22 Ekim 2008, Çarşamba 16:13:22

Seçim öncesi "uçak bileti" skandalı!

ABD'de başkan yardımcısı adayı Sarah Palin'in yeni bir skandalı ortaya çıktı. Alaska Valisi olan Palin'in, çocuklarının uçak masraflarını devlete ödettiği belirlendi.

Cumhuriyetçi başkan yardımcısı adayının, çoğu zaman davetli olmadıkları halde kendisiyle birlikte seyahat eden çocuklarının masraflarını eyalete ödettiği, bunları masraf belgelerinde sanki resmi geziymiş gibi gösterdiği kaydedildi.

Eyalete ödetilen masraflar arasında, Palin'in 3 kızının, babalarının katıldığı bir yarışı izlemek üzere yaptıkları otel harcamaları ve uçak biletleri de var. Ayrıca valinin 5 saatlik bir konferans için New York'a gitmesi ve orada lüks bir otelde 17 yaşındaki kızı Bristol'la 5 gün, 4 gece kalmasının masrafları da eyalete ödetildi.

Palin'in, Aralık 2006'da göreve başlamasından bu yana kızlarının 64 tek yönlü, 12 de gidiş-dönüş uçak bileti olarak eyalete 21 bin 12 dolarlık masraf çıkarttığı belirlendi. Bazı durumlarda da kızlarının otel masrafları eyalete ödetildi.

Palin'in çocuklarının masraflarını eyalete ödetmesi Alaska kanunlarına aykırı. Alaska kanunları sadece resmi görevde olanların masraflarının karşılanmasını öngörüyor.

Bazı etkinliklerin organizatörleri, davetli olmadıkları halde Palin'in çocuklarını da getirdiğine şahit olduklarını, bu duruma çok şaşırdıklarını ifade ettiler. Bazı durumlarda da Palin'in, çocuklarının da etklinliğe katılması için ricada bulunduğu kaydedildi.

Palin'in, cumhuriyetçi başkan adayı John McCain tarafından başkan yardımcısı adayı olarak belirlenmesi öncesinde evraklarda düzenlemelere gidilmesi talimatı verdiği ifade edildi. Değiştirilen belgelerde Palin'in çocuklarının davetli gibi gösterildikleri kaydedildi.

Seçim öncesi "uçak bileti" skandalı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000