04 Aralık 2016, Pazar 15:38:12

Samsun'da eğitim uçağı park sırasında su kanalına düştü

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu'na ait eğitim uçağı Samsun­Çarşamba Havalimanı'nda su kanalına düştü.
  • Ufak bir talihsizlik bu, geçmiş olsun öğrenci pilot kardeşimize. OMU nün eğitimini çok iyi bilmem ama Çok sevdiğim dostlarım var. Bir ciddiyetsizlik olduğunu düşünmüyorum. Havacılıkta dünyanın her yerinde oluyor buna benzer kazalar. Umarım tekrar yaşanmaz bu tarz durumlar. Kuruma ve öğrenci kardeşimize tekrar geçmiş olsun.
  • Kimse astsubaylara saldırmıyor. İnsan emekli olduktan sonra nasıl bir iş ister.Hobi şeklinde.İşin gelişmesini engeller.Aynı Anadolu Üniversitesin hikayesin de olduğu gibi işe emekli astsubay ve subaylarla başladı.İşler ilk zaman iyi gitti. Zaman geçtikçe zaten emekli olmuş kimse daha az çalışmanın yollarını aradı ve şimdi Anadolu Üniversitesi 29 uçaklık filoyu 10 adete düşürdü.Hiçbir revizyon yetkisi kalmadı.sadece basit bakımları yapıyor.2000 saat dolup revizyon yapılması gerekli motorları hurdaya attı yerine 60.000 dolara 0 motor alıp takıyor.harcadığı para ile sırf 25 adet pilota ödediği para ile yetiştirdiği pilot öğrenciden daha fazladır. İNANMAYANLAR YOUTUBE DEN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PİLOTAJ YAZIP VİDEOLARI BULABİLİRLER.
  • Buraya yorum yazanların hepsi pilot yada öğrenci pilot sanıyorum. Her pilotun başına gelebilecek durumlar .Kimseyi kınama, hor görme, kaza yaptı diye aşağılama bir gün aynısı belki daha kötüsü senin başına gelir.Sen ölmüşsün burada aynı yorumları başkası sana yapar.Kınadığın başına gelir.
  • Çok büyük geçmiş olsun
  • Astronot kılıklı tosbağa neredesin?!
  • Keşke şu tip sertifikasında dahi TAHDİTLİ yazan uçağı sisteme sokmasaydın hocam. Allah uçan personele zeval vermesin inşallah. Biriside aşağıda yazmış uçağın tip sertifikasında tahditler başlığı altında tahditi sadece bilmem ne içindir diye ilüzyon yapmaya çalışmış. Uçak EASA dan tahditlidir, tahdit sebebi tip sertifikasında yazmamaktadır son derece tehlikeli ve manidar bir durumdur. Birisi de demiş başka yerlerde uçuş okullarında kullanılıyor diye. Yaz kardeşim bakayım şurada hangi uçuş okulunda kullanılıyormuş bu uçak hangi ülkede kullanılıyormuş ? Mümkün değil kullanılması ve kullanılmıyor. İüzyon yapmayalım gerçeklerden ayrılmayalım, SHGM bu uçağa sadece siyaseten müsaade ediyor ama bedeli çok ağır olma ihtimali yüksek.
  • Kaza yapan arkadaşımızı yakinen tanıyan biri olarak dört dörtlük bir kişiliğe sahip olduğunu ppl eğitiminde ve devamında derslerinde uçuş eğitiminde son derece başarılı olduğunu gönül rahatlığı ile söylerim gecmiş olsun
  • Çok büyük geçmiş olsun, Ferşat Hocanın önderliğinde çok güzel işler yapan OMÜ daha da iyi ve emniyetlisini yapmaya da devam edecektir. Başta öğrenci pilot olmak üzere Bütün camiaya geçmiş olsun.
  • Nasıl bir camianız bar anlayamadım. Kazaya geçmiş olsun diyenlerin kat kat fazlası sevinir olmuş,konu kazadan çıkmış rütbe olayına dökülmüş ama şunu unutmayın kurum hocalarından memnun hocalarda kurumundan.uçaktır bu kazada olur aksaklıkta önemli olan can kaybı olmaması bence, mal mülk herzaman yerine gelir.tıpkı kurumun tek uçakla bu işe başlayıp 8 ulaşması gibi.Burada asılsız yorumlar yapıp astsubay hocalara saldıranlar yarın aynı şeyleri yaşamazlar inşallah ama bence boş boş yazana kadar gelin burayı tanıyın insanlık öğrenin derim ve eminimki bunları yazanlar burada çalışmak için can atarlar.SAYGILARIMLA
  • Anadolu Üniversitesi hangarları da 5 adet tiger,3 adet tb9, 3adet tb 20 , 2 adet c90, 1 adet kırım geçrmiş fakat yedek parçaları alınmış yapılmayı bekler, 1 adet duches uçağı yedek. isterseniz verecek yer arıyorlar.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu'na ait eğitim uçağı Samsun­Çarşamba Havalimanı'nda su kanalına düştü.

