24 Mart 2018, Cumartesi 18:11:48

Sani Şener: "Sadece havalimanı işi yapıyoruz"

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde düzenlenen "Yarının Şirketi" konulu oturumda, odaklanmanın önemine değindi. Şener, "Sadece havalimanı işi yapıyoruz. Sadece bunu yaptığımız için işimize çok odaklanabiliyoruz" dedi.
  • Bu inovasyonun Türkçesi ne? Birde Türkçe yi tam konuşsanız. Onu odaklansaniz merci
  • Zamanında çorap çı amcaya gösterdiğin duyarlığı takdirle karsilamistik ama bu havasen ofisini mafya gibi kanunsuzca kapatman hiç unutulmayacak umarım seninde vicdanın vardır
  • Ooo tek işinizde böyleyse çok iyimiş demek ek işiniz olsa düşünmek bile istemiyorum terminalleri
  • Sani Bey ilk günkü gibi işine bağlılığı kararlılığı ve çok iyi bir lider olduğunu her zaman bize göstermiştir. Her zaman sizin yanınızdayız .Bundan sonraki projelerde başarılarınızı dilerim .
  • Gazipaşa Alanya Havalimani da iyi bir terminal ve teknik bloğu haketmiyor mu acaba? Beklemekteyiz.
  • Bir de kiraya verdiğimiz ofisi, hukuksuz olarak kapatıyoruz.
  • Ofisi kapttirdin yalakalikta dibe vurdun ama gec kaldin Ahl kapanacak :))
  • Zamanında hastane işi de yapıyoruz diye de haber çıktı ya burada? Olmadı şimdi...
  • Ileri goruslu ve bagimsiz olmalisin, Ahl ndaki performasin yetersiz
  • Reklamsin

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde düzenlenen "Yarının Şirketi" konulu oturumda, odaklanmanın önemine değinerek, "Maalesef Türkiye'de herkes, her işi yapıyor. Biz onlardan değiliz. Sadece havalimanı işi yapıyoruz. Sadece bunu yaptığımız için işimize çok odaklanabiliyoruz. Odaklanmak çok önemli. İşimize kafayı takıyoruz. Eğer işinize odaklanırsanız inovasyon yapabilirsiniz." diye konuştu.

Geleceğe bakmak için geçmişi irdelemek gerektiğini belirten Şener, "Sanayi 4.0'ı konuşurken, 1. Sanayi Devrimi'nde ne olduğunu da konuşmak gerek. Bilimle teknolojiyi birleştirebilen ülkeler gelişiyor. Sanayi devrimlerinin hepsine 'bitti' gözüyle bakamayız, devam ediyor. Bunların süratini incelememiz gerekiyor. 3. Sanayi Devrimi çok hızlı gidiyor. Cep telefonu, 50 milyon kişiye 12, internet 7, Facebook 4, Twitter 2 yılda ulaşıyor. Iphone teknolojisi, 8 yılda 2 milyar kişiye ulaşıyor." ifadelerini kullandı.

"Dünyanın yüzde 17'sinde halen elektrik yok"

Dijital dünyanın hızına çok iyi ayak uydurmak gerektiğine dikkati çeken Şener, şunları kaydetti:

"Dünyanın yüzde 17'sinde halen elektrik yok. Yani onlar, halen 2. Sanayi Devrimi'ne girmemiş. Dünyanın yüzde 58'i halen internet kullanmıyor, bağlantısı yok. Demek ki 3. Sanayi Devrimi'ne daha girmemişler. Biz, buralarda da iş yapacağımız için geleceğin şirketini konumlarken, buna da çok dikkat etmemiz gerekiyor. Kesinlikle dijitalizasyona inanıyoruz. Havalimanı şirketimizde, TAV Teknoloji Şirketimiz var. Burada 400 bilgisayar mühendisi çalışıyor."

Şener, mühendislerin, 250 bin dolara mal olan "Rota" diye bir program yazılımı yaptığını dile getirerek, "Her şey online oldu ve biz, 8 uçak aldığımız yere 12 uçak almaya başladık. Bunun yıllık getirisi 20 milyon dolar. Biz özellikle gelişmekte olan pazarlarda iş yapan firmalar olduğumuz için dijitalizasyona, gelişime, inovasyona çok sempatik bakacağız ama geçmişi de unutmayacağız. Çünkü halen bütün sanayi devrimleri devam ediyor." ifadesini kullandı.

"İnsan kaynakları ve eğitime çok önem veriyoruz"

Şirketlerde 3 ana sütun bulunduğunu, bunların "insan kaynakları", "teknik" ve "finansman" olduğunu aktaran Şener, "Bu üçünü paralel götürmek lazım. Liderliğin en önemli görevi de budur. Biz, insan kaynakları ve eğitime çok önem veriyoruz." dedi.

Her şeyden önce bir "şirket kültürü" oluşturduklarını vurgulayan Şener, şunları söyledi:

"Türkiye'de maalesef özelleştirmelerden sonra şunu gördük; herkes her işi yapıyor. Bir şirketin birbiriyle hiç alakası olmayan konularda yer almasını ben kabul edemiyorum. Bunu fonlar yapıyor. Fonlar bile kategorize oldu. Maalesef Türkiye'de herkes, her işi yapıyor. Biz onlardan değiliz. Sadece havalimanı işi yapıyoruz. Sadece bunu yaptığımız için işimize çok odaklanabiliyoruz. Odaklanmak çok önemli. İşimize kafayı takıyoruz. Eğer işinize odaklanırsanız inovasyon yapabilirsiniz. Biz, şirketteki her şeyi bilmeye çalışıyoruz."

Sani Şener: "Sadece havalimanı işi yapıyoruz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Inovasyon ~ 6 yıl önce
Bu inovasyonun Türkçesi ne? Birde Türkçe yi tam konuşsanız. Onu odaklansaniz merci

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boşş of Tav ~ 6 yıl önce
Zamanında çorap çı amcaya gösterdiğin duyarlığı takdirle karsilamistik ama bu havasen ofisini mafya gibi kanunsuzca kapatman hiç unutulmayacak umarım seninde vicdanın vardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hjk ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Oet ~ 6 yıl önce
Ooo tek işinizde böyleyse çok iyimiş demek ek işiniz olsa düşünmek bile istemiyorum terminalleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tav havalimanları ~ 6 yıl önce
Sani Bey ilk günkü gibi işine bağlılığı kararlılığı ve çok iyi bir lider olduğunu her zaman bize göstermiştir. Her zaman sizin yanınızdayız .Bundan sonraki projelerde başarılarınızı dilerim .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gazipaşa Alanya Havalimani ~ 6 yıl önce
Gazipaşa Alanya Havalimani da iyi bir terminal ve teknik bloğu haketmiyor mu acaba? Beklemekteyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ofis kapatıyoruz ~ 6 yıl önce
Bir de kiraya verdiğimiz ofisi, hukuksuz olarak kapatıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 6 yıl önce
Ofisi kapttirdin yalakalikta dibe vurdun ama gec kaldin Ahl kapanacak :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acar Müteahhit ~ 6 yıl önce
Zamanında hastane işi de yapıyoruz diye de haber çıktı ya burada? Olmadı şimdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha ~ 6 yıl önce
Ileri goruslu ve bagimsiz olmalisin, Ahl ndaki performasin yetersiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kınıyorum ~ 6 yıl önce
Neden sadece işinize geleneleri paylaşıyorsunuz. Tarafsızlığınızı koruyun
Sade ~ 6 yıl önce
Reklamsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000