06 Nisan 2010, Salı 08:52:23

Schengen vizesi almak artık daha kolay

Tüm Schengen ülkelerinde vize işlemlerine bir standart getirmeyi hedefleyen ve 5 Nisan’dan itibaren yürürlüğe giren yeni düzenleme ile turistler ve öğrencilerin yapacağı üç aya kadar olan kısa süreli Schengen vizesi başvurularına kolaylık getirildi.
  • merhaba.. ben almanyada doğdum büyüdüm ve aılem orda olmalarına rağmen ben türkiyeden almanyaya gitmek için vize alamıyorum .. ıkı defa gıttım aılemın göndermıs oldukları evraklarla ama bana vıze verılmedı .. acaba sımdı vıze almaya kalksam yıne aynı sorunu yaşarmıyım ...
  • hukumete tesekkur edenler acaba kimlikleri ile herhangi bir schengen uyesi ulkeye gidebiliyorlar mi??? mesela basta pkk ve apo olmak uzere ulkemiz aleyhine her turlu olusumu destekleyen,her turlu maddi,manevi destegi esirgemeyen yunanistan,italya,fransa,isvicre vatandaslari ulkemize sadece ve sadece kimlikleri ile girebiliyorlar sanki yol gecen hani..bu olay hukumetin yaptigi calismalarin bir sonucu..eskiden pasaportlari ile giris yapiyorlardi son 6-7 senedir yani senin teskkur ettigin hukumet is basina geldiginden beri kimlikleriyle..sen kimliginle birak o ulkelere konsolosluklarinin oldugu sokaga giremezsin..bunun icin ne diyeceksin hukumete tesekkur eden yagci??? hakikaten emegi gecen herkese coookkk tesekkurler!!!!!!!
  • Hükümetinm diğer vize! kolaylıklarından dolayı teşkkür ederiz ama burada şöyle bir durum arız oluyor bu Schengen ülkelerinin 3. ülkelere yapmış oldukları genel bir düzenleme,kesinlikle kolaylık değil düzenleme..Birçok ülke aynı vizeyi değişik maddeleri dikkate alarak verdiği için gerekli olan bir mutabakat ve kesinlikle Türkiye ye özgü bir şey değilidir..Tüm 3. ülkeleri kapsayan bir vize standardizasyonudur..
  • bu hukumetin yaptigi calismalarin guzel bir sonucu.onceden mumkunmuydu bu adamlarin vize vermeme nedenlerini soylemesi yada belli bi zaman icinde cevap verme zorunlulugu... emegi gecenlere tesekkurler
  • avrupa da türk insanı na nasıl muhamele yapıldığı ortada 3. sınıf insan yazık biz daha onların kölesi olarak yaşamaya devam edelim.
  • aslında Türkiye'de vize başvurularını inceleyen bir kurum olmalı ve vize için başvuranlarla önce o kurum konuşmalı. bu şekilde tipi ve görece olarak niyeti bozuk yaratıklar baştan elenmelidir. yani adam gelecek ve o kurumdaki kişi adamla mülakat yapacak, baktı gagali guguli konuşuyor, pis kokuyor, kıyafeti filan da bozuk, yallah hemşerim sen hiç boşuna vizeye başvurup ülkemizin prestijini bozma diyecek... mesela dedik :))
  • somut bir değişiklik yok. tutum aynı: gelmeyin...
  • Basit bir mantıkla haberi değerlendirecek olursak "daha kolay" demesi bile haberin realite değerini ortaya çıkarmakta.Şimdiye kadar alınan vizelerde kolaylık diz boyu idi ve artık boy vermeye başladık resmen..Ama kimseyi suçlamamak lazım.Az çok yurtdışında yaşayanlarımız bilirler Türkiyenin oralarda hangi insanlar tarafından temsil edildiklerini.Çok sağolsunlar bizi bu hale getiren yine bizleriz..

Yeni düzenleme sayesinde turistler ve öğrencilerin yapacağı üç aya kadar olan kısa süreli Schengen vizesi başvurularında kolaylık sağlanacak.

Schengen vizesi uygulamasında şimdiye kadar vizenin, üye herhangi bir ülkenin konsolosluğundan alınabiliyor, ancak her ülkenin vize başvuruları konusunda kendinin belirlediği kuralları uyguluyordu. Yeni düzenleme ile bu uygulama kalkarak standart getirildi.