TC-OMU kuyruk tescilli Evektor tipi uçağın beton park sahasından aprona götürüldüğü sırada su kanalına düştüğü öğrenildi  

Kaza sonrasında kurtarma ekipleri müdahale etti. Uçakta bulunan öğrenci pilot yara almadan kurtulurken, kazada maddi hasar oluştu.

Samsun'da eğitim uçağı park sırasında su kanalına düştü

Yorumlar Tüm Yorumlar (107)

Mustafa K Özdemir ~ 7 yıl önce
Ufak bir talihsizlik bu, geçmiş olsun öğrenci pilot kardeşimize. OMU nün eğitimini çok iyi bilmem ama Çok sevdiğim dostlarım var. Bir ciddiyetsizlik olduğunu düşünmüyorum. Havacılıkta dünyanın her yerinde oluyor buna benzer kazalar. Umarım tekrar yaşanmaz bu tarz durumlar. Kuruma ve öğrenci kardeşimize tekrar geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 7 yıl önce
Kimse astsubaylara saldırmıyor. İnsan emekli olduktan sonra nasıl bir iş ister.Hobi şeklinde.İşin gelişmesini engeller.Aynı Anadolu Üniversitesin hikayesin de olduğu gibi işe emekli astsubay ve subaylarla başladı.İşler ilk zaman iyi gitti. Zaman geçtikçe zaten emekli olmuş kimse daha az çalışmanın yollarını aradı ve şimdi Anadolu Üniversitesi 29 uçaklık filoyu 10 adete düşürdü.Hiçbir revizyon yetkisi kalmadı.sadece basit bakımları yapıyor.2000 saat dolup revizyon yapılması gerekli motorları hurdaya attı yerine 60.000 dolara 0 motor alıp takıyor.harcadığı para ile sırf 25 adet pilota ödediği para ile yetiştirdiği pilot öğrenciden daha fazladır. İNANMAYANLAR YOUTUBE DEN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ PİLOTAJ YAZIP VİDEOLARI BULABİLİRLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıp ~ 7 yıl önce
Buraya yorum yazanların hepsi pilot yada öğrenci pilot sanıyorum. Her pilotun başına gelebilecek durumlar .Kimseyi kınama, hor görme, kaza yaptı diye aşağılama bir gün aynısı belki daha kötüsü senin başına gelir.Sen ölmüşsün burada aynı yorumları başkası sana yapar.Kınadığın başına gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli35 ~ 7 yıl önce
Çok büyük geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tosbağa ~ 7 yıl önce
Astronot kılıklı tosbağa neredesin?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xman ~ 7 yıl önce
Ne oldu 2 pedal bir lövyeciler? Onu da dogru düzğün yapabilseniz bari...ya taça çıkarsıniz yada takla atarsınız
Tosbağa diyene ~ 7 yıl önce
bıyır iki pedal bir lövyeci....o işide dogru düzgün yapabilseniz barim....
Tosbağacım ~ 7 yıl önce
iki pedalla bir lövyeyi sana vermediler diye mi üzüldün sen?Kıyamam...Beter ol!
Tosbağacım ~ 7 yıl önce
sana verilmeyen iki pedal bir lövye ;)
Tosbağacım diyene ~ 7 yıl önce
güldürme beni sana vermişlerde ne olmuş...görüyoruz haliniz ortada...valla komik ötesisiniz...ancak siz deli dana gibi meydan turuna devam edersiniz bu bile çok sizede :))....ucuz işçilik ancak bu kadar oluyor değil mi :))
tosbağa yazana ~ 7 yıl önce
ya su kanalı ya dere yada taça çıkarsınız...ben omü nün yerinde olsam sizlere bırak tayyareyi bisiklet bile emanet etmezdim...yazık vatandaşa valla...
