10 Aralık 2017, Pazar 13:01:07

Savaş pilotları yuvaya dönüyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki ihraçlar nedeniyle oluşan pilot açığının giderilmesine yönelik çalışmalar sonuç vermeye başladı.
  • Bazı arkadaslarimizi tenzih ediyorum ama suan tsk ya geri donmemek ve kacmak icin yeni moda lisanslari easa ya cevirmek. Ama bu arkadaslara bir tavsiyem olacak, kurdugunuz whatsapp grubundan hvkk nin haberi var ve onlemler aliniyor. Bosuna masraf yapip “issue of licence” degisikligi yapmak icin irlandalilara para vermeyin. Devletle sidik yarisi olmaz. Arayin devrelerinizi cozun sorununuzu ;)
  • Arkadas su HHO yu okuyanlardaki Matematik fizik kafasi birazcik bende olsaymis keske, butun pilotlarimiza görevlerinde basarilar.. Yollari acik olsun..
  • GÜLE GÜLE GİDİN,SİZ BU ÜLKEYİ KORUMASANIZ,SEFİLLER HALA HAVACILIK YAPABİLECEKLERİNİ ZANNEDİYOR.BU KADAR ASKER SİVİL KARŞILAŞTIRMASI BİRİLERİNİN İNTERNET BAĞLANTI MENFAATLERİ OLABİLİR.SAVCILIK YABANCI İSTİHBARAT BİRİMLERİNİN KAYNAĞI OLAN BU DURUMA ÇALIŞMA YAPMASI GEREKİR.TOPARLAYIP MÜRACAAT EDECEĞİM.BUYURUN ŞİMDİ YAZIN.
  • Araştırmadan soruşturmadan bir gecede pilotların yarısını görevden attılar. Çoğunluğunun hiç bir şeyden haberi bile Yok. TSK yı hallaç pamuğuna çevirdiler. Bir pilot kaç senede yetişiyor, yazık bu birikimlere. Bir Allah ın kulu da çıkıp bu hukuksuzluktur demiyor... Ayrıca pilotlar yuvaya dönüyor başlığı bu haber için uygun bir başlık değil...! Çok yazık çok..!
  • Milli mücadelede %60 asker kaçağı oranına rağmen yeni ve özgür devlet kurmayı başaran, Atanın gücü olan kahraman halkın nesesilleri Tk yada TSK da görevini yapar. Bu % 60 ın nesılleri ise kalabalıklar, haset yazarlar fitne ve ayrım yaparlar,
  • Zaten kendinini ispatlamis basarili insanlar. Hayirli ve kazasiz ucuslar...
  • SIVIL KAYNAKLI BIRISI OLARAK KUVVETLE MUHTEMELEN BURAYA YORUM YAZAN VE SIVIL PILOT OLDUGUNU IDDIA EDENLERIN HEPSININ TOPLAMI KADAR UCUS SAATIM VARDIR. SILAHLI KUVVETLERDEN GELEN PILOTLARIMIZ HAKKINDA BU YAZILARI YAZAN ZAVALLILAR UCAK OPERATORU OLMUS ANCAK PILOT HATTA HAVACI HIC OLAMAMISLARDIR. DEGERLI SILAHLI KUVVETLER MENSUBU PILOTLARIMIZA YENI GOREVLERINDE BASARILAR DILIYOR VE EN KISA SUREDE GERI GELMELERINI BEKLIYORUZ. BURAYA YORUM YAZAN SIRTLANLARA BAKMAYIN,BIZ SIZIN DEGERINIZI VE YAPMIS OLDUGUNUZ GOREVLERIN ZORLUGUNU BILIYOR VE SAYGI DUYUYORUZ. SAYGILARIMLA SIVIL HAVACI(SADECE UCAK OPERATORU DEGIL)
  • K.TAZMİNAT HAKLARIMIZI ÖDEYİN SBK BORAJET
  • asker ve sivil pilot muhabbeti artık kabak tadı verdi.yapılacak ya birşey yok.fakat bu asker pilotlar zamanla o kadar azalaca ki göreceksiniz. niye derseniz! çocukları babalarının yerini alıyor.yani askerlik bir şekil de devam ediyor.....
  • 'Atatürk'ün askeriyim' diyerek artistlik yapanlar ne hallere düştüler. Git, gel, yine git, azıcık içeri gir, tamam tamam yine gel. Aptallaştılar haliyle. Artıkne diyeceklerini onlar da bilmiyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki ihraçlar nedeniyle oluşan pilot açığının giderilmesine yönelik çalışmalar sonuç vermeye başladı. Pilot ihtiyacının karşılanmasına ilişkin çalışmalar kapsamında 64 subay atandı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının pilot açığının ortadan kaldırılmasına yönelik ilk adım pilotların özlük haklarında yapılan iyileştirmeyle atıldı.  Bunun yanı sıra çeşitli nedenlerle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılan pilotlara Milli Savunma Bakanı onayıyla geri dönüş imkanı tanındı. FETÖ üyelerince başta sağlık olmak üzere çeşitli nedenlerle uçuştan ayrılmalarına sebebiyet verilen subaylara pilot olmaları için yeni hak getirildi.

