15 Eylül 2008, Pazartesi 10:41:19

Sanal Havacılık'tan haberler

Türkiye'nin en genç ve en havalı televizyonu Airport TV ekranlarında havacılarla buluşacak olan Erim Funda ve Evrim Sutel, sanal havacılıkta yaşanan gelişmeleri değerlendirdiler.
  • Değerli Erim abi öncelikle selamlar sizi İVAO dan THY 001 koduyla tanımıştım.Ama şimdilerde serverde sizleri göremiyoruz.Cayri.org dan sizi takip etmiştim sanırım Güney Afrika oradanda Maldiv adaları üzerineydi rotanız.Uçak tipi 747-400 (744)idi.Saygılar...
  • Fiyat IFTC yönetimi tarafından açıklanacak . Normal 'den daha ucuz olması bekleniyor. Saatler konusunda da yakında açıklama yapılacak .Sizler ile paylaşacağız
  • Peki IFTC fiyatları ne kadar olucak?Yurt dışında benzer örnekleri 300-400 euro fiyatları arasında.

Geçen hafta "Sıcak bir merhaba" diye söze başlamıştık. Gerçekten de sizden aldığımız tepkiler  bizim selamımızdan daha sıcaktı.  Bu tepkileriniz bizim gücümüze güç kattı. Bizlere yeni ufuklar açarak yeni projeler geliştirmemize sebeb oldu..

Geçtiğimiz hafta Sanal Havacılar için heyecanlı olduğu kadar bir o kadarda yoğun ve üst üste güzel haberler ile doluydu.

Hafta içinde size müjdesini verdiğimiz, sanal havacıları ve tüm havacılık meraklılarını Airport TV ekranlarında biraraya getirecek "Haydi Uçalım"  programının ilk çekimlerini Airport TV stüdyolarında gerçekleştirdik. İki bölüm olarak çektiğimiz programımızın konukları Sn. Can Çetinçelik ve Sn. Emirhan Köksal oldular.

Her iki konuğumuzla da online olarak bizlere destek veren pilot arkadaşlar ve ATC hizmeti eşliğinde keyifli sohbetler edip güzel iki uçuş gerçekleştirdik. Bu programları montajları biter bitmez Airport TV ekranlarından seyredebileceksiniz. Sizlere daha iyi ve daha kaliteli program yapmak için Airport TV yönetimi ile birlikte gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Airport TV yönetimi de biz sanal havacıların gereksinimi olan her türlü donanım ve teknik imkanı sağlamak için inanılmaz bir destek verip çalışıyor.  Her program çıtamızı daha yukarı taşıyıp sizlerin evine konuk olduğumuz dakikaları daha keyifli geçirmek için gayret gösteriyoruz.

Sanal  Havacılar için  haftanın en  önemli haberi ise Gözen Air'den geldi. Gözen Air'in 2007 İstanbul Serbest Bölgede kurmuş olduğu ve bölgenin ilk özel uçuş eğitim merkezi özelliğini taşıyan IFTC bundan böyle uygun olan slotlarını Sanal Havacıların kullanımına açacak.

IFTC bünyesinde halen 4 adet  simülatör bulunduruyor . Bu simülatörlerden İki adedi B737 NG, iki adedi de Airbus 320. Başta IFTC Genel Müdürü Sn. Cengiz Arbaç ve Planlama Sorumlusu Sn. Çağla Çetiner olmak üzere tüm IFTC yönetimine bu desteklerinden dolayı sanal havacılar adına teşekkür ediyoruz. Tabi ki bu girişimi başlatan FLYTHY yöneticisi ve aynı zamanda İstanbul Serbest Bölge İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Sn. Ergenekon Küçük'e de buradan özel bir teşekkürü hak ediyor.
 
Okulların açılması ile birlikte sanal gökyüzü de kalabalıklaşmaya başladı. Gerek Ivao gerekse Vatsim ortamında  sezon açılışları yaklaşıyor. Açılışlar için iki network’un yöneticileri hummalı bir çalışma halinde. Bu çalışmalar sonucunda da sanal havacıları güzel süprizlerin beklediğini düşünüyoruz .

Önümüzdeki hafta bu süprizleri ve yeni haberleri paylaşana dek tüm havacılık dostlarına iyi haftalar diliyoruz. Uçuşunuz bol ve keyif dolu olsun.

Erim FUNDA & Evrim SUTEL

Sanal Havacılık'tan haberler

Yorumlar

bilimsel20 ~ 16 yıl önce
Değerli Erim abi öncelikle selamlar sizi İVAO dan THY 001 koduyla tanımıştım.Ama şimdilerde serverde sizleri göremiyoruz.Cayri.org dan sizi takip etmiştim sanırım Güney Afrika oradanda Maldiv adaları üzerineydi rotanız.Uçak tipi 747-400 (744)idi.Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erim Funda ~ 16 yıl önce
Fiyat IFTC yönetimi tarafından açıklanacak . Normal 'den daha ucuz olması bekleniyor. Saatler konusunda da yakında açıklama yapılacak .Sizler ile paylaşacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B747 ~ 16 yıl önce
Peki IFTC fiyatları ne kadar olucak?Yurt dışında benzer örnekleri 300-400 euro fiyatları arasında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000