20 Aralık 2014, Cumartesi 09:13:18

SAVUNMA BAKANI YILMAZ: "2 ADET F-35 SİPARİŞİ VERİLDİ"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, F-35 uçaklarının Müşterek Taarruz Uçağı Programı kapsamında geliştirme ve test faaliyetlerine devam edildiğini kaydederek, 2 F-35 uçağının siparişinin verildiğini söyledi.
  • Argadaslar bu ucak gemisine inmiomu bizim ucak gemimiz yok nasil siparis verdilerki..acapa ucak gemizidemi alicaz Kars digor dan seyhmuz
  • 2? Dünyada emsali olmayan bir tip satın alması herhalde. Simülator alın daha keyifli olur...
  • mecbur alıcaklar.. ellernde uçak mı var ... hanı yazılımı bize ait olduğu zaman alıcaktık..
  • Ülkemle ordumla sözde dalga geçenler lütfen kanınızı milliyetinizi ve cibilliyetinizide yazında millet hain ve alçak görsün. Hadi adınızı yazmazsınızda bunu yazın bari .
  • müzeye koymak için aldılar herhalde 2 taneyi....komedi, bi de açıklama yapmış ..
  • biri malatya'da düşer.. biri de konya'da.. bir dahaki putin ziyareti ne zaman oluyorsa işte o aralar indirirler.. ha bir de bunlar çin füzesi alacaktı ne oldu var mı bir haber?
  • Tgs ye alım varmı bilen yardımcı olabilirmi ??
  • artık amerika bile bizim kö... olur:) coştuk bir kere 2 tane almışıozzz vayyyyyyyyyyyyy
  • Allah vatanımızi milletimizi korusun
  • Gelecek Dronelarda, bu tarz ucaklarin devri bitti, bosaara harcamayin

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, F-35 uçaklarının Müşterek Taarruz Uçağı Programı kapsamında geliştirme ve test faaliyetlerine devam edildiğini kaydederek, 2 F-35 uçağının siparişinin verildiğini söyledi.

Özgün bir savaş uçağı geliştirme yolunda da projelerin devam ettiğini kaydeden Bakan İsmet Yılmaz, “F-35 uçaklarının Müşterek Taarruz Uçağı Programı kapsamında geliştirme ve test faaliyetleri devam etmektedir. Millî mühimmatlarımızın da entegre edileceği F-35 savaş uçağının bilgi füzyonu, görünmezlik ve ileri algılayıcı teknolojileri gibi gelişmişlik yetenekleriyle beraber 2020’li yıllarda Türk Hava Kuvvetlerinin önemli bir muharip unsuru olması öngörülmektedir. Hâlihazırda ilk 2 uçağın siparişi verilmiş durumdadır" dedi.

Bakan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; "Geçtiğimiz günlerde program kapsamında alınan kararla, ülkemiz, müşterek taarruz uçağının Avrupa bölgesi motor ağır bakım ve onarım merkezi olarak seçilmiştir. Bu kararla Türkiye’nin tecrübesi ve uzmanlığı, maliyet etkinliği ve uluslararası arenada bölgesel liderliği tescil edilmiştir. Bu sayede, Türkiye’nin Müşterek Taarruz Uçağı Projesi kapsamındaki en önemli hedeflerinden biri olan F-35 motorunun üretim ve bakım kabiliyetleri kazanılmış olacaktır. Ayrıca, aynı kararla, Türkiye 2018 yılından itibaren, en az üç yıl tek başına hizmet vermek üzere Norveç ve Hollanda’nın önünde program tesisi olarak F-35 depo seviyesi bakım hizmeti için 1’inci sırada seçilmiştir” dedi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında başlatılan, ancak daha sonra akamete uğrayan havacılık çalışmalarının ardından ilk Türk tasarım eğitim uçağı Hürkuş 29’un Ağustos 2013 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini hatırlatan Bakan Yılmaz, “15 adetlik seri üretim için Savunma Sanayi İcra Komitesi kararı alınmış ve proje kapsamında üretilen prototip uçağın uçuş testleri 10 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır” ifadelerini kullandı.

