24 Mart 2017, Cuma 09:16:19

'Schiphol'deki ihmalin bedelini bize ödettiler'

Diyarbakırlı avukat Muzaffer Ava, amcasını kaybettiği Hollanda’nın Schiphol Havaalanında 2005 yılında çıkan yangınla ilgili soruşturma safhasında ve sonrasında faşizan uygulamalara maruz bırakıldıklarını iddia etti.
  • Bedavadan hayat peşinde koşan mültecilere ayar oluyorum, sıgınmacılar yeri gelince barbar avrupa yeri gelir ucuncu cocuk geldi ver paramı, katma değerleri sıfır. Ben de yurtdısında yasadım özellikle ülkemden gelenlerden tiksindiğim kadar kimseden tiksinmedim. Ne 1 kitap okuma var taciz desen bunlardan gecilmez. Saygı kavramı zaten yok. Tek tük olanda zaten kendini gizliyor türkçe konuşmuyor.
  • faşizan uygulamalar varsa neden oraya iltica ediyorsunuz ? neden her dedi olan,özellikle de müslüman ülkelerde yaşayanlar hep batı'ya iltica etti,ediyor ya da etmek istiyor ? almanya'da kökten dinciler çok var bir keresinde onlara tv'de çok koyu müslümansanız neden müslüman ülkelere değil de hristiyan ülkeye kaçtınız, çareyi hristiyanlarda mı buldunuz diye soruyorlar adamlar cevap veremiyor kem küm ediyorlar haliyle sonra almanlar kıs kıs müslümanların hallerine gülüyorlar oralarda daha da rezil duruma düşüyoruz.
  • Ahm ye başvurun kardeşim diyarbakırlı iyibilir ahm nin yolunu
  • hem avrupalı kötü,domuz,faşist,ırkçı derler hem gitmek için can atarlar hem de orada yaşayan türkler ve müslümanlar niyeyse ülkelerine dönmek istemezler...tabii oradaki parayı,sosyal imkanları,çocuk paralarını,özgürlüğü burada bulamayacakları için çıkarları,rahatları ve keyifleri bozulsun istemezler ve ekmeklerini yedikleri adamlara her türlü küfürü,hakareti de ederler sonra bizi sevmiyorlar derler. beğenmiyorsanız yaşamayın oralarda, toplayın eşyanızı,getirin birikimlerinizi hem ülkemiz kazansın hem siz hem de faşistlerden kurtulmuş olursunuz...ama yemezler...
  • madem kötü niye gidiyorsunuz şu faşizan ülkelere?. diyarbakır gibi göz bebeği yer varken ne işiniz var bu faşistlerle anlamam. tövbe tövbe.
  • ama aynisi turkiyede olsa istifa eden bile olmazdi maalesef. olen olduguyle kalirdi.

Diyarbakırlı avukat Muzaffer Ava, amcasını kaybettiği Hollanda’nın Schiphol Havaalanında 2005 yılında çıkan yangınla ilgili soruşturma safhasında ve sonrasında faşizan uygulamalara maruz bırakıldıklarını iddia etti. Ava, yangınla ilgili bilirkişi raporunda kapıların açılmasını sağlayan sistemin devre dışı olduğu yönünde tespit olmasına rağmen kendilerinin sorumlu tutulduğunu ileri sürdü.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bulunan Schiphol Havaalanında sınır dışı edileceklerin tutulduğu gözaltı merkezinde 2005 yılında yangın çıkmış ve aralarında Diyarbakırlı Mehmet Ava’nın da bulunduğu 2’si Türk vatandaşı 11 kişi hayatını kaybetmişti. Mehmet Ava’nın yeğeni avukat Muzaffer Ava, yangınla ilgili 315 sayfalık bilirkişi raporuna rağmen faturanın kendilerine kesildiğini öne sürdü. İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıklamalarda bulunan Ava, Hollanda’nın son süreçte uyguladığı faşizan uygulamaların eskiden beri devam ettiğini anlatarak, “O yangında değişik ülkelere mensup olan 11 kişi yaşamını yitirmişti. Yangında yaşamını yitirenlerden ikisi Türk vatandaşıydı. Biri de amcam Mehmet Ava’ydı. Yangın sonrası soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmadan sonra bilirkişi raporu tanzim edilmişti. Raporda, yangının çıkış nedeniyle ilgili bazı tespitler bulunuyordu. En önemlisi de yangında kapıların açılmasını sağlayan sistemin devre dışı olduğu yönünde bir tespit mevcut. Daha önce yapım aşamasında iken aynı gözaltı merkezinde bir yangının çıktığı yönünde bir tespit de mevcut. Zaten cenazeler DNA tespitinden ötürü 12 gün sonra bize teslim edilmişti. Bu olaydan sonra gerek soruşturma safhasında gerekse de ondan sonraki tazminat ödemesi aşamasında Hollanda’nın tavrı utanç vericiydi. Soruşturma safhasında bazı sivil toplum örgütlerini biz harekete geçirdik ve o gösterilerden sonra Hollanda Adalet ve Bayındırlık Bakanı ile Haarlem Belediye Başkanı istifa ettiler. Ancak sadece bu istifayla yetindiler” dedi.

