21 Ocak 2018, Pazar 10:02:29

Sarhoş pilot tutuklandı

İngiliz British Airways'in Londra-Mauritius seferini yapacak yolcu uçağının pilotu, alkollü olduğu gerekçesiyle tutuklandı.
  • Yardimci Kaplan da sarhos olursa ne olur
  • Ikinci pilot sadece check listin okunmasi ve kontrolu icin vardir. Nokta.
  • Adamin zom olacak hali yok ya... Zaten oyle birsey olsa ucusa gelemezdi. Hepi topu iki bira cakmistir. Abartilacak bir durum yok.
  • Terimler, isimler üzerinden kavga etmeye ne kadar meraklı bir milletiz. En güzelini Emirates yapıyor. First Officer yerine “captain in progress” diyor. Ki bence de en mantıklısı da budur. Çünkü aslında Cessna da o koltuğa oturduğumuz ilk günden itibaren aldığımız eğitim yetkin bir kaptan olmak içindir. Dolayısıyla biz tüm ikinci pilotlar aslında kaptanlık eğitimdeki pilotlarız. Ben bu duruma bu şekilde bakar ve hemen hemen tüm kaptanlarıma “hocam” diye hitap ederim. Her beraber uçtuğum kaptanımdan bir şeyler öğrenmek için fırsat kollarım. Yeri geldiğinde onların da bizden öğrendiği oluyor elbet. Ayrıca hocam demek nasıl bi crm ihlali oluyor? Ne alakası var. Otla samanı birbirinden ayırın artık. Ben bir yandan saygımı gösterirken bir yandan da kaptanıma “bilmiyorsam öğret” mesajı veriyorum. Fikir ayrılığına düşersek beni ikna et demiş oluyorum. İkna olmazsam zaten pusup oturmam orada. Bu ikisi çok ayrı şeyler.
  • İçmeyin arkadaş, bir kaptan olarak, uçuşa ekipten alkollü gelen olursa direk bende polis çağırırım. Kimsenin kimseyi tehlikeye atmak, hayatını riske sokma hakkı yok...
  • biz nasil cay iciyorsak ingilizler sabah alkol icer gunduz alkol icer aksam alkol icer haftaninn7 gunu. gunde 24 saat.
  • alkol almanin ve uçak araba otobus kamyon tir ve baska herhangi bir aracin başina gecerek baska insanlari hayatini öldurneye teşebbüs etmenin açiklamasi yoktur olamaz..içiyorsun araç kullanmayacaksin..hele pilot içmis arkada yuzlerce yolcu sorumluluk nerde pilotluk.lisansini iptal edeceksin bitti
  • atlasjette var bir tane adamda her yol var.Allahtan bu ucaklarin kendisi ve otomasyonu cidden cok guvenli.
  • bizim şirketlerdede var böyle zilzurnalar :)) :))
  • Yiyin birbirinizi

İngiliz British Airways'in Londra-Mauritius seferini yapacak yolcu uçağının pilotu, alkollü olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre; 49 yaşındaki adı açıklanmayan pilot kokpite geçerek uçuş için son hazırlıklarını yapmaya başladı. Ancak yardımcı pilot ve kabin ekibinin sarhoş olduğundan şüphelenmesi üzerine uçağa polis çağrıldı.

Kokpite gelen polis, pilotu alarak alkol testi yaptı. Yapılan testte pilotun sınırların çok üzerinde alkol aldığı tespit edildi. Hakkında uçuş güvenliğini tehlikeye sokmaktan işlem yapılan pilot tutuklandı.

Uçuşa yeni başka bir pilot planlayan British Airways ise yolcularından 2 saatlik gecikme için özür diledi.

Sarhoş pilot tutuklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Kap ~ 6 yıl önce
Yardimci Kaplan da sarhos olursa ne olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir kaptan ~ 6 yıl önce
Ikinci pilot sadece check listin okunmasi ve kontrolu icin vardir. Nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 6 yıl önce
Kokpite girmedin hiç galiba kaptanım sen tüm işleri fo mu yapıyor kaptanmi Kot sadece fazla maaş alır nokta asıl kelime bu
Bir FO ~ 6 yıl önce
Kaptan olmadığın o kadar belli ki. :)
Iki bira ~ 6 yıl önce
Adamin zom olacak hali yok ya... Zaten oyle birsey olsa ucusa gelemezdi. Hepi topu iki bira cakmistir. Abartilacak bir durum yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 6 yıl önce
Terimler, isimler üzerinden kavga etmeye ne kadar meraklı bir milletiz. En güzelini Emirates yapıyor. First Officer yerine “captain in progress” diyor. Ki bence de en mantıklısı da budur. Çünkü aslında Cessna da o koltuğa oturduğumuz ilk günden itibaren aldığımız eğitim yetkin bir kaptan olmak içindir. Dolayısıyla biz tüm ikinci pilotlar aslında kaptanlık eğitimdeki pilotlarız. Ben bu duruma bu şekilde bakar ve hemen hemen tüm kaptanlarıma “hocam” diye hitap ederim. Her beraber uçtuğum kaptanımdan bir şeyler öğrenmek için fırsat kollarım. Yeri geldiğinde onların da bizden öğrendiği oluyor elbet. Ayrıca hocam demek nasıl bi crm ihlali oluyor? Ne alakası var. Otla samanı birbirinden ayırın artık. Ben bir yandan saygımı gösterirken bir yandan da kaptanıma “bilmiyorsam öğret” mesajı veriyorum. Fikir ayrılığına düşersek beni ikna et demiş oluyorum. İkna olmazsam zaten pusup oturmam orada. Bu ikisi çok ayrı şeyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 6 yıl önce
İçmeyin arkadaş, bir kaptan olarak, uçuşa ekipten alkollü gelen olursa direk bende polis çağırırım. Kimsenin kimseyi tehlikeye atmak, hayatını riske sokma hakkı yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b ~ 6 yıl önce
biz nasil cay iciyorsak ingilizler sabah alkol icer gunduz alkol icer aksam alkol icer haftaninn7 gunu. gunde 24 saat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E ~ 6 yıl önce
Adam kaptan. Mazereti yok.
camarothy ~ 6 yıl önce
alkol almanin ve uçak araba otobus kamyon tir ve baska herhangi bir aracin başina gecerek baska insanlari hayatini öldurneye teşebbüs etmenin açiklamasi yoktur olamaz..içiyorsun araç kullanmayacaksin..hele pilot içmis arkada yuzlerce yolcu sorumluluk nerde pilotluk.lisansini iptal edeceksin bitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atlasjet ~ 6 yıl önce
atlasjette var bir tane adamda her yol var.Allahtan bu ucaklarin kendisi ve otomasyonu cidden cok guvenli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fgm11 ~ 6 yıl önce
bizim şirketlerdede var böyle zilzurnalar :)) :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 6 yıl önce
Yiyin birbirinizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000