Ayrıca dış kaynaktan pilot temini için üniversitelerden pilot olarak mezun olanların TSK'da özel şartlarda istihdamının önü açıldı.

Mecburi hizmet süresinin de değiştirilmesinin ardından pilotların hizmet süreleri 14,5 yıldan 18 yıla çıkarıldı. Bunların yanı sıra komutanlıkta görev yapan yer sınıfı personeline pilot olma imkanı sağlandı.
Bu kapsamda Hava Kuvvetleri Komutanlığında temin edilecek 195 subaydan 64'ünün ataması yapıldı, diğerlerinin işlemlerine devam ediliyor.

"Yuva"ya dönüş yolu

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giden 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle de bu konuda düzenlemeye gidildi.

Fiili hizmet süresinin düşürülmesi ve pilotaj eğitimini bitirenlerin yükümlülüklerine yönelik düzenlemelerin ardından TSK'dan ayrılan pilot subaylar, uçuş için gerekli şartları sağlamaları ve haklarında yaptırılacak güvenlik soruşturmalarının olumlu olması kaydıyla ihtiyaç duyulan hava aracı tiplerinde ilgili kuvvet komutanının teklifi ve Milli Savunma Bakanının onayıyla 18 yıllık yükümlülük süresini tamamlamaları için yeniden subay olabilecek.

Atanan pilotlar, emsallerinin bulunduğu rütbelere terfi ettirilecek, dışarıda geçirdikleri süreler rütbe bekleme süresinden, uçuş süreleri ise uçuş hizmet süresinden sayılacak. Pilot subayların uçuş tazminatları da uçuş sürelerine bakılmaksızın 23 uçuş hizmet yılı esas alınarak belirlenecek.

Atanan pilot subaylardan ilgili yönetmeliğe göre sağlık yeteneklerini sonradan kaybedenlerin yükümlülükleri sona erecek. Görevlendirildikleri hava aracı tipinde sağlık dışındaki nedenlerle uçuculuk niteliğini kaybedenlerle TSK'dan ayırma cezasını gerektiren disiplinsizlik suçu işleyenlerin TSK ile ilişiği kesilecek ve sivil pilot sertifikaları ilişik kesme tarihinden itibaren kalan yükümlülük süresi kadar iptal edilecek. Malullük ve ölüm hariç yükümlülük süresini tamamlamadan TSK'dan ayrılanlar, nasbedildikleri yeni rütbelerinin emeklilik de dahil olmak üzere hiçbir hakkından yararlanamayacak.

Görev süresi dolanlar eski firmalarında yeniden istihdam edilecek

Pilotluğa seçim sürecine dahil edilerek buna ilişkin çağrı emrinin tebliğinden itibaren 15 gün içinde çağrı emrine uymayanlar ile subaylığa nasıplarını müteakip atama kararının tebliğinden itibaren 15 gün içinde atandıkları birliklere katılış yapmayanların sivil pilot sertifikaları yükümlülük süresince iptal edilecek.

Subay nasbedilen pilotların çalıştıkları firmalarla yaptıkları iş sözleşmeleri TSK'da görev yaptıkları sürece askıya alınacak. Görev süreleri sona erenler, görev öncesi çalıştıkları firmalar tarafından yeniden istihdam edilecek.

Savaş pilotları yuvaya dönüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (67)