Başvuruda bulunanların işini kolaylaştıran yeni uygulama ile ücretlendirmede de bazı indirimlere gidiliyor. Uygulamaya başlanan yeni düzenleme şöyle:

“Normal vize başvuruları için 60 avro alınmaya devam edilirken, 6 ila 12 yaş arasındaki çocuklardan alınan ücret 35 avroya düşürülecek. Başvuruda bulunacak belli kişi ve gruplar içinse bu ücretlendirmede istisnalara gidilecek. Bekleme süresi kısalacak. Yeni düzenlemeye göre, Schengen'e dahil olan ülkelerin, 15 gün içinde başvuruda bulunacak kişiye istenen belgeleri teslim etmesi için randevu vermesi gerekiyor. Vize başvurusunun sonucunun da iki hafta içinde ilgili kişiye bildirilmesi gerekecek. Başvurunun reddedilmesi halinde ise bunun gerekçeleri açıklanacak.”

Schengen vizesi almak artık daha kolay

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
merhaba.. ben almanyada doğdum büyüdüm ve aılem orda olmalarına rağmen ben türkiyeden almanyaya gitmek için vize alamıyorum .. ıkı defa gıttım aılemın göndermıs oldukları evraklarla ama bana vıze verılmedı .. acaba sımdı vıze almaya kalksam yıne aynı sorunu yaşarmıyım ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hukumete tesekkur edenler acaba kimlikleri ile herhangi bir schengen uyesi ulkeye gidebiliyorlar mi??? mesela basta pkk ve apo olmak uzere ulkemiz aleyhine her turlu olusumu destekleyen,her turlu maddi,manevi destegi esirgemeyen yunanistan,italya,fransa,isvicre vatandaslari ulkemize sadece ve sadece kimlikleri ile girebiliyorlar sanki yol gecen hani..bu olay hukumetin yaptigi calismalarin bir sonucu..eskiden pasaportlari ile giris yapiyorlardi son 6-7 senedir yani senin teskkur ettigin hukumet is basina geldiginden beri kimlikleriyle..sen kimliginle birak o ulkelere konsolosluklarinin oldugu sokaga giremezsin..bunun icin ne diyeceksin hukumete tesekkur eden yagci??? hakikaten emegi gecen herkese coookkk tesekkurler!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hükümetinm diğer vize! kolaylıklarından dolayı teşkkür ederiz ama burada şöyle bir durum arız oluyor bu Schengen ülkelerinin 3. ülkelere yapmış oldukları genel bir düzenleme,kesinlikle kolaylık değil düzenleme..Birçok ülke aynı vizeyi değişik maddeleri dikkate alarak verdiği için gerekli olan bir mutabakat ve kesinlikle Türkiye ye özgü bir şey değilidir..Tüm 3. ülkeleri kapsayan bir vize standardizasyonudur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu hukumetin yaptigi calismalarin guzel bir sonucu.onceden mumkunmuydu bu adamlarin vize vermeme nedenlerini soylemesi yada belli bi zaman icinde cevap verme zorunlulugu... emegi gecenlere tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
avrupa da türk insanı na nasıl muhamele yapıldığı ortada 3. sınıf insan yazık biz daha onların kölesi olarak yaşamaya devam edelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
aslında Türkiye'de vize başvurularını inceleyen bir kurum olmalı ve vize için başvuranlarla önce o kurum konuşmalı. bu şekilde tipi ve görece olarak niyeti bozuk yaratıklar baştan elenmelidir. yani adam gelecek ve o kurumdaki kişi adamla mülakat yapacak, baktı gagali guguli konuşuyor, pis kokuyor, kıyafeti filan da bozuk, yallah hemşerim sen hiç boşuna vizeye başvurup ülkemizin prestijini bozma diyecek... mesela dedik :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
somut bir değişiklik yok. tutum aynı: gelmeyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Basit bir mantıkla haberi değerlendirecek olursak "daha kolay" demesi bile haberin realite değerini ortaya çıkarmakta.Şimdiye kadar alınan vizelerde kolaylık diz boyu idi ve artık boy vermeye başladık resmen..Ama kimseyi suçlamamak lazım.Az çok yurtdışında yaşayanlarımız bilirler Türkiyenin oralarda hangi insanlar tarafından temsil edildiklerini.Çok sağolsunlar bizi bu hale getiren yine bizleriz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000