26 Mart 2016, Cumartesi 11:07:02

Sani Şener'den önemli açıklamalar

TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, iş bağlayarak değil iş geliştirerek global bir marka olunabileceğini belirterek, "Ülke ekonomilerinde hem dürüst hem cesur firmalar yer edinebilir ve o firmalar hiçbir zaman unutulmaz" dedi.
  • Bu ülke insanları dürüst olmadıkça, sahtekarlığı,adiliği,çıkarcılığı,neme lazımcılığı,güçlüye,zengine,iktidara yağcılığı,kulun hakkını yemeyi bırakmadıkça, torpil,hemşehricilik,nepotizmden vazgeçmedikçe global şirketler kuramaz, kursa bile yaşatamaz !
  • Seyin sener Allah daha cok muvafak etsin sizleri. Turkiyenin gururusunuz Fakat. Ogluma bir is veremediniz Cok iyi bir egitim yapmis fakat is bulamiyor ,
  • lafta her şey kolay uygulamalar nasıl? Dürüst olunacakmış!
  • Tuvaleti temiz olmayan havalimanı CEO şu ne anlatırsan anlatsın.
  • Tuvaleti temiz olmayan havalimanı CEO şu ne anlatırsan anlatsın.
  • Amerika da otomatik vergi hesaplayan program 90 dolara kadar insanlardan islem ucreti aliyor, 50 milyon kisi yillik kullandigini dusunursek, 4.5 milyar dolar yillik vergi oncesi kar, inovasyon budur. Yillarin sirketi 4 milyar dolarlik market degeri ile ovunuyorsa bir hata var bu iste
  • Geçen gün bir liste vardı en iyi havalimanları diye...aklıma o geldi...insan gerçekten hayret ediyor...
  • hükümet sözcüsü müsün ceo musun karar ver be adam
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • cesurluk ve dürüstlükle zaten milyon dolarlar kazanılıyor...

TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, iş bağlayarak değil iş geliştirerek global bir marka olunabileceğini belirterek, "Ülke ekonomilerinde hem dürüst hem cesur firmalar yer edinebilir ve o firmalar hiçbir zaman unutulmaz" dedi.

Şener, Uludağ Ekonomi Zirvesinin Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Başkanı Osman Zeki Özger moderatörlüğündeki "Global Marka Yolculuğu" oturumunda yaptığı konuşmada, küresel marka olma yolunda önemli adımlar attıklarını söyledi.

Küresel marka niteliğini elde etmek için öncelikle ülkede çok iyi olmak gerektiğini belirten Şener, "Ülkenizde çok iyi değilseniz diğer pazarlar sizi maalesef kabul etmiyor. Ana iş dışında başka işlerle de iştigal ederseniz çok meşhur olabilirsiniz ama küresel marka yolunda biraz zorlanırsınız. Bu yüzden TAV'ı kurarken 'TAV, sadece havalimanı işi yapacak ve bu işte küresel bir marka olmak için yoluna devam edecek' dedik" ifadelerini kullandı.

Yurt dışındaki rakiplerle mücadele edebilmek için sürekli yenilenmeye ve inovasyona ihtiyaç olduğunu dile getiren Şener, küresel bir markanın belirlediği kilometre taşlarının olması gerektiğini anlattı.

Şener, şirketi kurduktan sonra havalimanı sektöründe iyi bir potansiyel gördüklerini dile getirerek, "Baktık ki bu sektör iki unsurdan oluşuyor; uçak üreticileri ve hava meydanları işletmeleri. Sektör, bu iki oyuncuya göre çok geride kalmış. Uçak üreticileri A 380, 747 S yaparken havalimanları perişan vaziyette. Uçak şirketleri çok değişik hizmetler sunarken havalimanları gelişmemiş halde. O yüzden burada büyük bir gelişme olacağını varsayıp bu sektöre yüklendik" değerlendirmesinde bulundu.

Büyümede sermayenin en önemli konu olduğunu aktaran Şener, Reuters'a "Halka açılacağız" diye bir demeç verdiğini, bunun üzerine önce Bahreyn, sonra Kuveyt ve Avustralya'ya fon sattıklarını, bu şekilde sermaye ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti.

