20 Haziran 2011, Pazartesi 08:14:27

SARHOŞ PİLOTA 15 YIL

Sarhoş pilota 15 yıl hapis cezası talep edildi.
  • kontrolleride unutulmasin.arz ederim
  • Şimdi entel dantel takımı ne diyecek buna Türkiye de olsa olur mu canım bırakın içsin pilot ceza verilir mi derler, hatta 2 büyük rakı 3 büyük de viski içsin iyi olur derler..
  • bizim astronuçlara kesinlikle alkol kontrolü yapılmalı hemde çok sıkı bir şekilde
  • Ümit Bey'in yorumuna katılıyorum.sivil havacılığın bu ve benzer uygulamaları hayata geçirmekte ise son derece yavaş davranması da ilginçtir.
  • Bu F/O'mu oluyor? :) Hoş...
  • Ülkemizde zaman zaman başta pilotlar olmak üzere, diğer lisanslı havacı personel (Teknisyen, Hava Trafik Kontrolörü, Dispeçer vs) ile havaalanlarında çalışan lisansız yer personelinin alkol kontrollerinin yapılması konusunda SHGM'nin de artık gerçek anlamda bir yönergesi, genelgesi vs olması gerekir. Örnek olarak, bu kontrollerin FAA tarafından nasıl yapılmakta olduğu http://www.faa.gov/documentLibrary/media/form/faa9000-3.pdf sitesinde bulunmaktadır. Saygılarımla, Ümit ÇENDEK
Amerika'da, alkol aldıktan sonra uçak kullandığı tespit edilen pilot mahkemelik oldu. Austin'den Denver'a giden 70 yolcunun bulunduğu uçakta görevli olan Aaron Cope'un sarhoş olduğu için 15 yıl hapis cezası istendi.

Amerika'da, alkol aldıktan sonra uçak kullandığı tespit edilen pilot mahkemelik oldu. Kumanda muavini olarak Republic Airways Holding'e bağlı Shuttle America'da görev yapan 32 yaşındaki Aaron Cope'nun sarhoş olduğu tespit edildi. Denver Bölge Yargıcı John Tunheim, 15 sayfalık iddianamesinde 2009 yılında Austin'den Denver'a giden 70 yolcunun bulunduğu uçakta görevli olan Aaron'ın sarhoş olduğu yer aldı. Aaron, alkol aldığını itiraf eden ancak bunun karar vermesinde kendisini etkilemediğini söyleyerek savundu. Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, pilotun 15 yıl hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

(Türkiye)
SARHOŞ PİLOTA 15 YIL

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
kontrolleride unutulmasin.arz ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şimdi entel dantel takımı ne diyecek buna Türkiye de olsa olur mu canım bırakın içsin pilot ceza verilir mi derler, hatta 2 büyük rakı 3 büyük de viski içsin iyi olur derler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bizim astronuçlara kesinlikle alkol kontrolü yapılmalı hemde çok sıkı bir şekilde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ümit Bey'in yorumuna katılıyorum.sivil havacılığın bu ve benzer uygulamaları hayata geçirmekte ise son derece yavaş davranması da ilginçtir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu F/O'mu oluyor? :) Hoş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ülkemizde zaman zaman başta pilotlar olmak üzere, diğer lisanslı havacı personel (Teknisyen, Hava Trafik Kontrolörü, Dispeçer vs) ile havaalanlarında çalışan lisansız yer personelinin alkol kontrollerinin yapılması konusunda SHGM'nin de artık gerçek anlamda bir yönergesi, genelgesi vs olması gerekir. Örnek olarak, bu kontrollerin FAA tarafından nasıl yapılmakta olduğu http://www.faa.gov/documentLibrary/media/form/faa9000-3.pdf sitesinde bulunmaktadır. Saygılarımla, Ümit ÇENDEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000