20 Kasım 2008, Perşembe 07:32:35

Sahte pasaport çıkartırken yakalandı

Dünyanın en tehlikeli 4. hacker çetesinin üyesi, Bahama Adaları'na gidebilmek için sahte kimlik ve pasaport çıkarmak isterken Ankara'da yakalandı.
  • Dogru durust islerde "Dunyanin EN.." olsak keske..

İstanbul bilişim polisi tarafından düzenlenen "Karnaval" operasyonunda yakalanan Sadun Ö. ile dünyanın en tehlikeli 4 hackerından biri olan Chao lakaplı Çağatay E.'nin yanında yazılımcı olarak çalışan Kier lakaplı Mert O. yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da dikkat çekmemek için önce Antalya ve Alanya'ya giden Mert O., daha sonra Ankara'ya gelerek yurt dışına kaçmak için hazırlıklara başladı. Gideceği ülkeyi araştıran Mert O., Türkiye'den vize istemeyen Bahama Adaları'na gitmeye karar verdi. S.O. adında sahte kimlik yaptıran şahıs, Ankara'da pasaport için müracaatta bulundu. Cumartesi gününe uçak bileti de alan Mert O., son anda yakalandı.

Mert O.'nun, çetesinde yazılımcı olarak yer aldığı Çağatay E. ile arasının açılmasının ardından hackerlıkla ilgili bir internet haber sitesine röportaj verdiği öğrenildi. Kendisini sadece teknolojik bilgisi yüksek olan bir savcının anlayacağını belirten Mert O., Sadun Ö.'nun tutuklanmasının ardından işleri Chao lakaplı Çağatay E.'nin yürüttüğünü kaydetti.

Lüks bir yaşam süren Mert O.'nun kaldığı yerlerde yapılan aramalarda bilgisayarı bulunamazken, şahsın birçok kredi kartı bilgisine sahip olduğu da öğrenildi.

Sahte pasaport çıkartırken yakalandı

Yorumlar

Check ~ 15 yıl önce
Dogru durust islerde "Dunyanin EN.." olsak keske..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000