Tosbağacım ~ 7 yıl önce
Bana da bir parça düşer diye sen burda bekle olur mu?;)
Ferşat Hoca ~ 7 yıl önce
Keşke şu tip sertifikasında dahi TAHDİTLİ yazan uçağı sisteme sokmasaydın hocam. Allah uçan personele zeval vermesin inşallah. Biriside aşağıda yazmış uçağın tip sertifikasında tahditler başlığı altında tahditi sadece bilmem ne içindir diye ilüzyon yapmaya çalışmış. Uçak EASA dan tahditlidir, tahdit sebebi tip sertifikasında yazmamaktadır son derece tehlikeli ve manidar bir durumdur. Birisi de demiş başka yerlerde uçuş okullarında kullanılıyor diye. Yaz kardeşim bakayım şurada hangi uçuş okulunda kullanılıyormuş bu uçak hangi ülkede kullanılıyormuş ? Mümkün değil kullanılması ve kullanılmıyor. İüzyon yapmayalım gerçeklerden ayrılmayalım, SHGM bu uçağa sadece siyaseten müsaade ediyor ama bedeli çok ağır olma ihtimali yüksek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgi ~ 7 yıl önce
evektörün temsilcisi İranlı hamid efendi bu uçağı ilk defa 2010 yılında 19 mayıs ilçeside OMU ye demo için getirdi ve ilk uçuşta inişte engiz deresine uçtu ve ciddi kırım geçirmişti. Hasıl oldu bilinmez ancak ferşat hoca bu uçurtmayı eğitim uçağı diye kabul ederek 2011 kuruyla 2 tanesine 1 milyon lira ödedi!!!
Alper ~ 7 yıl önce
Kaza yapan arkadaşımızı yakinen tanıyan biri olarak dört dörtlük bir kişiliğe sahip olduğunu ppl eğitiminde ve devamında derslerinde uçuş eğitiminde son derece başarılı olduğunu gönül rahatlığı ile söylerim gecmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman DOĞANYİĞİT ~ 7 yıl önce
Çok büyük geçmiş olsun, Ferşat Hocanın önderliğinde çok güzel işler yapan OMÜ daha da iyi ve emniyetlisini yapmaya da devam edecektir. Başta öğrenci pilot olmak üzere Bütün camiaya geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayram ~ 7 yıl önce
Nasıl bir camianız bar anlayamadım. Kazaya geçmiş olsun diyenlerin kat kat fazlası sevinir olmuş,konu kazadan çıkmış rütbe olayına dökülmüş ama şunu unutmayın kurum hocalarından memnun hocalarda kurumundan.uçaktır bu kazada olur aksaklıkta önemli olan can kaybı olmaması bence, mal mülk herzaman yerine gelir.tıpkı kurumun tek uçakla bu işe başlayıp 8 ulaşması gibi.Burada asılsız yorumlar yapıp astsubay hocalara saldıranlar yarın aynı şeyleri yaşamazlar inşallah ama bence boş boş yazana kadar gelin burayı tanıyın insanlık öğrenin derim ve eminimki bunları yazanlar burada çalışmak için can atarlar.SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 7 yıl önce
Anadolu Üniversitesi hangarları da 5 adet tiger,3 adet tb9, 3adet tb 20 , 2 adet c90, 1 adet kırım geçrmiş fakat yedek parçaları alınmış yapılmayı bekler, 1 adet duches uçağı yedek. isterseniz verecek yer arıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 7 yıl önce
Vay bee devletin çiftliği işte
aliyev ~ 7 yıl önce
inanmayanlar Anadolu üniversitesi pilotaj yazıp youtube den izleyebilir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000