28 Eylül 2011, Çarşamba 08:25:37

SAMSUN HAVAALANI'NDA GÜVENLİK KRİZİ

Samsun Havaalanı'nda 'imtiyazlı kişi' incelemesi başlatıldı...
  • yapılan işlemlerin kayıt altına alınması, kontrol ediliyor olması, konunun büyütülmemesi(?) vs. güvenlik şartlarını sağlamaz. yaşanacak bir olumsuzluğu da açıklamaya yetmez.
  • Yerel bir gazetede konunun her gün haber yapılması, vali yardımcısının sorun yok tavrındaki açıklaması, kurum yetkililerinin çıkıpta kamuoyunu bilgilendirmemesi, insanların aklında soru işaretleri bırakıyor. Sayın kurum yetkilileri çıkın yapın açıklamanızı. Eğer saklayacak birşeyiniz yoksa tabi?
  • Bu imtiyaz konusu sadece 1 kişinin insiyatifinde olmamalı bir heyetin onayladığı isimler imtiyaz sahibi olmalı .
  • Güvenliğin olduğu yerde kriz olmaması bir kriz nedeni zaten....
Samsun Havaalanı'nda 2011 yılı başından itibaren kullanılmaya başlanılan Kartlı Geçiş Sistemi ile özellikle 'Apron, Arındırılmış Salonlar gibi hassas noktalara giriş çıkış, 'sadece Güvenlik Komisyonu'nun izin verdiği kişilere sağlanırken, bazı imtiyazlı kişilerin o bölgede görevli olmamasına rağmen bu geçişten yararlandığı iddiası Samsun Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Hem Valilik hem Emniyet, konuyla ilgili inceleme başlattı. 

Komisyon kararlarına uyuluyor 
 
Havaalanından sorumlu Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, Havaalanı yetkililerinden konuyla ilgili yazılı bilgi istediklerini belirterek güvenlik görevlilerinin güvenlik komisyonundan alınan kartlarla bazen insiyatifli davranabileceğini söyledi. Vali Yardımcısı Aksoy, olayda büyütülecek bir durum olduğunu sanmadığını da belirtti.Aksoy "Bu konuda tarafımız tarafından uygulanan güvenlik komisyonu kararlarına uyulduğu kanaatindeyiz. Bunun dışında güvenlik birimleri bazı kişilere özel insiyatif kullanabilirler. Bu konuda özel bir firma giriş çıkışlar konusunda insiyatifli olduğunu biliyoruz.Konuyu fazla büyütmeye gerek yok.Havaalanı yetkililerinden yazılı bir gelecek tarafımıza" dedi. 
 
Emniyet Müdürlüğü de inceliyor 
 
Samsun Emniyet Müdürü Hulisi Çelik de, konuyla ilgili 'güvenlik açısından bir suistimalin olup olmadığıyla ilgili olarak' inceleme başlattıklarını belirtti. Çelik, "Güvenlik komisyonu'nun geçişisine izin verdiği görevliler o bölgelerden giriş yapabilir. Bu konuda bir inceleme başlattık. Komisyon kararı dışında giriş ve çcıkış yapan kişi varsa tespit edilecektir" diye konuştu. Öte yandan Havaalanı güvenlik yetkilileri, güvenlik konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, apron girişlerinden kontrolsüz bir şekilde sinek dahi uçamayacağını ifade ettiler. 
 
En hassas bölge 
 
Havaalanlarında en hassas bölgeler olarak bilinen 'Uluslararası saha sayılan Apron'a hangi personelin girip, hangi personelin giremeyeceği bağlı çalıştıkları şirket ve şirketin vermiş olduğu hizmet göz önüne alınarak; Mülki İdare Amiri (Vali Yardımcısı) Başkanlığındaki Havaalanı Güvenlik komisyonu tarafından yapılacak değerlendirmeler neticesinde kararlaştırılıyor. Ve apron gibi hassas noktalara kartlı geçiş hakkı yazılı olarak da kayıt altına alınıyor.
SAMSUN HAVAALANI'NDA GÜVENLİK KRİZİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
yapılan işlemlerin kayıt altına alınması, kontrol ediliyor olması, konunun büyütülmemesi(?) vs. güvenlik şartlarını sağlamaz. yaşanacak bir olumsuzluğu da açıklamaya yetmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yerel bir gazetede konunun her gün haber yapılması, vali yardımcısının sorun yok tavrındaki açıklaması, kurum yetkililerinin çıkıpta kamuoyunu bilgilendirmemesi, insanların aklında soru işaretleri bırakıyor. Sayın kurum yetkilileri çıkın yapın açıklamanızı. Eğer saklayacak birşeyiniz yoksa tabi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu imtiyaz konusu sadece 1 kişinin insiyatifinde olmamalı bir heyetin onayladığı isimler imtiyaz sahibi olmalı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Güvenliğin olduğu yerde kriz olmaması bir kriz nedeni zaten....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000