23 Ekim 2010, Cumartesi 08:13:16

Şam-Dalaman uçuşları başlayacak

Muğla turizminde var olan pazarların dışında yeni pazar arayışı başlatan Muğla Valisi Fatih Şahin, Japonya, Çin, Suriye, İran ve Kazakistan pazarlarına göz dikti. Geçen ay Japonya'ya yapılan turizm çıkartmasının ardından Suriye ziyaretinin de olumlu geçti.
  • borajet şanlıurfa şam karşılıklı seferi başlılyor

Muğla turizminde var olan pazarların dışında yeni pazar arayışı başlatan Muğla Valisi Fatih Şahin, Japonya, Çin, Suriye, İran ve Kazakistan pazarlarına göz dikti. Geçen ay Japonya'ya yapılan turizm çıkartmasının ardından Suriye ziyaretinin de olumlu geçtiğini anlatan Şahin, Suriye'de Muğla'nın bilinmediğini anlattı.

SURİYE BASINI MUĞLA'YA GELİYOR

Şam 8. Uluslararası Turizm Fuarı'nın açılışına katılan Vali Fatih Şahin ve İl Kültür Turizm Müdürü Kamil Özer, fuarla ilgili değerlendirme yaptı. Vali Şahin, turizmde, yıllık 3,5 ve 10 yıllık strateji hazılığına başlandığını belirtirken şunları söyledi: "Ağırladığımız ve ağırlamadığımız her ülkeyi değerlendirmeliyiz. Gelen neden geliyor, gelmeyen neden gelmiyor tespit etmeliyiz. Muğla'da en çok İngilizleri ağırlıyoruz. Bir olumsuzluk çıksa İngilizler gelmese ne olur? Hedefimizde Japonya, Çin, Suriye ve Kazakistan var. Buralara ilk kez adım atıyoruz. Sabırlı olmalıyız."

Bir yerden başlamak gerektiğini belirten Şahin, şöyle konuştu: "Var olan pazarlarımızı kesinlikle ihmal etmeyeceğiz. Tersine oralarla olan ilişkimizi geliştirmeye çalışacağız. Bunu yaparken yeni pazarlara açılmalıyız. Önce Japonya'ya gittik. Gitmekle kalmadık. Oradaki sektör temsilcileri ile basın mensuplarını davet ettik. Ardından Suriye'ye gittik. Biz Suriye'de iken Japonlar Muğla'daydı. Suriye'de sektör temsilcilerini ve basını davet ettik. Kasım ayında onlar gelecek. İran ve Kazakistan'a gideceğiz. Biz Çin'e gitmeye hazırlanırken, Kasım'dan önce Çinliler bize gelecek. Aralık ayında da Şam'a yeniden gideceğiz."

MUĞLA BİLİNMİYOR

Vali Şahin, son dönemde Türkiye-Suriye ilişkilerinde kaydedilen olumlu gelişmelerin turizm alanına yansımalarını değerlendirerek sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye ile Suriye arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler son dönemlerde olumlu manada bir ivme kazandı. Vize kalktı. Sınır ticareti başladı. Bu ilişkilerin olumlu etkileri başta turizm sektörü olmak üzere her alanda gelişmelere yol açtı. Bu gelişmelerden Muğla olarak biz de yararlanacağız. Orada Muğla bilinmiyor. Bodrum'u duymuşlar. Demek ki Muğla'yı birlikte tanıtmak durumundayız. Öyle de yapıyoruz."

ŞAM-DALAMAN HAVA SEFERİ

Vali Şahin, Şam- İstanbul uçak seferlerinin yanı sıra Şam-Ankara ve Antalya uçak seferlerinin turizm açısından önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Şahin, bakanlığın bu uçak seferlerini, turizm hareketini destekler mahiyette gördüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "O nedenle belirli noktalarda yoğunlaşan hava ulaşımını özellikle turizm açısından önem arz eden Ege Bölgesi'ne, Muğla-Dalaman ve Muğla-Bodrum'a yönlendirmek eğilimi ortaya çıkmıştır. Buna Şam'da da sıcak bakıldı. Çok iyi karşılandık.

Oradan gelecek heyeti en iyi şekilde ağırlayacağız."

Vali Şahin, bölgesel bir destinasyon olarak Suriye pazarında yerimizi almamız gerektiğini söyledi. Bu amaçla öncelikle uçak seferlerini başlatmamız gerektiğini anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Dalaman ATM bu konuda önemli rol üstlendi. İranlı turistler, İzmir, Gaziantep, Adana gibi kentlere geldikten sonra asıl tatil yapmak istedikleri yerlere ulaşıyorlar. ATM'nin Tahran ve İsfahan kentlerinden Dalaman'a doğrudan uçak seferleri başlatılması için bir süredir çalışmaları vardı. 2011'de Şam-Dalaman ve Tahran, İsfahan-Dalaman seferleri başlayacak. Bu çok önemli gelişme. Tanıtım yetmiyor. Hava yolu ulaşımını sunmamız gerekiyor. Muğla'da ATM dahil sektörün tüm temsilcileri ile el ele vermiş bulunuyoruz. Bu çalışmalar elbette zaman alacak ama sonuç iyi olacak".

Şam-Dalaman uçuşları başlayacak

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
borajet şanlıurfa şam karşılıklı seferi başlılyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000