27 Ağustos 2010, Cuma 08:11:57

Şam-Dalaman seferi istiyorlar...

Turizmciler, Arap turistlerin daha fazla harcama yaptığını belirterek, Şam-Dalaman arasında uçak seferi konulmasını istedi.
  • Ben kaldigi odanin balkonunda durbun ile mac seyreden ve oteli terk etmeyen hollandali aile ile ayni otelde kalmistim ,adam o zaman dunya kupasi maclarini asagiya gelip izlemezdi icecege para vermemek icin.
  • Aşşadaki arkadaşa katılıyorum. O ingilizleri bizzat taşıyorduk ingiltereden GoldTrail batana kadar . 4 saatlik uçuşta uçakta çıplak ayak gezen leş gibi tuvaletin yerlerine çıplak ayaklarıyla basan sonra gidip o ayaklarla uçağın koltuğuna basan ve sonra gidip otelde yatağa giren kokuşmuş leş millet. Sadece ülkemizde değil gittikleri hiç bir yerde 5 kuruş harcamayan, kabin görevlisiyle duty free satışında 3 fenik (5 kuruş) için avaz avaz kavga eden leş ingilizler gelicene Suriyeliler gelsin çok daha iyidir
  • ıSTANBULdaki lüks alışveriş merkezlerine şöyle bir gittiğinizde arapları görürsünüz ailece hepsi düzgün kıyafetli adam gibi kendileri için para harcamaktan kaçınmayan insanlar son 3-4 senedir artarak görüyorum yazları daha çok.. En iyi hizmet için parayı harcıyorlar.. Gelelim pinti inglizlere kokuşmuşlar en son ne zaman duş aldıkları belli değil sultanahmette 3 gündür simit yiyip ellerinde harita ile sırtlarında çanta ile takılan homeless lar bunlar mı döziv bırakacak memlekete..
  • hamdi bey dogru şam a

Suriye ile vizenin kaldırılmasının ardından karayoluyla Muğla'nın Fethiye ilçesine ilk Suriyeli turist kafilesi geldi. Suriyeli kafile, ilk defa geldikleri Fethiye'yi cennete benzeterek memnuniyetlerini dile getirdi.

Turizmciler ise Arap turistlerin daha fazla harcama yaptığını belirterek, Şam-Dalaman arasında uçak seferi konulmasını istedi.

Türkiye ile Suriye arasında vizelerin kaldırılmasından sonra artan sınır ticareti turizm sektörünü de hareketlendirdi. Daha çok İngiliz turistlerin geldiği Fethiye, ilk Suriyeli turist kafilesini ağırladı. Suriyeli grup, konaklayacakları otel çalışanlarınca kokteylle karşılandı. Gruba yönelik hoş geldin konuşması yapan Orient Resort Otel'in Genel Müdürü Emin Öner, Suriyeli turistlerin kendileri için müşteri değil misafir olduğunu kaydetti.

İki kardeş ülke arasında gerçekleştirilen dostluk girişimlerinin meyvelerini almaktan mutlu olduklarını anlatan Öner, "Karşılıklı vizelerin kaldırılmasının ardından sınırda ticaretin yanı sıra turizmde de hissedilir bir canlılık yaşanmaya başladığını takip ediyoruz. Şu an Suriyeli turistlerin Fethiye'ye gelmesi için önümüzdeki tek sıkıntı ulaşım. Suriye Fethiye arası otobüs yolculuğu çok uzun ve sıkıntılı geçiyor. En kısa zamanda Şam-Dalaman arasında uçak seferlerinin başlamasını bekliyoruz. Eğer uçak seferleri başlarsa bölge turizmi İngilizlerin dışında Arap turistlere de ev sahipliği yapmaya başlayacaktır. Buda beraberinde kaliteyi ve rekabeti getirecektir. Fethiye turizmi sadece İngilizlere ve Avrupalılara bağlı kalmamalıdır." dedi.

VİZELER KALKTI SINIRLARDA KALDIRILSIN

Suriyeli grubun lideri Isam Corcios ise aynı toprakları paylaşmış iki ülke arasında vize probleminin kaldırılmış olmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Corcios, "Önceleri konsolosluklarda uzun kuyruklar oluşuyordu. Şimdi hiçbir sıkıntı yaşamadan gelip gidebiliyoruz. Bu konuda Suriye vatandaşları özelikle sizin Başbakanınız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Suriye Devlet Başkanı Hafız Beşar Esad'a çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Suriyeli turistlerden Senabel Nasif de Fethiye'yi cennete benzeterek Türk misafirperverliğinden çok etkilendiğini söyledi. Kendilerinin Suriye'de gönüllü Türk elçisi olacaklarını da sözlerine ekleyen Nasif, bu yıldan sonra çok sayıda Suriyelinin Fethiye'ye gelmek için can atacağını açıkladı.

Şam-Dalaman seferi istiyorlar...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ben kaldigi odanin balkonunda durbun ile mac seyreden ve oteli terk etmeyen hollandali aile ile ayni otelde kalmistim ,adam o zaman dunya kupasi maclarini asagiya gelip izlemezdi icecege para vermemek icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aşşadaki arkadaşa katılıyorum. O ingilizleri bizzat taşıyorduk ingiltereden GoldTrail batana kadar . 4 saatlik uçuşta uçakta çıplak ayak gezen leş gibi tuvaletin yerlerine çıplak ayaklarıyla basan sonra gidip o ayaklarla uçağın koltuğuna basan ve sonra gidip otelde yatağa giren kokuşmuş leş millet. Sadece ülkemizde değil gittikleri hiç bir yerde 5 kuruş harcamayan, kabin görevlisiyle duty free satışında 3 fenik (5 kuruş) için avaz avaz kavga eden leş ingilizler gelicene Suriyeliler gelsin çok daha iyidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ıSTANBULdaki lüks alışveriş merkezlerine şöyle bir gittiğinizde arapları görürsünüz ailece hepsi düzgün kıyafetli adam gibi kendileri için para harcamaktan kaçınmayan insanlar son 3-4 senedir artarak görüyorum yazları daha çok.. En iyi hizmet için parayı harcıyorlar.. Gelelim pinti inglizlere kokuşmuşlar en son ne zaman duş aldıkları belli değil sultanahmette 3 gündür simit yiyip ellerinde harita ile sırtlarında çanta ile takılan homeless lar bunlar mı döziv bırakacak memlekete..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hamdi bey dogru şam a

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000