24 Mayıs 2012, Perşembe 11:30:30

SAHİBİ BELLİ OLACAK

Artan yolcu ve uçak sayısı dikkate alınarak Ercan Havaalanı’nın kapasitesinin artırılması ve modern bir yapıya kavuşturulması amacıyla hazırlanan proje için yarın uluslararası ihaleye çıkılıyor.
  • ERCAN HAVAALANIDA HANGİ ERCAN BU.BU MEYDANA İSMİNİ VEREN ŞEHİT PİLOT BİNBAŞI FEHMİ ERCAN DIR.İLERİ HAVA KONTROLÜ GÖREVİNİ İCRA EDERKEN KIBRIS HAREKATININ 1NCİ GÜNÜ ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜR. MEZARIDA GİRNEDEDİR. NEDEN BU MEYDANA ERCAN DENİRDE TAM İSMİ SÖYLENMEZ. YOK BAŞKA BİRİSİNİN ADI İSE SÖYLESİNLERDE BİLELİM.

İhaleyle, Ercan’da köklü yatırımlar yapacak firma, havaalanının 25 yıl boyunca işletme hakkını da kazanacak.

Merkezi İhale Komisyonu’nca yürütülecek 90 gün süreli ihalenin başlaması öncesinde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Başbakan İrsen Küçük’ün de katıldığı basın toplantısıyla “yeni Ercan”ı anlattı.

Hazırlanan projeyi tanıtan, ihaleye çıkma nedenlerini anlatan ve katılımcılara Ercan’da sanal tur yaptıran Saner, Ercan’da yılda en az 5 milyon yolcuya hizmet verebilecek bir kapasiteye ulaşmanın hedeflendiğini açıkladı.

Yarın başlayacak ihaleyi kazanacak firma, projede öngörülen yatırımları gerçekleştirecek ve 25 yıllığına Ercan’ın işletmesini üstlenecek. İhaleyi kazanacak firma, kâr payından devlete yüzdelik ödeyecek. İhalede, bu yüzdeliğin ne olacağıyla ilgili tekliflere göre değerlendirme yapılacak.

Başbakan İrsen Küçük, Özelleştirme Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından ilk ihalenin Ercan olacağını belirterek, şeffaf bir ihale süreci yaşanacağını söyledi.

Küçük, “Beklentim o ki, kısa süre sonra Mağusa Limanı için de benzer ihaleyi gerçekleştirelim” dedi.

SAHİBİ BELLİ OLACAK

Yorumlar

ERCAN ~ 12 yıl önce
ERCAN HAVAALANIDA HANGİ ERCAN BU.BU MEYDANA İSMİNİ VEREN ŞEHİT PİLOT BİNBAŞI FEHMİ ERCAN DIR.İLERİ HAVA KONTROLÜ GÖREVİNİ İCRA EDERKEN KIBRIS HAREKATININ 1NCİ GÜNÜ ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜR. MEZARIDA GİRNEDEDİR. NEDEN BU MEYDANA ERCAN DENİRDE TAM İSMİ SÖYLENMEZ. YOK BAŞKA BİRİSİNİN ADI İSE SÖYLESİNLERDE BİLELİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000