13 Ekim 2016, Perşembe 15:13:51

Sanayicilere havacılık sektörüne yatırım çağrısı

Kayseri'de düzenlenen Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Ar-Ge Proje Organizasyonu başladı Savunma Sanayi Müsteşarlığı Başdanışmanı Özdemir: "Kayseri'deki sanayicileri havacılık sektörüne yatırım yapmaya davet ediyoruz. Airbus, Boeing gibi uluslararası firmalar Çin'e alternatif tedarik kanalları oluşturmak istiyor"
  • Siz yok musunuz?Devrim arabası hala Eskişehir'de çalışır durumda ve Hyundai ile KIA'dan önce üretimi yapılmıştı.Size güvenip de Türkiye'de yatırım yapan işadamının k.çı açıkta kalmaya mahkumdur.
  • Kim neden yatırım yapsın? Her şey bir kişinin iki dudağı aasından çıkacak sözlere bağlı bir ülkede yatırım yapacak uluslararası bir grup olabilir mi acaba? Veya bir gün bin bir zorlukla kurduğun şirkete el konulması ihtimaline karşın nasıl yatırım yapılabilir? Laf olsun torba dolsun diye konuşarak yatırım yapılmaz. Yatırım için rüşvetin yok edilmesi, liyakatın benimsenmesi, AR-GE imkanları ve teşvikleri olması, gerçek demokrasi gibi kıstaslar aranır. Senin tecrübene kimse bakmıyor çünkü Dünya'nın gözünde sen ucuz iş gücüne sahipsin sadece. Büyük oyuncular senin eğitimli, tecrübeli, bilgili kısacası vasıflı personelini istediği anda kendi ülkesine götürebiliyor zaten. Ne yazık ki bunu yapmaları da çok kolay çünkü birazcık kafası çalışan insanlar bu ülkenin gidişatının iyi olmadığını görebiliyor ve ilk fırsatta gidiyorlar. Sen ne yapıyorsun peki? Her taraf imam hatip olsun diye altyapı hazırlıyor, ülkeyi her geçen gün ortadoğu pisliğine daha da yaklaştırıyorsun.

Uluslararası Havacılık ve Uzay Teknolojileri Ar-Ge Proje Organizasyonu, Kayseri'nin ev sahipliğinde başladı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığının himayesinde Erciyes Teknopark ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından kentteki bir otelde gerçekleştirilen organizasyonla hem bölgedeki sanayicinin gündemine havacılık sektörünün yerleştirilmesi hem de uluslararası firmalara bölgenin potansiyelinin tanıtılması amaçlanıyor.

Organizasyonun açılışında konuşan Savunma Sanayi Müsteşarlığı Başdanışmanı Özgür Özdemir, Türk havacılık tarihi açısından Kayseri'de açılan Tayyare Fabrikası'nın önemli olduğunu, kentin günümüzde de havacılık sektöründeki önemini 2'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığına ev sahipliği yaparak sürdürdüğünü dile getirdi.

Türk havacılık sektörünün geldiği aşamaya değinen Özdemir, şunları kaydetti:

"F-16 avcı uçakları, CASA uçakları, blackhawk helikopterleri gibi sistemlerin montajı ve lisanslı üretimi bizlere büyük bir tecrübe kazandırmıştır. Elde edilen bu deneyimler sayesinde bugün kendi tasarımlarımızı yapma ve silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını yurt içinde geliştirme ve karşılama aşamasına gelmiş bulunmaktayız. İnsansız hava araçlarımız ANKA, Bayraktar ve Karayel gibi başlangıç temel eğitim uçağı Hürkuş şu anda göklerde uçmaktadır. Halihazırda yürütülmekte olan ve aynı zamanda gelecekte başlatılması planlanan 'Milli İHA Geliştirme Projeleri' sayesinde 21. yüzyılın sistemi olarak adlandırılan İHA sistemleri alanında Türkiye'nin havacılıkta lider konumdaki ülkelerle aynı teknolojik seviyeye ulaşması hedeflenmektedir."

Özdemir, teknokentlerin savunma sanayinin yararlanması gereken önemli bir kaynak olduğunu bildiklerini, bu nedenle bazı teknokentlerde savunma sektörüne yönelik özel bölgeler oluşturmaya başladıklarını anlattı.

Havacılık sektörünün yatırım için cazip olduğunu ifade eden Özdemir, "Kayseri'deki sanayicileri havacılık sektörüne yatırım yapmaya davet ediyoruz. Airbus, Boeing gibi uluslararası firmalar, Çin'e alternatif tedarik kanalları oluşturmak istiyor." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu da 2023 vizyonu kapsamındaki eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Sanayicilere havacılık sektörüne yatırım çağrısı

Yorumlar

Ah bürokratlar ~ 7 yıl önce
Siz yok musunuz?Devrim arabası hala Eskişehir'de çalışır durumda ve Hyundai ile KIA'dan önce üretimi yapılmıştı.Size güvenip de Türkiye'de yatırım yapan işadamının k.çı açıkta kalmaya mahkumdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tren kaçtı ~ 7 yıl önce
Kim neden yatırım yapsın? Her şey bir kişinin iki dudağı aasından çıkacak sözlere bağlı bir ülkede yatırım yapacak uluslararası bir grup olabilir mi acaba? Veya bir gün bin bir zorlukla kurduğun şirkete el konulması ihtimaline karşın nasıl yatırım yapılabilir? Laf olsun torba dolsun diye konuşarak yatırım yapılmaz. Yatırım için rüşvetin yok edilmesi, liyakatın benimsenmesi, AR-GE imkanları ve teşvikleri olması, gerçek demokrasi gibi kıstaslar aranır. Senin tecrübene kimse bakmıyor çünkü Dünya'nın gözünde sen ucuz iş gücüne sahipsin sadece. Büyük oyuncular senin eğitimli, tecrübeli, bilgili kısacası vasıflı personelini istediği anda kendi ülkesine götürebiliyor zaten. Ne yazık ki bunu yapmaları da çok kolay çünkü birazcık kafası çalışan insanlar bu ülkenin gidişatının iyi olmadığını görebiliyor ve ilk fırsatta gidiyorlar. Sen ne yapıyorsun peki? Her taraf imam hatip olsun diye altyapı hazırlıyor, ülkeyi her geçen gün ortadoğu pisliğine daha da yaklaştırıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000