10 Aralık 2016, Cumartesi 09:26:04

"Samsun Havalimanı'na ikinci pist gereklidir"

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, pist bakım çalışmaları nedeniyle 3 ay boyunca kapalı kalacak olan Samsun Havalimanı'nı konusunu Meclis'e taşıdı.
  • Havalimanı sayısıyla övünüyoruz ama son derece yetersiz kapasite ve eksikliklerle açıyoruz. maniaları biraz maliyeti yükseltse de halledip ILS takmak yerine Kısıtlı olarak yapıyoruz, yolcu salonları, kontuarlar , araç-uçak park yerleri son derece yetersiz. Aradan çok geçmeden de hemen ilave projeler, yık yap işleri ile ülkenin kaynaklarını çar çur ediyoruz. Buna dur denmeli artık. Bu liman yapılırken taksi yolları ayrı yapılmalıydı ama Günü Kurtarma Zihniyeti burada da devreye girmiş şimdi bu sıkıntıya düşülmüştür. Umudum yok maalesef ama inşallah yanılırım ve bir gün düzeliriz.
  • Sabiha gökçendeki gibi her gece yarısı tadilat yapsalardı ufak ufak belki 3 aylık süreçte ikinci pist inşası olabilirdi bile
  • Herkes bugünün ihtiyaçlarına göre yorum yapmış. Neden 10-20-30 yıl sonra ne olacağı düşünülmüyor? Yok o gereksiz yok bu gereksiz... İstanbul'a da bağımsız operasyon yapılabilecek en az 760 metre aralıklı paralel pist gereksizdi, şu an IST'nin durumu ortada. Biraz daha geleceğe yönelik düşünelim hayatın her alanında..!
  • Yok yok 3 pist olsun ya yok o da yetmez 4 olsun bi gidin ya
  • Ankarada bile tek pist varken bu neyin kafası? Sanki ikinci pist açılınca samsun Paris olacak
  • Samsun'da pis kenarında paralel taksi yolu bulunmamakta uçaklar indikten sonra pist üzerinden geri dönüş yapmaktadır. Kalkışa giden uçaklar da pist başına kadar yine pist içinden taksi yaparak gitmektedirler. Bu durum hava trafiğini çok kötü etkilemekte inişte bir uçak varken kalkacak uçağı 20 dakika beklemesine sebep olmaktadır arka arkaya inecek 2 uçak için de ayırma en az 15 dakika olmalıdır. Şu anki trafik %30 daha artarsa iniş ve kalkışlarda çok büyük gecikmelere sebebiyet verecektir yani paralel bir taksi yolu çok gereklidir ikinci bir pisti değilde paralel taksi yoluna mutlaka gereklidir. Bu taksi yolu yapılıp pist sonra tamir edilmeli Tamir süresince dar gövde uçaklar aksi yoluna inebilirler.böylece Samsun ili de 3 ay uçaksız kalmış olmaz.
  • Ikinci piste gerek yok. Mevcut piste paralel taksi yolu yapılması yeterli olur. O şekilde bile ciddi kapasite artışı sağlanır. Sabiha Gokcen Havalimani bile tek pist ile yılda 25 milyon yolcuya hizmet veriyor. Gereksiz konuşmayalım lütfen.
  • Devlet gelecek. Sayın vekilimiz Samsun'un kanayan yarasına parmak basmış ve 2.pist için çalışmalara başlamıştır. Türkiye'nin İstanbul'dan sonra 2. Ticaret ve turizm merkezi olan yılda onlarca milyon yolcuya hizmet veren Samsun'a 2. bir pisti yapmayan devlet yetkililerini göreve davet ediyorum.
  • Ülkeyi yöneten insanların vizyonuna hayran olmamak mumkun degil!
  • 3.pistte olsun bu ülkenin parası çok nasıl olsa

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu'nda Samsun Çarşamba Havalimanı'nın üç ay süreyle kapatılacak olması nedeniyle konuşma yaptı.

MHP'li Erhan Usta, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 3 ay süreyle kapatılması ile ilgili olarak, “Samsun ticaretine ve turizmine ciddi ölçüde zarar verecek bir çalışma. İhale şartlarının dışına çıkarak, hukukun dışına çıkılması burada söz konusu. Bu 19 santimetrelik çukur bir anda oluşmadı bu havalimanında. Bu çok daha önceden planlanıp alınması gereken tedbirler zamanında alınmadığı için böyle bir şeyle karşı karşıya kalındı ve bu ciddi bir sıkıntı oluşturdu. Bu hukuksuzluktan dönülüp Samsun Havalimanını kapatmadan bu tedbirin alınması gerekir" ifadelerini kullandı.

Usta, "Bir de, ikinci pist aslında Samsun için söz konusu ve olması gerekir" diyerek sözlerini tamamladı.