Kaçacaklar ~ 6 yıl önce
Bazı arkadaslarimizi tenzih ediyorum ama suan tsk ya geri donmemek ve kacmak icin yeni moda lisanslari easa ya cevirmek. Ama bu arkadaslara bir tavsiyem olacak, kurdugunuz whatsapp grubundan hvkk nin haberi var ve onlemler aliniyor. Bosuna masraf yapip “issue of licence” degisikligi yapmak icin irlandalilara para vermeyin. Devletle sidik yarisi olmaz. Arayin devrelerinizi cozun sorununuzu ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafa.. ~ 6 yıl önce
Arkadas su HHO yu okuyanlardaki Matematik fizik kafasi birazcik bende olsaymis keske, butun pilotlarimiza görevlerinde basarilar.. Yollari acik olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARTALLAR ~ 6 yıl önce
GÜLE GÜLE GİDİN,SİZ BU ÜLKEYİ KORUMASANIZ,SEFİLLER HALA HAVACILIK YAPABİLECEKLERİNİ ZANNEDİYOR.BU KADAR ASKER SİVİL KARŞILAŞTIRMASI BİRİLERİNİN İNTERNET BAĞLANTI MENFAATLERİ OLABİLİR.SAVCILIK YABANCI İSTİHBARAT BİRİMLERİNİN KAYNAĞI OLAN BU DURUMA ÇALIŞMA YAPMASI GEREKİR.TOPARLAYIP MÜRACAAT EDECEĞİM.BUYURUN ŞİMDİ YAZIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok Yazık..! ~ 6 yıl önce
Araştırmadan soruşturmadan bir gecede pilotların yarısını görevden attılar. Çoğunluğunun hiç bir şeyden haberi bile Yok. TSK yı hallaç pamuğuna çevirdiler. Bir pilot kaç senede yetişiyor, yazık bu birikimlere. Bir Allah ın kulu da çıkıp bu hukuksuzluktur demiyor... Ayrıca pilotlar yuvaya dönüyor başlığı bu haber için uygun bir başlık değil...! Çok yazık çok..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belli ~ 6 yıl önce
Milli mücadelede %60 asker kaçağı oranına rağmen yeni ve özgür devlet kurmayı başaran, Atanın gücü olan kahraman halkın nesesilleri Tk yada TSK da görevini yapar. Bu % 60 ın nesılleri ise kalabalıklar, haset yazarlar fitne ve ayrım yaparlar,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basari... ~ 6 yıl önce
Zaten kendinini ispatlamis basarili insanlar. Hayirli ve kazasiz ucuslar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SIVIL KAYNAKLI SIVIL KAPTANDAN ~ 6 yıl önce
SIVIL KAYNAKLI BIRISI OLARAK KUVVETLE MUHTEMELEN BURAYA YORUM YAZAN VE SIVIL PILOT OLDUGUNU IDDIA EDENLERIN HEPSININ TOPLAMI KADAR UCUS SAATIM VARDIR. SILAHLI KUVVETLERDEN GELEN PILOTLARIMIZ HAKKINDA BU YAZILARI YAZAN ZAVALLILAR UCAK OPERATORU OLMUS ANCAK PILOT HATTA HAVACI HIC OLAMAMISLARDIR. DEGERLI SILAHLI KUVVETLER MENSUBU PILOTLARIMIZA YENI GOREVLERINDE BASARILAR DILIYOR VE EN KISA SUREDE GERI GELMELERINI BEKLIYORUZ. BURAYA YORUM YAZAN SIRTLANLARA BAKMAYIN,BIZ SIZIN DEGERINIZI VE YAPMIS OLDUGUNUZ GOREVLERIN ZORLUGUNU BILIYOR VE SAYGI DUYUYORUZ. SAYGILARIMLA SIVIL HAVACI(SADECE UCAK OPERATORU DEGIL)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi sksocu ~ 6 yıl önce
İyi yalamışsın seni kokpitte asker kölenliler iyi şeyapmış heralde ☺️☺️☺️
Tesekkurler ~ 6 yıl önce
Havada gorusuruz
Sivil hava civaci ya ~ 6 yıl önce
Çok komiksin be yaaa..iyi yıkama yaglama yapmışsın hayıırdır ne bekliyon :))
sivil havaci ~ 6 yıl önce
iyi uçuşlar.sen takma kafana.bak kaptan olmuşsun .aklıma gelmisken sorayım.sulalende asker pilot var mi? bir de büyük harfle yazma.
Tesekkurler Kaptan ~ 6 yıl önce
Bu candan dusunceleriniz icin tesekkurler. Sizin gibi Adam kaldimi acaba ?
BEN DE SİVİL KAPTANIM ~ 6 yıl önce
Kimse kimseyi yalamamış, bunu yazan kaptanımı bilmiyorum ama doğruyu yazmış, BAK BEN DE BÜYÜK HARFLE YAZIYORUM, umarım TK ya geri dönerler bir an evel , Allah yardımcıları olsun, sağlıcakla gelsinler , Ha bu arada benim ailemde asker yok , havacı yok, amacınız sinir bozmak ama emin olun hepsi birbirinden kaliteli insanlar
Iyi sksocuya ~ 6 yıl önce
Sen akrabalarina bi sor bakalim.askerlerin saaptigi kac kisi var
K.TAZMİNAT HAKLARIMIZI ÖDEYİN SBK BORAJET ~ 6 yıl önce
K.TAZMİNAT HAKLARIMIZI ÖDEYİN SBK BORAJET

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu, ~ 6 yıl önce
asker ve sivil pilot muhabbeti artık kabak tadı verdi.yapılacak ya birşey yok.fakat bu asker pilotlar zamanla o kadar azalaca ki göreceksiniz. niye derseniz! çocukları babalarının yerini alıyor.yani askerlik bir şekil de devam ediyor.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne garip ~ 6 yıl önce
'Atatürk'ün askeriyim' diyerek artistlik yapanlar ne hallere düştüler. Git, gel, yine git, azıcık içeri gir, tamam tamam yine gel. Aptallaştılar haliyle. Artıkne diyeceklerini onlar da bilmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garip mi ~ 6 yıl önce
Garip olan senin kafadakiler. Atatürk'ün Askeri "artizlik" yapmaz, askerlik yapar. Ağızından çıkanı kulağın duysun.
Aptal mi ~ 6 yıl önce
Dusunerek yazsaniz..
Pilotx ~ 6 yıl önce
Atatürkün askeri olmaktan gurur duyuyorum. Sen kimin yandaşısın onu söyle yiğitce mertçe.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000