15 Eylül 2011, Perşembe 07:57:00

SAHTE PASAPORTLA YAKAYI ELE VERDİ

Başkasına ait pasaportla İspanya’ya gitmek için Ercan’dan çıkış yapmak isterken tespit edilen Aboubacar Sidiki Conde hakkındaki soruşturma tamamlandı.
Başkasına ait pasaportla 10 Eylül sabahı İspanya’ya gitmek için Ercan Devlet Havalimanı’ndan çıkış yapmak isterken tespit edilen Papua Yeni Gineli zanlı Aboubacar Sidiki Conde cezaevine gönderildi.

“Sahte resmi belgeyi tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme ve sahte davranışla kayıt temini” suçlarıyla ilgili olarak aleyhine dava getirilen zanlı Aboubacar Sidiki Conde’nin davaları görüşülene dek her halükarda 2 ayı aşmayacak süreliğine hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’nde beklemesine karar verildi.

İspanya’da bulunan abisinin bir arkadaşı olan Fode Dijiba Diawara tarafından kendisine kargoyla yollanan pasaportu kullanarak 8 Eylül gecesi Lokmacı Kara Giriş Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yapan zanlı, 10 Eylül sabahı Ercan’dan yurtdışına çıkış yapmak isterken yakalanmıştı.

Papua Yeni Gineli 24 yaşındaki zanlı Aboubacar Sidiki Conde’nin Güney Kıbrıs’ta bulunan Kıbrıs Üniversitesi’nde İşletme Fakültesi’nde eğitim gördüğü kaydedildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzurunda gerçekleşen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın ve zanlı Aboubacar Sidiki Conde şahsen hazır bulundu.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Meriç Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Umut Kulle, iddia makamının tanığı olarak mahkemede yeminli şahadet vererek, olguları aktardı.

Umut Kulle, zanlı Aboubacar Sidiki Conde’nin 10 Eylül 2011 tarihinde saat 04:00 sıralarında Ercan Devlet Havalimanı’nda “sahte resmi belgeyi tedavüle sürme, başkasının kimliğine bürünme ve sahte davranışla kayıt temini” suçlarıyla methaldar olduğunu söyledi.

Zanlı aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Umut Kulle, zanlının Papua Yeni Gine vatandaşı olduğu ve KKTC’de yasal bağı bulunmadığını belirtti.

Kulle, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak amacıyla mahkemenin uygun göreceği şartlarla teminata bağlanmasını talep etti.

İddia makamı adına söz alan Savcı Emine Taşkın, zanlı Aboubacar Sidiki Conde’nin davaları görüşülene dek her halükarda 3 ayı aşmayacak süreliğine hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, zanlı Aboubacar Sidiki Conde’nin davaları görüşülene dek her halükarda 2 ayı aşmayacak süreliğine hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

(Kıbrıs)
SAHTE PASAPORTLA YAKAYI ELE VERDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000