21 Ocak 2012, Cumartesi 12:20:26

SAHTE DİPLOMALI PİLOT SKANDALI!

Kapadokya’da faaliyet gösteren balon firmalarına sahte diploma operasyonu düzenlendi, çok sayıda pilotun lisansı iptal edildi...
  • bütün türkiye ispiyoncular ve onları çalıştıranları ve bu malum olaylardan en çok fayda sağlayanların sonunu görecek...
  • millet üniversite mezunu iken iş bulamazken adamlar sahte diplomayla pilot olmuşlar.
  • bende ürgüplüyüm hangi hatsizse o yazıyı yazan ayıp biraz saygılı olun,kimsenin madur olması hoşumuza gitmez,kimseninde üstüne gitmek gerekmiyor,o yazıyıda kim bilir hangi ş...siz yazdı ama ürgüplü demiş yiyorsa adını yaz buraya ürgüplü demekle olmaz lavuk
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • a.a. kadar gönder.erkeksen adını verirsinde adam oldugunu görürüz.
  • millet üniversite mezunu iken iş bulamazken adamlar sahte diplomayla pilot olmuşlar. ne güzel TÜRKİYE. Vay be
  • arkadaşlar hiç gerek yok bunları yazmaya bu çoçuklarda bizim evladımız kardeşimiz
  • Turizm Fuarı Emitt bazı balon firmaları sahte diplomalı pilotlarını bu fuarda sergiledi, konu ise acentalara bildirildi.
  • hiçmi 1 tane kişi yok burda ben buyum diyecek??bu kadarmı kaçak dövüşüyorsunuz?ajdar kadar delikanlılıgınız yok be..sizlerde iyi biliyorsunuzki en iyi delikanlılık kapalı kapılar arkasından oluyor..o hakaretleri etmekle olmuyo bu işler.isim yazınki yüz yüze görüşelim tartışalım bu konuyu..hadi hodri meydan??
  • sizin yabanci dil deyince anladiginiz bu zaten kimin garsonluktan geldigine gelince herhalde antalyada komilik yapanlardan yada ankarada dolasirker thk na ugrayip tesadufen pilot olanlari kastediyorsun yoksa fazla zorlamayin isterseniz ve adam olun biraz lutfen

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Kapadokya’daki balon firmalarına yönelik yaptığı denetimlerde, sahte lise diplomasıyla pilotluk lisansı alındığını tespit etti.

Balon pilotu olabilmek için en az lise mezunu olma şartını yerine getirmek için çok sayıda pilotun sahte lise diploması alarak ticari balon pilotluğu lisansı aldığı ortaya çıktı.
 
SHGM, Kapadokya’daki balon firmalarına yönelik yaptığı denetimlerde çok sayıda sahte diplomalı pilot olduğunu belirledi. Pilotların lisansları, süresiz olarak iptal edilirken olayla ilgili olarak yasal işlem başlatıldı.
 
NASIL PİLOT OLUNUYOR?
 
Balon Ticari Pilot Eğitimi’ne, Balon Pilot Lisansı (PPL)’na sahip ve en az 10 saat yere bağlı uçuş, en az 10 saat seyrüsefer uçuşu ve en az 1 saat irtifa uçuşu olmak üzere toplam (PPL uçuşları dahil) 85 saatlik balon uçuşu tecrübesine sahip olanlar katılabilyor. SHGM’nin yetkilendirdiği kurslarda eğitim programa katıllanlar günde 4 saat, haftada 5 gün olmak üzere 2 buçuk hafta boyunca 50 saat teorik eğitim alıyor. Günde 2 saat ve haftada 5 gün olmak üzere bir buçuk hafta süresince de 15 saat uçuş eğitimi veriliyor. 
 
70 CİVARINDA PİLOT VAR
 
Türkiye’de balon denilince ilk akla Kapadokya geliyor. Özellikle turistlerin yoğun ilgi göstermesi sebebiyle son yıllarda çok sayıda balon firması kuruldu. Bugün 14 şirketin faaliyet gösterdiği Kapadokya’da 70’i ticari olmak üzere 100’e yakın balon bulunuyor. Bu balonlarda yarıya yakını yabancı olmak üzere 70 civarında pilot görev yapıyor. Pilotlar lisanslarını Kapadokya merkezli Kaya Havacılık ve Kapadokya Meslek Yüksekokulu’ndan ediniyor. THK’nın da pilot lisansı verme yetkisi vardı ancak kısa süre önce bu yetki THK’dan alındı.

©AirportHaber Özel
SAHTE DİPLOMALI PİLOT SKANDALI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (110)

Misafir ~ 12 yıl önce
bütün türkiye ispiyoncular ve onları çalıştıranları ve bu malum olaylardan en çok fayda sağlayanların sonunu görecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
millet üniversite mezunu iken iş bulamazken adamlar sahte diplomayla pilot olmuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bende ürgüplüyüm hangi hatsizse o yazıyı yazan ayıp biraz saygılı olun,kimsenin madur olması hoşumuza gitmez,kimseninde üstüne gitmek gerekmiyor,o yazıyıda kim bilir hangi ş...siz yazdı ama ürgüplü demiş yiyorsa adını yaz buraya ürgüplü demekle olmaz lavuk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
a.a. kadar gönder.erkeksen adını verirsinde adam oldugunu görürüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
millet üniversite mezunu iken iş bulamazken adamlar sahte diplomayla pilot olmuşlar. ne güzel TÜRKİYE. Vay be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaşlar hiç gerek yok bunları yazmaya bu çoçuklarda bizim evladımız kardeşimiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Turizm Fuarı Emitt bazı balon firmaları sahte diplomalı pilotlarını bu fuarda sergiledi, konu ise acentalara bildirildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hiçmi 1 tane kişi yok burda ben buyum diyecek??bu kadarmı kaçak dövüşüyorsunuz?ajdar kadar delikanlılıgınız yok be..sizlerde iyi biliyorsunuzki en iyi delikanlılık kapalı kapılar arkasından oluyor..o hakaretleri etmekle olmuyo bu işler.isim yazınki yüz yüze görüşelim tartışalım bu konuyu..hadi hodri meydan??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sizin yabanci dil deyince anladiginiz bu zaten kimin garsonluktan geldigine gelince herhalde antalyada komilik yapanlardan yada ankarada dolasirker thk na ugrayip tesadufen pilot olanlari kastediyorsun yoksa fazla zorlamayin isterseniz ve adam olun biraz lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000