"Samsun Havalimanı'na ikinci pist gereklidir"

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

ercan ~ 7 yıl önce
Havalimanı sayısıyla övünüyoruz ama son derece yetersiz kapasite ve eksikliklerle açıyoruz. maniaları biraz maliyeti yükseltse de halledip ILS takmak yerine Kısıtlı olarak yapıyoruz, yolcu salonları, kontuarlar , araç-uçak park yerleri son derece yetersiz. Aradan çok geçmeden de hemen ilave projeler, yık yap işleri ile ülkenin kaynaklarını çar çur ediyoruz. Buna dur denmeli artık. Bu liman yapılırken taksi yolları ayrı yapılmalıydı ama Günü Kurtarma Zihniyeti burada da devreye girmiş şimdi bu sıkıntıya düşülmüştür. Umudum yok maalesef ama inşallah yanılırım ve bir gün düzeliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2.pist gerekir ~ 7 yıl önce
Sabiha gökçendeki gibi her gece yarısı tadilat yapsalardı ufak ufak belki 3 aylık süreçte ikinci pist inşası olabilirdi bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 7 yıl önce
Herkes bugünün ihtiyaçlarına göre yorum yapmış. Neden 10-20-30 yıl sonra ne olacağı düşünülmüyor? Yok o gereksiz yok bu gereksiz... İstanbul'a da bağımsız operasyon yapılabilecek en az 760 metre aralıklı paralel pist gereksizdi, şu an IST'nin durumu ortada. Biraz daha geleceğe yönelik düşünelim hayatın her alanında..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Samsun ne halde ~ 7 yıl önce
Kardeşim samsun ne halde biliyor musun? Ne yolu yola benziyor ne şehir planlaması var. Pist yapacak parayla neler yapılır ne parklar ne metrolar. Bir milyon nüfuslu şehirlerde trafik sorunu var böyle olur mu ya? Sonra batuma tiflise gözünüz düşüyor.
Olmaz ~ 7 yıl önce
Yok yok 3 pist olsun ya yok o da yetmez 4 olsun bi gidin ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esenboğa ~ 7 yıl önce
Ankarada bile tek pist varken bu neyin kafası? Sanki ikinci pist açılınca samsun Paris olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 7 yıl önce
Yalnız ESB'de 2 pist var.
pist ~ 7 yıl önce
o sabiha olacakti sanirsam
Xl ~ 7 yıl önce
Samsun'da pis kenarında paralel taksi yolu bulunmamakta uçaklar indikten sonra pist üzerinden geri dönüş yapmaktadır. Kalkışa giden uçaklar da pist başına kadar yine pist içinden taksi yaparak gitmektedirler. Bu durum hava trafiğini çok kötü etkilemekte inişte bir uçak varken kalkacak uçağı 20 dakika beklemesine sebep olmaktadır arka arkaya inecek 2 uçak için de ayırma en az 15 dakika olmalıdır. Şu anki trafik %30 daha artarsa iniş ve kalkışlarda çok büyük gecikmelere sebebiyet verecektir yani paralel bir taksi yolu çok gereklidir ikinci bir pisti değilde paralel taksi yoluna mutlaka gereklidir. Bu taksi yolu yapılıp pist sonra tamir edilmeli Tamir süresince dar gövde uçaklar aksi yoluna inebilirler.böylece Samsun ili de 3 ay uçaksız kalmış olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!! ~ 7 yıl önce
Günde 5 uçak indiğini düşünürsek senin matematik biraz sakat sanırım
İlker ~ 7 yıl önce
Günde 5 değil ortalama 30 trafiği var Samsun'un lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım.
Gerek yok ~ 7 yıl önce
Ikinci piste gerek yok. Mevcut piste paralel taksi yolu yapılması yeterli olur. O şekilde bile ciddi kapasite artışı sağlanır. Sabiha Gokcen Havalimani bile tek pist ile yılda 25 milyon yolcuya hizmet veriyor. Gereksiz konuşmayalım lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devletin başına ~ 7 yıl önce
Devlet gelecek. Sayın vekilimiz Samsun'un kanayan yarasına parmak basmış ve 2.pist için çalışmalara başlamıştır. Türkiye'nin İstanbul'dan sonra 2. Ticaret ve turizm merkezi olan yılda onlarca milyon yolcuya hizmet veren Samsun'a 2. bir pisti yapmayan devlet yetkililerini göreve davet ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bo Derek ~ 7 yıl önce
Yaparız,meraklanma o bizim işimiz.
Adaletterazisi ~ 7 yıl önce
Hangi onlarca milyon yolcu cuuuuuus milyonlarca cuuuus
Ülkeyi. ~ 7 yıl önce
Ülkeyi yöneten insanların vizyonuna hayran olmamak mumkun degil!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 7 yıl önce
3.pistte olsun bu ülkenin parası çok nasıl olsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000