28 Mart 2017, Salı 10:25:04

SAS bir bir satıyor

Sas Havayolları, Londra Heathrow’daki bir çift slotunu 75 milyon dolara sattı.
  • Türk Hava Yolları için uygun bir yatırım olmuş bakılırsa.
  • Bildigim birsey var o da su SLOT SLUT degil.
  • Herhalde galüba sanırsam uçuş hakkı gibi bişey :)))
  • ATC SLOT: Genel hava trafik otoritesi tarafindan (türkiye ve avrupa için eurocontrol) belirli meydan, yol veya noktalarda yine belirli zaman araliklari icin cesitli sebeplerden ötürü geçişin sınırlı olmasi gerektiginde; o yolu izleyecek uçağın uyması istenen kalkış zamanıdır. YER SLOT’u (ground slot): havalimanlarinin kapasiteleri goz onunde bulundurularak, ucakların daha önce belirledikleri gelis-gidis zamanlarina uymalarini amaclayan bir sistemdir. Basvurular ve değişiklikler sivil havacilik genel müdürlüğ’ne bağlı slot koordinasyon merkezi tarafindan değerlendirilir. Alınan slotlara uyulmamasi veya slot saatlerinin +-20 dk.’dan daha fazla aşılması durumunda, havayolu uçağının tonaji oranında para cezası öder ve daha sonraki dönemler için slot alımındaki önceliğini kaybeder.
  • Slot, koordine edilen bir havaalanında belirli bir gün ve saatte iniş veya kalkış amacıyla havaalanı alt yapısının tamamını kullanmak üzere havalimanı işletmecisi veya ilgili sivil havacılık otoritesi tarafından havayolu şirketlerine tahsis edilen izne verilen addır.
  • Slot nedir diye merak eden arkadaşlar http://www.havayolu101.com/2015/02/28/thy-londra-heathrow-havalimaninda-slot-satin-aldi/ adresinde detaylı açıklamayı bulabilirler. Airporthaber sadece havacıların ve havalimanı çalışanlarının takıldığı bir yer oldugu için bunu açıklama geregi duymuyor. Bilmedikleri için değil yani.
  • Uçuş hakkı beyler slot. Alan firma sas'ın yerine kendi uçuşunu yapacak yani..
  • Kaba tabirle o havalimanindan gelip yolcu almak icin hergun belli bir saatte park etme yeri zamani diyelim.
  • Slot havacılık otoritesi tarafından o havalimanında belirli saatlerde verilen kullanma yetkisidir. Örneğin Havalimanında 12 - 13 saatleri arası en fazla 10 uçağa hizmet verebilme altyapınız var ise; gelecek 11. uçağa izin verilmez. Siz o saatler içinde havalimanına iniş ve kalkış yapmak istiyorsanız bu 10 slot'tan birine sahip olmak durumundasınız.
  • inme izni, kalkma izni, park etme izni vs. bunlara slot deniyor. slot almadan o meydana ticari uçuş yapamazsın. diğer uçuş türlerinden emin değilim

Sas Havayolları, Londra Heathrow’daki bir çift slotunu 75 milyon dolara sattı.

2015 yılında bir çift slotunu Türk Hava Yolları’na satan Scandinavian Havayolları, bir çift slotunu daha sattı.  Slotların kim tarafından satın aldığına ilişkin bilgi verilmedi.

Dünyanın en pahalı havalimanları arasında bulunan Heatrow’da 17 slotu daha bulunan Scandinavian Havayolları, 2015 yılında THY ile birlikte bir çift slotunu daha adı açıklanmayan havayoluna satmıştı.

O dönemde THY’nin slotları 35 milyon dolara aldığı konuşulmuştu.