- "İstanbul Borsasında değerimiz 3 milyar dolar"

Halka arzın, TAV'ın küreselleşme yolundaki en büyük adımı olduğunu vurgulayan Şener, işletme olarak bölgesel, finansal bakımdan ise küresel bir firma olma hedeflerine değindi.

Çok başarılı bir halka arz gerçekleştirdikten sonra önlerinin açıldığını söyleyen Şener, şöyle devam etti:

"Bu bizim için önemli bir noktaydı. Başarılı olmak için çalışkan ve akıllı olacaksınız. Bunlar yetmiyor,zamanı yakalamak da önemli. Şans mutlaka olacak ama zamanı yakalamak lazım. Biz de TAV olarak 1997'de özelleştirmeyi yakaladık ve bunu iyi şekilde değerlendirdik. Küresel bir marka olarak yolumuza devam ettik. Çok sayıda stratejiniz, planınız, programınız olabilir ancak uygulamaya geçmezseniz hiçbiri geçerli değildir. Bilgi sermayesinin çok yüksek olması gerek. TAV'ın fiziksel sermayesi sıfırdır. Elimizdeki bütün terminal binaları, havalimanları bir gün devletlere devredilecek çünkü özelleştirmeden aldık hepsini, yap-işlet-devret projeleri.

Malımız yok, şirket arabalarımız bile kiralık. Baktığınızda İstanbul Borsasında 3 milyar dolar değerimiz var. Bu demektir ki; bilgi sermayeniz, iş yapma metodunuz, kontratınız ve bunları gerçekleştirebileceğiniz inanç ve sosyal sermayeniz öne çıkıyor. Entelektüel sermayesi yüksek firmaların küresel pazarda değer kazanacağına ve marka olabileceklerine inanıyoruz."

Şener, "Vasat insanlar ve şirketlerin vasatın üstünde başarı ve gelir elde edebileceği ortamlar küresel markette yok. Artık iş bağlayarak değil iş geliştirerek insanlar bir yere gelebilecek. Ülke ekonomilerinde hem dürüst hem cesur firmalar yer alır ve o ülke o firmaları hiçbir zaman unutmaz" diye konuştu.

Sani Şener'den önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

sani ! ~ 8 yıl önce
Bu ülke insanları dürüst olmadıkça, sahtekarlığı,adiliği,çıkarcılığı,neme lazımcılığı,güçlüye,zengine,iktidara yağcılığı,kulun hakkını yemeyi bırakmadıkça, torpil,hemşehricilik,nepotizmden vazgeçmedikçe global şirketler kuramaz, kursa bile yaşatamaz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Santa barbara ~ 8 yıl önce
Seyin sener Allah daha cok muvafak etsin sizleri. Turkiyenin gururusunuz Fakat. Ogluma bir is veremediniz Cok iyi bir egitim yapmis fakat is bulamiyor ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torpil ~ 8 yıl önce
torpil yoksa iş hayal
kurt ~ 8 yıl önce
lafta her şey kolay uygulamalar nasıl? Dürüst olunacakmış!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuvalet ~ 8 yıl önce
Tuvaleti temiz olmayan havalimanı CEO şu ne anlatırsan anlatsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuvalet ~ 8 yıl önce
Tuvaleti temiz olmayan havalimanı CEO şu ne anlatırsan anlatsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 milyar dolar ~ 8 yıl önce
Amerika da otomatik vergi hesaplayan program 90 dolara kadar insanlardan islem ucreti aliyor, 50 milyon kisi yillik kullandigini dusunursek, 4.5 milyar dolar yillik vergi oncesi kar, inovasyon budur. Yillarin sirketi 4 milyar dolarlik market degeri ile ovunuyorsa bir hata var bu iste

Yanıtla

Kalan karakter 1000
selam çakıyorum ~ 8 yıl önce
Geçen gün bir liste vardı en iyi havalimanları diye...aklıma o geldi...insan gerçekten hayret ediyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cofri ~ 8 yıl önce
hükümet sözcüsü müsün ceo musun karar ver be adam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
cesurluk ve dürüstlükle zaten milyon dolarlar kazanılıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000