08 Kasım 2017, Çarşamba 09:15:05

Şampiyon pilot uçağının vergisini ödememiş!

Paradise Papers (Cennet Belgeleri) olarak adlandırılan milyonlarca yeni belgede, Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton'ın da adı geçiyor. Hamilton'ın, satın aldığı 16,5 milyon sterlinlik özel jetin KDV'sini (Katma Değer Vergisi) ödemediği ortaya çıktı.
  • Kendi başbakanını (eski UDH bakanını) haber yapmaya kork, sonra git İngiliz F1 pilotunu göğsünü gere gere haber yap. Korkusuz Türk medyası!
  • Bizim Yıldırım ,Cocuklarimi araştırın demişti. .Egerki inkâr ediyorlarsa doğrudur.
  • Tüm minlet vekileri denetlensin hodri meydan
  • İLGİNÇ VE ÇOK ORİJİNAL VERİLERE ULAŞAN BİR ÇALIŞMA , EMEĞİNE SAYGI DUYARIM. DİĞER TARAFTAN DA SONUÇ NE OLACAK ONU MERAK EDİYORUM.
  • Zenginin daha da zengin olması için kurulmuş, vurun fakire. Bakınız mecliste görüşülen torba yasa.

Dünyanın en güçlü ve zenginlerinin vergi cennetlerindeki yatırımlarına ilişkin sırları açığa çıkaran ve Paradise Papers (Cennet Belgeleri) olarak adlandırılan milyonlarca yeni belgede, Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton'ın da adı geçiyor. Hamilton'ın, satın aldığı 16,5 milyon sterlinlik özel jetin KDV'sini (Katma Değer Vergisi) ödemediği ortaya çıktı.

Belgelere göre, Bombardiar Challenger 605 tipi uçak 2013 yılında Man Adası'ndan ithal edildi.

Uçağın katma değer vergisi 3,3 milyon sterlindi. Bu meblağ daha sonra Hamilton'a geri ödendi.

Danışmanların kaleme aldığı leasing anlaşması, bu alanda İngiltere ve Avrupa Birliği'deki (AB) yasaklarla örtüşmüyor.

Hamilton'un avukatları ise vergi avukatlarının incelemelerinde bu vergilendirme yapısının yasal olduğunu söylediklerini belirtiyorlar. Bu düzenlemelerde "Hiç katma değer vergisi ödenmedi" denmesinin doğru olmadığını da ekliyorlar.

21 Ocak 2013'te saat 06:15'te, Lewis Hamilton yeni jetiyle Man Adası'ndaki Ronaldsway Havaalanı'na indi ve o zamanki kız arkadaşı pop yıldızı Nicole Scherzinger ile evrak işlerini tamamlamak için gümrüğe geçti.

Hamilton özel jeti öncelikle iş amaçlı kullanmayı planlıyordu. Ancak BBC'nin Panaroma programının eriştiği belgeler, 32 yaşındaki Mercedes pilotunun jetiyle her üç uçuşundan birini özel seyahatler için yapmaya niyetli olduğunu gösterdi.

Lewis Hamilton'ın sosyal medya hesapları da, özel jetin tatillerde ve dünya genelindeki diğer kişisel gezilerde kullanıldığının kanıtı.

Hamilton, Instagram'da uçaktan fotoğraflar paylaşmıştı. Bu fotoğrafların ikisinde bulldog tipi köpekleri Roscoe ve Coco da vardı.

Leeds Üniversitesi'nden Vergi Hukuku Proesörü Rita De La Feria "Özel bir jetin şahsi kullanımı, iş için kullanımla maskelenmişse, burada bir vergi kaçırma girişimi vardır. Jeti kendi çıkarlarınız için, tatile gitmek, arkadaşlarınızla buluşmak için kullanırsınız. Özel tüketimde vergisini ödemek zorundasınız" dedi.

Nihai müşteri

AB dışında alınan özel jetlerin ithal edildikten sonra birlik içinde dolaşıma girebilmesi için yüzde 20 KDV ödeniyor.

Man Adası, AB'nin parçası değil. Ancak Birleşik Krallık toprağı olması nedeniyle KDV anlamında İngiltere ile bir ortak alan oluşturuyor. Bu bağlantı nedeniyle, ada üzerinden ithal edilen uçakların AB'ye tam erişimi oluyor.

Hamilton'ın danışmanları, Appleby danışmanlık şirketinin tavsiyesi üzerine, AB ve İngiltere'nin özel şahıslar tarafından kullanılan uçaklara KDV iadesi yapılmasını engelleyen kuralları aşmak için, Man Adası'nda KDV kaydı olan bir kiralama şirketi kurdu.

Yeni şirket Stealth Limited, jeti Hamilton'ın İngiliz Virgin Adaları'ndaki şirketinden kiraladı ve Isle of Man'a ithal etti.

Daha sonra bir başka İngiltere kayıtlı jet yönetim şirketine kiralandı. Bu şirket uçağın mürettebatını ve diğer hizmetlerini sağladı. Daha sonra da uçağı Hamilton ve Guernsey'deki şirketi BRV Limited'e geri kiraladı. (BBC Türkçe)

Şampiyon pilot uçağının vergisini ödememiş!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Avion ~ 6 yıl önce
Kendi başbakanını (eski UDH bakanını) haber yapmaya kork, sonra git İngiliz F1 pilotunu göğsünü gere gere haber yap. Korkusuz Türk medyası!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dün ~ 6 yıl önce
Bizim Yıldırım ,Cocuklarimi araştırın demişti. .Egerki inkâr ediyorlarsa doğrudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
binali ve mahdumlari ~ 6 yıl önce
cocuklarinin neyini arastirsinlar hersey ortada. oglu 20 yasinda devlet bankasindan 450 bin euro kredi cekti babasi ne var bunda bankalar herkese kredi veriyor dedi oglu o parayla gitti gemicik aldi sonra hollandalilarla ortak oldu gemicikler 40'i gecti !!!
Vergi ~ 6 yıl önce
Tüm minlet vekileri denetlensin hodri meydan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN ~ 6 yıl önce
İLGİNÇ VE ÇOK ORİJİNAL VERİLERE ULAŞAN BİR ÇALIŞMA , EMEĞİNE SAYGI DUYARIM. DİĞER TARAFTAN DA SONUÇ NE OLACAK ONU MERAK EDİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dünya da düzen ~ 6 yıl önce
Zenginin daha da zengin olması için kurulmuş, vurun fakire. Bakınız mecliste görüşülen torba yasa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000