15 Kasım 2015, Pazar 17:31:23

Samsun'da yolcu sayısı rekor artış gösterdi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 2004-2014 yılları arasında Samsun’da hava meydanı yolcu sayısının yüzde 416 arttığını söyledi.
  • tramway havaalanina kadar ulasmaliki artsin bir gurbetci olarak bana atakumdan istanbul üzeri duseldorf samsun dan ucmaktan daha rahat geliyor cunku atakumdan havaalanina nasil gidecegim hep birilerine yalvariyorum yarin beni havaalanina gotur diye
  • Otopark alanı ve terminal büyütülmeli. Apron 20 uçağı ağırlayabilmeli. Başka birşeye ihtiyaç yok.
  • Daha hizmet vermeye başlayalı 6 ay olmuş bir havalimanını bu şekilde yerden yere vuran zihniyet gerçekten insan olamaz!!! Neyin kafasını yaşıyorsunuz pardon? Yıllardır hizmet veren havalimanlarıyla henüz 6 aydır hizmet veren bir havalimanını karşılaştırıyorsunuz? Ordu Giresun Havalimanı 6 ayda çok büyük yol kat etti, etmeye de devam edecektir. Samsun ve Trabzon'un yolcusunun artması bizi üzmez; tam aksine sevindirir. Sonuçta bölge kazanıyor. Lütfen biraz daha mantıklı yorumlar yapalım.
  • 2014 ve 2015 kıyası çıksın onun üzerine konuşalım. Samsun OGU den etkilenir, en azından 2015 te 2014 e göre fazla artış olmaz. Bunları yazarken bu şekilde olsun istemem , yanlış anlaşılmasın. Türkiyede hala havalimanları yerleşim yeri dağınıklığından yeteri kadar kullanılamıyor (15 yıldır çok artış olsa da hala yeterli değil) ve de dış hat yolcusu az olduğundan yani özellikle vergilerin düşük olduğu iç hat yolcusu olması nedeni ile zarar eder. İnşallah daha fazla uçuş olur, maliyetler düşer ve havalimanı yatırımları verimli hale gelir
  • Hani samsunda trabzonda yolcu azalacakti ? Hani siz bu alanlardaki trafigin cogunluna sahiptiniz ? Sunu bir kez daha kafaniza sokun. Olu yatirim, cop. Vergi, carcur. Daha nisan yapacagiz o pistte :) dugune ise allah kerim.
  • Bunların içinde bir tek orgi adam olamayacak ne yazık ki.
  • Samsun-Bursa seferleri de başlıyor hayırlısıyla. Her iki şehrimize de hayırlı olsun
  • Trabzonda daha once yati yapmis olan kabin ekibi arkadaslarim rahatmidir nasildir bilgilendirebilirmisinz
  • Buna karşılık Terminal binası, 31 numaralı piste doğru Taxi yolu ve çevre düzenlemesi gibi konularda Havalimanınında yüzünü Samsuna yakışacak şekilde güldürseniz iyi olurdu.
  • Heryere yeni Terminaller yapılıyor... Artık en az 8-9 Körüklü yeni terminali hak ediyor Samsun. Bunu Samsuna cok görmeyiniz..

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TÜİK verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, 2004-2014 yılları arasında Samsun’da hava meydanı yolcu sayısının yüzde 416, iniş kalkış yapan toplam uçak sayısının yüzde 327.5, hava yolu yük miktarının yüzde 196 oranlarında yüksek bir artış gösterdiğini hatırlattı. Murzioğlu, son yıllarda önemli ölçüde artan hava yolu trafiğinin kentin gelişmesine katkı sağladığını ifade etti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine dayanarak hava yolu taşımacılığı rakamları hakkında bilgi veren Murzioğlu, “Samsun hava meydanı yük miktarı 2004 yılında toplam 4,915 ton iken, 2014 yılında bu rakam 14,579 tona yükselmiştir. Samsun hava meydanı yük payı 2004 yılında yüzde 0.44’ü gösterirken, 2014 yılında yüzde 0.50 olarak gerçekleşmiştir. Son on yılda gerçekleşen rakamlar Türkiye ortalamasının da üzerinde seyretmesi sevindirici bir durumdur. 2004-2014 yılları arasında Samsun’da hava yolu yük miktarı yüzde 196.6 oranında artarken, Türkiye’de yüzde 156.9 oranında artmıştır” dedi.

“YOLCU SAYISI YÜZDE 416.4 ARTIŞ”

Samsun hava meydanında toplam yolcu sayısının 294 bin 716 kişi olduğunu belirten Murzioğlu, 2014 yılı toplam yolcu sayısının 1 milyon 522 bin 58 kişiye yükseldiğini ileri sürdü. Samsun hava meydanı yolcu sayısı payının 2004 yılında yüzde 0.66 olduğunu kaydeden Murzioğlu, 2014 yılında bu oranın yüzde 0.92 olarak gerçekleştiğini kaydederek,"2004-2014 yılları arasında hava meydanı toplam yolcu sayısının Samsun’da yüzde 416.4 oranında artarken, Türkiye’de 270 oranında artış gerçekleşti. Rakamlara baktığımızda, Samsun hava meydanına iniş-kalkış yapan toplam uçak sayısı 2004 yılında 3 bin 389 iken, bu rakam 2014 yılında 14 bin 489 adede yükseldiği görülmektedir. Samsun hava meydanına iniş-kalkış yapan toplam uçak sayısı payının 2004 yılında yüzde 0.77 olarak gözükürken, 2014 yılında bu rakamın yüzde 1.08 olarak gerçekleştiği görülmüştür. 2004-2014 yılları arasında iniş kalkış yapan toplam uçak sayısı Samsun’da yüzde 327.5 oranında artarken, Türkiye’de ise, yüzde 205.7 oranında artmıştır. 2014 yılında 2013 yılına göre iniş kalkış yapan toplam uçak sayısı Samsun’da yüzde 29.9 oranında artarken, Türkiye’de yüzde 10.0 oranında artmıştır” diye konuştu.

