16 Temmuz 2014, Çarşamba 10:18:18

SCHENGEN VİZESİ İÇİN VBS DÖNEMİ BAŞLIYOR

Türkiye'deki tüm Schengen Devletleri konsoloslukları 25 Eylül 2014 tarihi itibariyle, Vize Bilgi Sistemini (VBS) kullanacak.
  • gerçek dünya liderinin ülkesine kimlikle girilebiliniyor mu ? hayır. peki sözde dünya liderinin ülkesine ? evet. bu nasıl iş peki ? kim gerçek lider? bir ülkenin gücü pasaportunun gücü kadar değil midir? öyleyse neden pasaportumuzla japonya ve rusya hariç hangi zengin ve güçlü ülkeye vizesiz veya kimlikle gidebiliyoruz? hiçbirine. onlar bize vizesiz ve pasaportsuz gelebiliyor mu ? evet !!! durmak yok uyumaya ve uyutmaya devam !!!
  • Acilen karsilik politikasi geregi vize uygulanmalai bu ulkelere...
  • Adanalı kardeşime katılıyorum. Biz üçüncü dünya ülkesi bile olamayız.Adamlar bizimle ti geçiyor yaa.Hala anlamadınız mı.? Bizi ne AB ye alırlar ne de insan yerine koyarlar.üLKEYİ BU DURUMA GETİRENLER !! Bunun aynısını siz de yapsanıza AB Ülkeleri vatandaşlarına.Adamlar Kimlikle Ülkeme giriyor,elini kolunu sallaya sallaya.Bizden vize için tonlarca evrak !! bu ne yaa ?? Toplanan evraklarla Fırın-Soba yakarsın.
  • Heryere deli gibi bagiracagina, kutuları, saatleri, paraları sıfırlama, kupon arazilerle ugrasicagina bunlara bak
  • Herşeyimiz tabiki de foss..One minutle olmuyor sözde padişahlık!! Ya da sözde dünya liderliği!!
  • İşte ülkemin dünyadaki itibarı..Pasaportun en önemli itibar göstergesi vatandaşın için.
  • Adamlar tabiki kimlikleriyle gelirler.cunki biz üçüncü dunya ülkesiyiz..
  • adamlar bizden parmak izi,göz retina örneği ve bir sürü gizli kalması gereken şahsi bilgilerimizi vize için alıyor ve veri tabanlarında topluyor ama onlar bizim ülkemize sadece kimlikleri ile hiçbir sorun yaşamadan çoğu kapıda vize ücreti bile ödemeden geliyor!!! nerede mütekabiliyet? hani güçlüydük hani bizden korkuyorlardı ? demek ki herşeyimiz fos!!!

ABHaber'e göre, VBS, Avrupa Birliği'nde ortak bir Özgürlük, Güvenlik ve Adalet alanının oluşturulmasının ve Schengen bölgesinde kişilerin serbest dolaşımının teknik bir sonucu.

Vize Bilgi Sisteminin, Ekim 2011'den bu yana ve son olarak Mayıs 2014'de Orta ve Kuzey Amerika, Karayipler ve Avustralasya'da olmak üzere, dünya çapında kademeli olarak başarılı bir şekilde tesis edilmesi neticesinde, 25 Eylül 2014'den itibaren Türkiye'de ve Batı Balkanlar'da da devreye sokulacağı belirtiliyor.

Bu arada, VBS'nin, Schengen Devletleri yetkilileri arasında (3 aya kadar olan) kısa süreli vizeler konusunda veri alışverişine imkan sağlayan merkezi bir veri tabanıdır olduğu kaydedilirken VBS'nin Schengen bölgesinin dış hudutlarında vize başvuru prosedürlerini ve kontrollerini kolaylaştıracağı ifade ediliyor. Haberde şöyle deniliyor:

"Başvuru sahiplerinden Schengen vizesine müracaat ederken biyometrik verilerini (parmak izleri ve dijital fotoğraf) sunmaları istenecektir. Bu sadece birkaç dakika alan basit ve ihtiyatlı bir prosedürdür. 5 yıl içerisinde yapılacak müteakip vize başvurularında parmak izleri VBS'deki önceki başvuru dosyasından kopyalanabilir. Biyometrik veriler, Schengen vize başvuru formunda sağlanan verilerle birlikte VBS merkezi veri tabanına kaydedilecek."

