10 Ağustos 2016, Çarşamba 10:32:02

San'a'da tüm uçuşlar durduruldu

Sana Uluslararası Havaalanı güvenlik gerekçesiyle bugünden itibaren ikinci bir duyuruya kadar uçuşları durdurdu.
  • Husiler, kardesimizdir. Yemen savasinda Osmanli askerine destek olmus ve ihanet etmemislerdir. Simdi Osmanli'ya ihanet eden Turk dusmani Vahabbi Suud zulmune magruz kalmislar, ve Amerika ve Israil yonlendirmesi ile saldiriya ugramislardir.

Yemen'de Husilere karşı yürütülen Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Husilere ait başkent Sana'nın kuzeyinde bulunan askeri alana üç hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon uçakları Sana'nın kuzeyinde Husilerin kontrolündeki Hasbe bölgesinde Husilere ait bir askeri alana 3 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Hava saldırısının halen devam ettiğini aktaran kaynaklar, ölü ve yaralıların sayısına ilişkin bilgi vermedi.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE UÇUŞLAR DURDURULDU
Öte yandan, Sana Uluslararası Havaalanı'nda, uçuşların güvenlik gerekçesiyle ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğu ifade edildi.

Adını vermek istemeyen havaalanı yetkilisi, güvenlik gerekçesiyle uçuşların salı gününden itibaren ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğunu kaydetti.

Yemen, bir yılı aşkın süredir Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed geçen hafta Kuveyt’te düzenlediği basın toplantısında, BM arabulucuğunda yapılan Yemen barış müzakerelerinin askıya alındığını duyurmuştu.

San'a'da tüm uçuşlar durduruldu

Yorumlar

Husiler ~ 8 yıl önce
Husiler, kardesimizdir. Yemen savasinda Osmanli askerine destek olmus ve ihanet etmemislerdir. Simdi Osmanli'ya ihanet eden Turk dusmani Vahabbi Suud zulmune magruz kalmislar, ve Amerika ve Israil yonlendirmesi ile saldiriya ugramislardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
husi ~ 8 yıl önce
suudlar müslümandır din kardesimizdir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000