22 Ocak 2015, Perşembe 17:23:28

SAKARYA NEHRİ'NİN ÖYKÜSÜ TAV GALERİ'DE

Türkiye’nin önde gelen sualtı fotoğrafçılarından Ali Ethem Keskin ve Erkan Balk’ın Sakarya Nehri’ni doğuran kaynakların izini sürdüğü sergi Atatürk Havalimanı’nda bulunan TAV Galeri’de açıldı.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Atatürk Havalimanı’nda bulunan kültür-sanat platformu TAV Galeri, Türkiye’nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya’nın doğduğu kaynakların fotoğraflarından oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor. Ali Ethem Keskin ve Erkan Balk’ın fotoğraflarından oluşan serginin açılışına Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Türk ve TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü katıldı.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü “Atatürk Havalimanı’nda yılda 57 milyon yolcuya hizmet veriyoruz ve yolcularımıza güvenli, hızlı ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak üzere çalışıyoruz. Kültür-sanata verdiğimiz değer nedeniyle, yolcularımızın hoşça vakit geçirebileceği bir alan yaratmak üzere TAV Galeri’yi hayata geçirdik ve bugüne kadar onlarca sergiye ev sahipliği yaptık. ‘Bir Nehrin doğuşu –Sakarya’ sergisini de TAV Galeri’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu fotoğraflar ülkemizin başlıca doğal zenginliklerinden Sakarya Nehri’ne farklı bir bakış sunarken, izleyicilere suyumuzu ve çevreyi korumanın önemini bir kez daha hatırlatıyor” dedi.

824 kilometre uzunluğundaki Sakarya Nehri, Afyon ve Eskişehir’de doğduktan sonra, Bolu, Ankara, Bilecik, Bursa, Kütahya ve Konya’dan geçerek Sakarya’dan Karadeniz’e dökülüyor. Adını mitolojideki nehir tanrısı Sangarius’tan alan Sakarya Nehri’nin beslediği havza yaklaşık 58 bin kilometrekaredir.

Sergi, 16 Şubat’a kadar Atatük Havalimanı Dış Hatlar Terminali gidiş katında bulunan TAV Galeri’de ziyaret edilebilir.

Ali Ethem Keskin

Otuz yılı aşkın süredir fotoğraf çeken ve dalış yapan Ali Ethem Keskin sualtı ve mağaraları içeren konularda Türkiye’nin önde gelen fotoğrafçıları arasında yer alıyor. Çalışmaları ATLAS Dergisi ve National Geographic Türkiye gibi birçok dergide yayınlandı. ODTÜ-SAT MADAG, ASPEG, BÜMAD ve OBRUK gibi kuruluş ve ekiplerin içinde yer aldı. Ulusal ve uluslararası ödülleri olan Keskin İstanbul, Gaziantep ve Kayseri’de kişisel sergiler açtı. Halen aktif olarak sualtı ve mağara araştırmaları yapmaktadır. Atlas dergisinin yanı sıra İz TV’de Sualtı Kaşifleri belgesel kuşağını da hazırlamaktadır.

Erkan Balk

2005 yılında dalışa ve fotoğraf çekmeye başladı. Eskişehir’de sualtı fotoğrafçılığını yaygınlaştırmak amacıyla 2011 yılında ESGAM’ı kurdu. ESGAM faaliyetleri kapsamında birçok sualtı fotoğrafçısını Eskişehir’de buluşturarak üniversitelerde ve çeşitli kurumlarda fotoğraf gösterileri, sergiler, eğitimler, konferanslar ve atölye çalışmaları organize etti. Eskişehir Valiliği’nin desteğiyle Sakaryabaşı sualtı tanıtım projesini başlattı. TRT’nin Mavi Tutku ve CNN Türk’ün Yeşil Doğa belgesellerine destek verdi.




 

SAKARYA NEHRİ'NİN ÖYKÜSÜ TAV GALERİ'DE

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000