VBS sistemi, başvuru sahibi tarafından son beş yıl içinde yapılan tüm Schengen vize başvuruları ile Schengen Üyesi Ülke Temsilciliği tarafından verilen kararları barındıracağından bu yeni prosedürle birlikte, daha önce alınan vizelerin kanuna uygun bir şekilde kullandığına dair mevcut bilgiler sayesinde, yeni ve büyük ihtimalle çoklu-giriş vize başvurusunda bulunanların iyi niyet statüsü daha kolay bir şekilde tespit edilebilecek.

Habere göre, ayrıca Schengen bölgesine seyahatleri kolaylaştırmak amacıyla vize verilmesine yönelik süreci kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı girişimler devam edecek.

Bununla birlikte Avrupa Birliği, nihayetinde Schengen Alanına giriş için gerekli olan vize mükellefiyetinin kaldırılması amacıyla Türkiye ile Vize Serbestisi Diyalogu yürütülmesi konusunda taşıdığı kararlılığını koruyor.

SCHENGEN VİZESİ İÇİN VBS DÖNEMİ BAŞLIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

kim ? ~ 10 yıl önce
gerçek dünya liderinin ülkesine kimlikle girilebiliniyor mu ? hayır. peki sözde dünya liderinin ülkesine ? evet. bu nasıl iş peki ? kim gerçek lider? bir ülkenin gücü pasaportunun gücü kadar değil midir? öyleyse neden pasaportumuzla japonya ve rusya hariç hangi zengin ve güçlü ülkeye vizesiz veya kimlikle gidebiliyoruz? hiçbirine. onlar bize vizesiz ve pasaportsuz gelebiliyor mu ? evet !!! durmak yok uyumaya ve uyutmaya devam !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Acilen karsilik politikasi geregi vize uygulanmalai bu ulkelere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erzurumlu ~ 10 yıl önce
Adanalı kardeşime katılıyorum. Biz üçüncü dünya ülkesi bile olamayız.Adamlar bizimle ti geçiyor yaa.Hala anlamadınız mı.? Bizi ne AB ye alırlar ne de insan yerine koyarlar.üLKEYİ BU DURUMA GETİRENLER !! Bunun aynısını siz de yapsanıza AB Ülkeleri vatandaşlarına.Adamlar Kimlikle Ülkeme giriyor,elini kolunu sallaya sallaya.Bizden vize için tonlarca evrak !! bu ne yaa ?? Toplanan evraklarla Fırın-Soba yakarsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Heryere deli gibi bagiracagina, kutuları, saatleri, paraları sıfırlama, kupon arazilerle ugrasicagina bunlara bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fos ~ 10 yıl önce
Herşeyimiz tabiki de foss..One minutle olmuyor sözde padişahlık!! Ya da sözde dünya liderliği!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 10 yıl önce
İşte ülkemin dünyadaki itibarı..Pasaportun en önemli itibar göstergesi vatandaşın için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adanali ~ 10 yıl önce
Adamlar tabiki kimlikleriyle gelirler.cunki biz üçüncü dunya ülkesiyiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimlik? ~ 10 yıl önce
Kardeşim, nereden biliyorsun kimlikle girdiklerini? Herkes pasaport polisinin önünde sıraya geçmiyor mu? Yarım yamalak bilgini kendine sakla.
kimlik ??????? ~ 10 yıl önce
bilip bilmeden konuşuyorsun ama adamlar yıllardır kimlikleriyle ülkeme elini kolunu sallayarak geliyorsa pasaport polisinin önünde sıraya girse ne girmese ne??? giriyorda ne oluyor ? polis damgayı vuruyor buyur diyor! çok istiyorsan ara veya gel havalanı polisine sor kimlikle geliyorlar mı gelmiyorlar mı ??? abuk sabuk yorum yapacağına önce araştır sonra yorum yap!!!
? ~ 10 yıl önce
adamlar bizden parmak izi,göz retina örneği ve bir sürü gizli kalması gereken şahsi bilgilerimizi vize için alıyor ve veri tabanlarında topluyor ama onlar bizim ülkemize sadece kimlikleri ile hiçbir sorun yaşamadan çoğu kapıda vize ücreti bile ödemeden geliyor!!! nerede mütekabiliyet? hani güçlüydük hani bizden korkuyorlardı ? demek ki herşeyimiz fos!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 10 yıl önce
e gunaydın!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000