16 Nisan 2012, Pazartesi 08:02:11

SATIŞ YENİDEN GÜNDEMDE...

TUI'nin zor durumdaki Thomas Cook'un şirketleri ile ilgilendiği ve gruba ait şirketlerden bazılarını satın alabileceği belirtiliyor...
Zor durumdaki Thomas Cook’un TUI’ye satılması konuşuluyor. Almanya’daki ulusal basında TUI’nin Thomas Cook’u satın alacağı yönünde haberler yer almaya başladı.
 
Almanya’da yayımlanan Süddeutsche Zeitung gazetesi, TUI Travel CEO’su ve TUI Yönetim Kurulu Üyesi Peter Long ile yaptığı röportajda iddialara yer verdi. Röportajda, Long, Thomas Cook ile ilgilendiklerini daha önce de dile getirdiğini hatırlatarak, “Rakibimizin grup içinde satılacak olanları değerlendirip belirlemesini anlayışla karşılıyoruz. Eğer somut bir gelişme olursa biz de durumu kendi açımızdan değerlendiririz” dedi.
 
Aynı şekilde ülkenin bir diğer büyük günlük gazetesi Die Welt de TUI’nin rakibi Thomas Cook’un bazı şirketleri ile ilgilendiğini ve tarafların görüşme halinde olduklarını yazdı.
 
Öte yandan sektör çevreleri, Almanya, İngiltere, İskandinavya gibi ülke ve bölgelerde TUI’nin Thomas Cook’u satın almasının zor olduğunu, pazar payının büyük bölümü iki grupta toplandığından tekelleşme meydana gelebileceği ve kartel dairelerinin buna izin vermeyeceklerini belirtiyorlar.
 
Bu nedenle TUI’nin Thomas Cook’un belirli şirketleri ile ilgilenebileceği ifade ediliyor. TUI’nin Thomas Cook’un otelleri ve havayolu şirketi Condor ile ilgilendiği de sektör çevrelerinde konuşuluyor.
SATIŞ YENİDEN GÜNDEMDE...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000