14 Temmuz 2009, Salı 08:00:21

Sait Açba'dan havaalanı açıklaması

Şehitoğlu Konağı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada bölge havaalanı ile ilgili olarak gelinen son noktayı değerlendiren TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Sait Açba yapılacak bölge havaalanını çok yakın bir gelecekte hızlı trenin takip edeceğini açıkladı.

Butik otel olarak faaliyete geçen Şehitoğlu Konağı’nın açılışına katılan Afyonkarahisar Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Sait Açba bölge havaalanında gelinen son noktayı değerlendirdi. Yapılacak havaalanının ulaştırma altyapısı ve turizm açısından önemli olduğunu belirten Açba “natif turizm alanlarını en iyi şekilde değerlendirebilirsek buradaki turizm hareketi daha etkin ve hızlı bir şekilde ilerleyebilecektir. Bu yüzden havaalanı Afyonkarahisar açısından çok önemli. Üç ili kapsayan bölge hava limanı planlaması yapıldı. Bugün planlamaların sonuna geldik. Proje ihalesini yapmamıza gerek kalmadı. Bir havaalanının projesini aldık. Dolayısıyla proje ihalesi için zaman kaybımız olmayacak. Direk olarak yapım ihalesini geçilecek. Ulaştırma Bakanlığımız çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Bölge hava limanın bu yıl yap-işlet kanalıyla ihalesi yapılacaktır. Onu da çok yakın bir gelecekte hızlı tren takip edecektir. Afyonkarahisar’a Türkiye’nin ve dünyanın her yerinde ulaşmak mümkün olabilecektir” dedi.

AÇBA ŞEHİTOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Butik oteli Afyonkarahisar’a kazandıran Hüseyin Şehitoğlu’nun kültürel mirasın korunması açısında önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydeden Açba Bugün Afyonkarahisar için tarihi bir gün yaşıyoruz. Bugünü bize yaşatan değerli kardeşimiz Hüseyin Şehitoğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten tarihe ve kültüre yönelik olarak büyük bir kadir şinaslık içinde çok önemli bir görevi ifa ettiler. İnanıyorum ki bunun devamı gelecektir. Şehitoğlu gibi yeni yeni kardeşlerimiz tarihi kültürel mirasımızın korunması açısından önemli görevler ifa edeceklerdir. Afyonkarahisar’ın tarihi kültürel mirasları daha da canlanması açısından çok önemli bir fonksiyonlar inşa edeceklerdir ben buna gönülden inanıyorum” diye konuştu.

“NATİF TURİZM ALANLARI HAREKETE GEÇİRİLMELİ”

Termal turizmin yanı sıra natif turizm alanlarının harekete geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Açba “Afyonkarahisar tarihi ve kültürü yönüyle Türkiye’de önemli bir kent hem de diğer taraftan Türkiye’de hatta dünya ülkeleri arasında termal turizm açısından kendisini duyuran önemli bir kentimiz. Bu kentteki termal turizm atağının daha da ileriye gitmesi açısından tarihi kültürel değerlerimizin bütün boyutlarıyla ortaya çıkmasına ihtiyaç var. Daha doğrusu termal turizmin yanı sıra diğer natif turizm alanlarının harekete geçilmesine ihtiyaç var” dedi.

“ŞEHİTOĞLU KONAĞI TURİZM ATAĞINI HIZLANDIRACAK”

Şehitoğlu Konağı’nın termal turizm atağının hızlanması ve ivme kazanmasında önemli yarar sağlayacağını dile getiren Açba “Tarihi kültürel yerlerimizin korunması açısından hükümetimiz önemli adımlar attı. Aktarılan ciddi kaynaklarla. İlk dönemden itibaren Afyonkarahisar’daki tarihi evlerin onarılması için il özel idaremiz kanalıyla ve ayrıca belediyemiz kanalıyla gerçekten önemli hizmetler yapıldı. Bu hizmetlerin devamlılığı gerekiyor. Önümüzdeki günlerde de tarihi eserlerin onarılması konusunda önemli adımlar atılacağını yine huzurlarınızda ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
 
“ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLARA TANIKLIK ETTİK”

“Afyonkarahisar termal turizm alanında 5084 sayılı yasa kapsamında gerçekten çok önemli yatırımlara tanıklık etti” diyen Açba şöyle konuştu “Yeni teşvik yasası ile yürürlülüğe giren çok ciddi yatırım talepleri var. 3- 4 yıl içerisinde Afyonkarahisar termal turizmle Türkiye’nin başkentliğini devam ettirdiği gibi dünyada yine önemli merkezler biri haline gelecektir. Termal turizmi biz daha da canlandırmak için en son hayata geçirmek için planladığımız spor turizminin de Afyonkarahisar’a taşınması açısından turizm alanında 650 bin m2’lik bir alanı spor alanı olarak gerekli imar düzenlemeleri yapıldı”
 
“TANITIM VE İSTİHDAM İÇİN HAVAALANI ÇOK ÖNEMLİ”

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise bölge havaalanı ile ilgili olarak şunları söyledi “Afyonkarahisar Milletvekili olan TMBB Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Sait Açba’nın duyurduğu havaalanı müjdesini bende sevinçle paylaşıyorum. Kültürel ve tarihsel zenginliklerin tanıtılması ve istihdam alanlarının genişlemesi açısından yapılacak havaalanı önemli bir rol oynayacak. Türkiye’de kültür ve termal turizm açısından özel bir nitelik taşıyan olan Afyon’un hakkettiği yere gelmesi noktasında biz elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Yerel ve ulusal yatırımcılarla birlikte bu zenginliği de geliştirmeye çalışacağız”

(AfyonHaber)

Sait Açba'dan havaalanı açıklaması

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000