ATAK Projesi kapsamında 6 adet helikopterin teslimatının gerçekleştirildiğini ifade eden Yılmaz, “Helikopterimizi asimetrik savaş alanında, dünyadaki operasyonel anlamda en iyi çözüm ve şimdiden ihracat potansiyeli yüksek bir proje olarak değerlendiriyoruz. Bu proje kapsamında 59 adet helikopter Türkiye’de üretilecektir” açıklamasında bulundu.

Gerek tasarım ve üretim gerekse hareket ve lojistik anlamda Türkiye’ye önemli kabiliyet kazandıracak olan A400M stratejik ulaştırma nakliye uçağının da ilkinin teslim alındığını belirten Yılmaz, “3 adet ‘AWACS’ diye bildiğimiz Barış Kartalı uçağımız yer destek merkeziyle birlikte teslim alınmıştır, 2015 yılında alınacak son uçakla birlikte teslimatlar tamamlanacak ve böylelikle Hava Kuvvetlerimizin önemli bir güç çarpanı olacaktır. Modern piyade tüfeğimizin üretimine başladık. Alçak irtifa hava savunma sistemi füzeleri başarıyla sonuçlandı. Orta irtifa füze atışı başarıyla gerçekleştirildi ve GÖKTÜRK-2 füzesinden sonra yer gözlem uydu teknolojilerinin geliştirilmesiyle de İMECE Projesi’ni de başlatmış bulunmaktayız” diye konuştu.

SAVUNMA BAKANI YILMAZ: "2 ADET F-35 SİPARİŞİ VERİLDİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Argadaslar bu ucak gemisine inmiomu bizim ucak gemimiz yok nasil siparis verdilerki..acapa ucak gemizidemi alicaz Kars digor dan seyhmuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
F-35'in uçak gemisine inebilen (CV/STOVL) F-35B ve F-35C'dir. Bunları bildiğim kadarı ile yalnızca USNAVY ve RAF sipariş etti. Bizim alacağımız modeller F-35A olacak. Bir de bu tip forumlara takılmaya başlamadan önce (havacılıktan vazgeçtim hadi...) Türkçe öğrenmek konusunda bir çaba gösterirseniz daha saygı duyulan bir insan olabilirsiniz; Kars-Digor'dan Şeyhmuz Bey(!).
E3-A ~ 9 yıl önce
2? Dünyada emsali olmayan bir tip satın alması herhalde. Simülator alın daha keyifli olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mecbur ~ 9 yıl önce
mecbur alıcaklar.. ellernde uçak mı var ... hanı yazılımı bize ait olduğu zaman alıcaktık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ülkemle ordumla sözde dalga geçenler lütfen kanınızı milliyetinizi ve cibilliyetinizide yazında millet hain ve alçak görsün. Hadi adınızı yazmazsınızda bunu yazın bari .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 9 yıl önce
müzeye koymak için aldılar herhalde 2 taneyi....komedi, bi de açıklama yapmış ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
indir ~ 9 yıl önce
biri malatya'da düşer.. biri de konya'da.. bir dahaki putin ziyareti ne zaman oluyorsa işte o aralar indirirler.. ha bir de bunlar çin füzesi alacaktı ne oldu var mı bir haber?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acaba ~ 9 yıl önce
Tgs ye alım varmı bilen yardımcı olabilirmi ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slm ~ 9 yıl önce
artık amerika bile bizim kö... olur:) coştuk bir kere 2 tane almışıozzz vayyyyyyyyyyyyy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Allah vatanımızi milletimizi korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelecek ~ 9 yıl önce
Gelecek Dronelarda, bu tarz ucaklarin devri bitti, bosaara harcamayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000