26 Mayıs 2011, Perşembe 08:11:18

SAMSUN - NOVOROSISK SEFERLERİ NE ZAMAN?

Samsun, Rusya ile en sıcak ilişkilerini yaşarken, Novorosisk şehri ile uçak seferlerinin yapılmasının planlandığı açıklandı.
  • karadeniz bölgesinin en büyük kenti yıllardır trabzon'un gölgesinde bırakıldı. samsun'un dış dünyayla bağlantıları arttıkça bunun nasıl bir hata olduğu daha çok anlaşılıyor. sahip çıkan olursa kaderi değişir, sahip çıkılmazsa nasıl olduğunu zaten yıllardır biliyoruz.
  • AKP'nin bir cok politikasina siddetle muhalefet etmekle beraber, Rusya acilimi konusunda destekliyorum. Rusya her ne kadar demokratik bir ülke degilse de iliskiler karsilikli cikarlar cercevesinde hizla ilerlemelidir. Turizm konusunda da calismalar yapilabilir. Ucuz olursa ucuslar tutar.
  • samsun-ercan arasında sefer istiyoz.asker,öğrenci,turizm bu sefer tutar inançındayız.kıbrısta yaşayan samsunlular.
  • boşa rusyayla samsun arası uçak seferi koymazyın bir iki ay sonra sferler iptal olur yolcu yetersizliğinden.
  • bu ticari ve turizm işbirliği çok daha önce başlamalıydı ama nedense olmadı?sınır komsumuz olması ,iki ülkenin maddi anlamada birbirine ihtiyacı ve tamamlaması söz konusuyken bu kadar geç kalınması anlasılır bir durum değil.Neyse zararın neresinden dönersek kardır,AKP li değilim hatta alerjim var ama bu Rusya açılımlarında başarılı buluyorum daha önceki hükümetlere göre.
  • ah su bizim burokratlar avrupa sevdasindan bir vaz gece bilse rusya turki ulkeleri ile ticari sosyal her alanda iliskilerimizi gelistimek icin calissalar bak avrupa nasil dize gelir ama her ne hikmet se avrupanin istemedigi hic bir isi yapmiyorlar cikarimiz olsa bile
  • insallah komsumuzla ticaret iliskileri dahada olumlu olur basarilar dilerim
  • Rusya ile olan yakınlaşmalarımız her iki ülkeninde kendi çıkarına bu ülke gel seninle bütün teknolojimi paylaşayım diyor ama hala abd yüzünden tam bir ikili münasebet kuramadık ama aşılacak galiba? Rusya ile omuz omuza olmak çok güzel.
Rusya'nın Novorosisk şehrinden gelen 24 kişilik heyet Organize ve Sanayi Bölgesi'nde sanayi kuruluşlarını gezdi. 7 ayrı firmada inceleme yapan 24 kişilik heyet, Samsun'un sanayi potansiyeli hakkında bilgi edindi. Samsun ile Novorosisk arasındaki şehir ilişkisini güçlendirilmesinin amaçlandığı ziyarette Novorosisk Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Şatalov Aleksandr Vasilyeviç, Krasnodar Yasama Meclisi Milletvekili Yarışev Sergey Nikolayeviç, Novorosisk TSO Başkanı Jarinov İgor Gennadyeviç, Krasnodar Gümrük Başkanı Tümgeneral Hodokov Aleksandr Vasilyeviç, belediye meclisi üyeleri, işadamları ve gazetecilerden oluşan heyet, işadamlarından bilgi aldı.

Samsun TSO başkanı Salih zeki Murzioğlu, Novorosisk'ten gelen heyete Samsun'u tanıtmaya çalıştıklarını, olumlu gelişmelerin yaşandığını söyledi.

110 milyon ton ile Novorosisk Limanı'nın dünyanın dördüncü büyük limanı olduğunu hatırlatan Murzioğlu, "Rus heyetine ilimizi tanıtma çalışıyoruz. Son dönemlerin en sıcak ilişkilerini yaşıyoruz diyebiliriz. Tam netleşmedi ama çok yakında uçak seferleri konulacak. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Bizim hava yollarımız atılım yaptı. Netleştikten sonra açıklanacak. Seferlerin başlamasıyla ilişkiler ve ticaret hacmi daha da artacak. Ticaret alanında iyi diyalogların yaşanacağına inanıyoruz" dedi.

(İHA)
SAMSUN - NOVOROSISK SEFERLERİ NE ZAMAN?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
karadeniz bölgesinin en büyük kenti yıllardır trabzon'un gölgesinde bırakıldı. samsun'un dış dünyayla bağlantıları arttıkça bunun nasıl bir hata olduğu daha çok anlaşılıyor. sahip çıkan olursa kaderi değişir, sahip çıkılmazsa nasıl olduğunu zaten yıllardır biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AKP'nin bir cok politikasina siddetle muhalefet etmekle beraber, Rusya acilimi konusunda destekliyorum. Rusya her ne kadar demokratik bir ülke degilse de iliskiler karsilikli cikarlar cercevesinde hizla ilerlemelidir. Turizm konusunda da calismalar yapilabilir. Ucuz olursa ucuslar tutar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
samsun-ercan arasında sefer istiyoz.asker,öğrenci,turizm bu sefer tutar inançındayız.kıbrısta yaşayan samsunlular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boşa rusyayla samsun arası uçak seferi koymazyın bir iki ay sonra sferler iptal olur yolcu yetersizliğinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu ticari ve turizm işbirliği çok daha önce başlamalıydı ama nedense olmadı?sınır komsumuz olması ,iki ülkenin maddi anlamada birbirine ihtiyacı ve tamamlaması söz konusuyken bu kadar geç kalınması anlasılır bir durum değil.Neyse zararın neresinden dönersek kardır,AKP li değilim hatta alerjim var ama bu Rusya açılımlarında başarılı buluyorum daha önceki hükümetlere göre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ah su bizim burokratlar avrupa sevdasindan bir vaz gece bilse rusya turki ulkeleri ile ticari sosyal her alanda iliskilerimizi gelistimek icin calissalar bak avrupa nasil dize gelir ama her ne hikmet se avrupanin istemedigi hic bir isi yapmiyorlar cikarimiz olsa bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
insallah komsumuzla ticaret iliskileri dahada olumlu olur basarilar dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Rusya ile olan yakınlaşmalarımız her iki ülkeninde kendi çıkarına bu ülke gel seninle bütün teknolojimi paylaşayım diyor ama hala abd yüzünden tam bir ikili münasebet kuramadık ama aşılacak galiba? Rusya ile omuz omuza olmak çok güzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000