilli sanan akil fukaralarina hendek atlatmak deveye hendek atlatmak daha kolay
deneyim ~ 6 yıl önce
susuzhotcup deneyim denilen bir şey duydunmu hiç? sanırım korsan pilot deneyimlerinden cıkarak bu sonuca varmış çünkü bende aynı sonuca vardım.
Foroz ~ 6 yıl önce
Hırsız seni bu sitede istemiyoruz. Git polise itirafını orda yap. Sui misal emsal olmaz ve genele teşmil edilmez.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000