“ARTIŞ ŞEHRE DE OLUMLU YANSIDI”

Kentin gelişimine katkı sağlayan vasıtalardan birinin de ulaşım araçları olduğuna dikkati çeken Murzioğlu, şunları söyledi: “Özellikle hava yolu alanındaki atılımlar ilimize olumlu yönde yansımıştır. Samsun, hava, kara, deniz ve demir yoluna sahip Türkiye’deki dört ilden bir tanesi. Özellikle hava yollarının gelişmesi şehrimize de paralel olarak yansıdı. Samsun'da hava taşımacılığının gelişmesi ticaretin ve turizmin önemli ölçüde artmasına katkı sağladı. Yolcu sayımız her geçen gün artıyor. Güzel bir sirkülasyon var. Gönül ister ki, daha çok noktaya buradan direkt uçuş imkanı olsun. Bu yönde çalışmalar ilgili kurumlarımızla birlikte devam ediyor. İnşallah bunun kısa zaman içinde olacağına inanıyorum.”

Samsun'da yolcu sayısı rekor artış gösterdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

arslan bulut ~ 8 yıl önce
tramway havaalanina kadar ulasmaliki artsin bir gurbetci olarak bana atakumdan istanbul üzeri duseldorf samsun dan ucmaktan daha rahat geliyor cunku atakumdan havaalanina nasil gidecegim hep birilerine yalvariyorum yarin beni havaalanina gotur diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTFH ~ 8 yıl önce
Otopark alanı ve terminal büyütülmeli. Apron 20 uçağı ağırlayabilmeli. Başka birşeye ihtiyaç yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A380 inişi gerekli mi? ~ 8 yıl önce
Taksi yolu istekleri gereksiz. Pist sağlam ve bakımlı olsun yeterli. Terminalde bekleyen yolcu zamanını keyifle geçiriyorsa, memnun olacaktır.
ORDU GİRESUN HAVALİMANI ~ 8 yıl önce
Daha hizmet vermeye başlayalı 6 ay olmuş bir havalimanını bu şekilde yerden yere vuran zihniyet gerçekten insan olamaz!!! Neyin kafasını yaşıyorsunuz pardon? Yıllardır hizmet veren havalimanlarıyla henüz 6 aydır hizmet veren bir havalimanını karşılaştırıyorsunuz? Ordu Giresun Havalimanı 6 ayda çok büyük yol kat etti, etmeye de devam edecektir. Samsun ve Trabzon'un yolcusunun artması bizi üzmez; tam aksine sevindirir. Sonuçta bölge kazanıyor. Lütfen biraz daha mantıklı yorumlar yapalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 8 yıl önce
2014 ve 2015 kıyası çıksın onun üzerine konuşalım. Samsun OGU den etkilenir, en azından 2015 te 2014 e göre fazla artış olmaz. Bunları yazarken bu şekilde olsun istemem , yanlış anlaşılmasın. Türkiyede hala havalimanları yerleşim yeri dağınıklığından yeteri kadar kullanılamıyor (15 yıldır çok artış olsa da hala yeterli değil) ve de dış hat yolcusu az olduğundan yani özellikle vergilerin düşük olduğu iç hat yolcusu olması nedeni ile zarar eder. İnşallah daha fazla uçuş olur, maliyetler düşer ve havalimanı yatırımları verimli hale gelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgicilerrr ~ 8 yıl önce
Hani samsunda trabzonda yolcu azalacakti ? Hani siz bu alanlardaki trafigin cogunluna sahiptiniz ? Sunu bir kez daha kafaniza sokun. Olu yatirim, cop. Vergi, carcur. Daha nisan yapacagiz o pistte :) dugune ise allah kerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgi ~ 8 yıl önce
Bunların içinde bir tek orgi adam olamayacak ne yazık ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SZF-YEI-SZF seferleri başlıyor ~ 8 yıl önce
Samsun-Bursa seferleri de başlıyor hayırlısıyla. Her iki şehrimize de hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTFH ~ 8 yıl önce
Bursa Seferleri baslayalı haftalar oluyor :)
Kabin ekibi ~ 8 yıl önce
Trabzonda daha once yati yapmis olan kabin ekibi arkadaslarim rahatmidir nasildir bilgilendirebilirmisinz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 8 yıl önce
çok rahat , çoook.. ama zaman ?
LTFH ~ 8 yıl önce
Buna karşılık Terminal binası, 31 numaralı piste doğru Taxi yolu ve çevre düzenlemesi gibi konularda Havalimanınında yüzünü Samsuna yakışacak şekilde güldürseniz iyi olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Samsun icin... ~ 8 yıl önce
Heryere yeni Terminaller yapılıyor... Artık en az 8-9 Körüklü yeni terminali hak ediyor Samsun. Bunu Samsuna cok görmeyiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000