SAS bir bir satıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Yatırım ~ 7 yıl önce
Türk Hava Yolları için uygun bir yatırım olmuş bakılırsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SLOT ~ 7 yıl önce
Bildigim birsey var o da su SLOT SLUT degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesut ~ 7 yıl önce
Herhalde galüba sanırsam uçuş hakkı gibi bişey :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slotu soranlara ~ 7 yıl önce
ATC SLOT: Genel hava trafik otoritesi tarafindan (türkiye ve avrupa için eurocontrol) belirli meydan, yol veya noktalarda yine belirli zaman araliklari icin cesitli sebeplerden ötürü geçişin sınırlı olmasi gerektiginde; o yolu izleyecek uçağın uyması istenen kalkış zamanıdır. YER SLOT’u (ground slot): havalimanlarinin kapasiteleri goz onunde bulundurularak, ucakların daha önce belirledikleri gelis-gidis zamanlarina uymalarini amaclayan bir sistemdir. Basvurular ve değişiklikler sivil havacilik genel müdürlüğ’ne bağlı slot koordinasyon merkezi tarafindan değerlendirilir. Alınan slotlara uyulmamasi veya slot saatlerinin +-20 dk.’dan daha fazla aşılması durumunda, havayolu uçağının tonaji oranında para cezası öder ve daha sonraki dönemler için slot alımındaki önceliğini kaybeder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yer slotu güncel ~ 7 yıl önce
Slotun açıklandığı bu güzel yazıya ilave ve düzeltme yapmak istedim. Türkiye'de yer slotu iş ve işlemlerini DHMİ yürütüyor. 2010 yılında Ulusal Slot Başkoordinatörlüğü ve Slot Koordinasyon Merkezi tüm yetkileriyle DHMİ'ye devredildi. Devir sonrasında uygulama esasları ve cezai müeyyide hususları yeniden güncellendi. Türkiye'de 7 havalimanı slota tabi. IST, SAW, AYT(Yazları) Seviye-3 havalimanı, ESB, ADB, DLM, BJV Seviye-2 havalimanıdır. Seviye-3 havalimanı, havayolu taşıyıcılarının kapasite doğrultusunda yapılan slot planlamasına uygun tarife oluşturup bilet satmasının zorunlu olduğu havalimanıdır. Seviye-2 havalimanı ise zorunlu olmamakla birlikte slot planlamasına uygun tarife oluşturmasının gereklilik gösterdiği havalimanıdır. Türkiye'de slot ticareti yasak olduğundan İngiltere'deki gibi satılamamaktadır.
eldat ~ 7 yıl önce
Slot, koordine edilen bir havaalanında belirli bir gün ve saatte iniş veya kalkış amacıyla havaalanı alt yapısının tamamını kullanmak üzere havalimanı işletmecisi veya ilgili sivil havacılık otoritesi tarafından havayolu şirketlerine tahsis edilen izne verilen addır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slot ~ 7 yıl önce
Slot nedir diye merak eden arkadaşlar http://www.havayolu101.com/2015/02/28/thy-londra-heathrow-havalimaninda-slot-satin-aldi/ adresinde detaylı açıklamayı bulabilirler. Airporthaber sadece havacıların ve havalimanı çalışanlarının takıldığı bir yer oldugu için bunu açıklama geregi duymuyor. Bilmedikleri için değil yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SLOT ~ 7 yıl önce
Uçuş hakkı beyler slot. Alan firma sas'ın yerine kendi uçuşunu yapacak yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slot ~ 7 yıl önce
Kaba tabirle o havalimanindan gelip yolcu almak icin hergun belli bir saatte park etme yeri zamani diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slot cevabı ~ 7 yıl önce
Slot havacılık otoritesi tarafından o havalimanında belirli saatlerde verilen kullanma yetkisidir. Örneğin Havalimanında 12 - 13 saatleri arası en fazla 10 uçağa hizmet verebilme altyapınız var ise; gelecek 11. uçağa izin verilmez. Siz o saatler içinde havalimanına iniş ve kalkış yapmak istiyorsanız bu 10 slot'tan birine sahip olmak durumundasınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
inme izni, kalkma izni, park etme izni vs. bunlara slot deniyor. slot almadan o meydana ticari uçuş yapamazsın. diğer uçuş türlerinden emin değilim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000