“İstifaların intikamı bizden alındı”

İstifalardan ve bilirkişi raporundan sonra, kendilerinden intikam alındığını ileri süren Ava, “Sanki istifaların müsebbibi bizmişiz gibi orada yaşamış olan babamın hüküm giydiği ve cezasını çektiği dosyaları tekrar açtılar ve 5 yıl hapis cezası daha verdiler. Yapılan kepazelikler bununla da sınırlı değil. Ondan sonra bu tür vakalarda ödenecek olan tazminatın üst bandını 100 bin avro ile sınırladılar ve bu kanun süratle Hollanda meclisinden geçti. Bu yangınla, batı uygarlığı denilen, sözüm ona ‘İnsan hakları ve hukukun önünde eşitlik’ gibi prensiplerin doğu toplumları söz konusu olduğunda daha değişik bir veçheden baktığını idrak ettim. O yangında ölenlerin çoğunluğu farklı dinlere ve etnik kökene sahiplerdi. Bu olay batı uygarlığı dediğimiz Avrupa medeniyetinin doğu üzerindeki oryantalist bakışı sorgulamama neden oldu. Oryantalizm sadece din üzerinde zemin bulmuyor aynı zamanda bir kültür üzerinde zemin bulabiliyor. Olaydan sonra istifa etmek zorunda kalanların hıncını babamdan alınması ve ondan sonra yasal mevzuat değişikliğine gitmeleri batı kültürünün ne kadar ideolojik bir şekilde hareket ettiğini apaçık ortaya koymaktadır. Uluslararası Af Örgütü aralarında Mehmet Ava ve Kemal Şahin’in de olduğu 11 sığınmacının öldüğü olay nedeniyle sürekli Hollanda’nın dikkatini çekmektedir ancak Hollanda bunu ne kadar uyguluyor en son gelinen süreçte takınılan tavır ve ortadaki faşizan devlet uygulamaları ile cevap vermektedir” diye konuştu. 

'Schiphol'deki ihmalin bedelini bize ödettiler'

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Wiesbaden ~ 7 yıl önce
Bedavadan hayat peşinde koşan mültecilere ayar oluyorum, sıgınmacılar yeri gelince barbar avrupa yeri gelir ucuncu cocuk geldi ver paramı, katma değerleri sıfır. Ben de yurtdısında yasadım özellikle ülkemden gelenlerden tiksindiğim kadar kimseden tiksinmedim. Ne 1 kitap okuma var taciz desen bunlardan gecilmez. Saygı kavramı zaten yok. Tek tük olanda zaten kendini gizliyor türkçe konuşmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merhaba ~ 7 yıl önce
merhaba ezik bey, tanıştığıma memnun oldum :D
??? ~ 7 yıl önce
faşizan uygulamalar varsa neden oraya iltica ediyorsunuz ? neden her dedi olan,özellikle de müslüman ülkelerde yaşayanlar hep batı'ya iltica etti,ediyor ya da etmek istiyor ? almanya'da kökten dinciler çok var bir keresinde onlara tv'de çok koyu müslümansanız neden müslüman ülkelere değil de hristiyan ülkeye kaçtınız, çareyi hristiyanlarda mı buldunuz diye soruyorlar adamlar cevap veremiyor kem küm ediyorlar haliyle sonra almanlar kıs kıs müslümanların hallerine gülüyorlar oralarda daha da rezil duruma düşüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat ~ 7 yıl önce
Ahm ye başvurun kardeşim diyarbakırlı iyibilir ahm nin yolunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 7 yıl önce
hem avrupalı kötü,domuz,faşist,ırkçı derler hem gitmek için can atarlar hem de orada yaşayan türkler ve müslümanlar niyeyse ülkelerine dönmek istemezler...tabii oradaki parayı,sosyal imkanları,çocuk paralarını,özgürlüğü burada bulamayacakları için çıkarları,rahatları ve keyifleri bozulsun istemezler ve ekmeklerini yedikleri adamlara her türlü küfürü,hakareti de ederler sonra bizi sevmiyorlar derler. beğenmiyorsanız yaşamayın oralarda, toplayın eşyanızı,getirin birikimlerinizi hem ülkemiz kazansın hem siz hem de faşistlerden kurtulmuş olursunuz...ama yemezler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 7 yıl önce
madem kötü niye gidiyorsunuz şu faşizan ülkelere?. diyarbakır gibi göz bebeği yer varken ne işiniz var bu faşistlerle anlamam. tövbe tövbe.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzucu bir durum ~ 7 yıl önce
ama aynisi turkiyede olsa istifa eden bile olmazdi maalesef. olen olduguyle kalirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000