21 Mart 2011, Pazartesi 14:30:22

SAGA'DA YAPRAK DÖKÜMÜ

Uçak filosunu 9'dan 4'e düşüren Saga Havayolları'nda işten çıkarma furyası sürüyor. 27 pilotun ardından çok sayıda kabin memuru ve teknik çalışanın da işine son verildi. İşten çıkarılanların sayısı 100'ü buldu.
  • BY BY yanlışta yazılsa herkez herşeyi biliyor demekki.
  • Bu, "BA" SAKIN" BY" OLMASIN
  • Bakin sirketin WEB sitesi ne yaziyor Şirketin, teknik, mali ve ticari yapısını çok güçlü tutmaya özen gösteren şirket yönetimi, uyguladığı personel politikası ile çalışanlarını da memnun edebilmenin başarısını göstermiştir. Eğitim düzeyi ortalaması Türkiye genelinin üstünde olan şirketimizde, yabancı dil bilenlerin ortalaması da yine ülke ortalamasının üstündedir. Yaş ortalaması ise sektörün öngördüğü gördüğü kriterlerdedir.
  • GERİDE KALAN BİR SÜRÜ İNSAN VAR BU ONLAR İÇİN BİR ŞANS MI? YOKSA TAM TERSİMİ BİLEMEM TEK İSTEDİĞİM EN AZIN DAN BU DEFA SÖZLERİNDE DURUP VAAD ETTİKLERİ MAAŞLARI ÖDERLER VE HER HER KENDİNE BİR İŞ BULUR EN AZINDAN BUNU BİZE BORÇLULAR İŞ BULAMAYANLARDA OLACAKTIR ONLARINDA İŞSİZLİK PARASINDAN FAYDALANMASI İÇİN ÇIKIŞLARINI VERİP AYIRIRLAR,TOK ACIN HALİNDEN ANLAMAZMIS AMA UMARIM BU DEFA ANLAR!YERİNİ COK SAGLAM DÜŞÜNENLER VE KENDİNİ ŞANSLI OLARAK DÜŞÜNEN ARKADASLARA ELLERİNİN ARASINA KAFALARINI ALIP Bİ BEŞ DAKKA DÜSÜNMELERİNİ TAVSİYE EDERİM BU GÜN BİZE YARIN KİME BİLEMEM BİLDİĞİM TEK SEY KİMSENİN HAKKI KİMSEDE KALMAZ AMA ÖLEEE.. AMA BÖLEEE UMARIM HER KEZ İÇİN EN İYİSİ OLUR..
  • İş kanununda " Şirketin küçülmesi" nedeniyle çalışanın işten çıkarılması "tek taraflı" yani : İşverenin tasarruf ve sorumluluğunda olan bir karardır. Çalışanın birikmiş alacakları ile birlikte, çalışmış olduğu her yıl için1 maaş kıdem tazminatı ödemesi gerekir. Ayrıca ihbar tazminatı olarak 2 maaş.
  • Öncelikle seni uçucu statüsüne dahi koyamıyorum.Eğer sen uçucu bir şahıs olmuş olsa idin bunu yazmaya utanırdın.Bizler evimizden aylarca ayrı kalıp uçuş saatlerimiz tutmadığı halde gece gündüz uçtuk.Bizim alnımız açık zaten aksini yapanlar bu şirketten tek tek gönderildiler.Sen şimdi şunu sakın unutma Bir gün sıra sana gelirse işte sen bizi ancak o gün ANLAYABİLİRSİN
  • ARKADAŞLAR GÖZÜNÜZÜ 4 AÇIN ARTIK.YASAMIZ YOK DİYE BİR ŞEY YOK.BU SADECE KULAKTAN DOLMA VE YANLIŞ BİR BİLGİDİR.BİZLER KABİN MEMURU OLARAK BORÇLAR KANUNUNA TABİİ OLSAK BİLE ,İŞÇİ KANUNLARINA GÖRE KIDEM TAZMİNATI ALMA HAKKIMIZ ELBETTEKİ VAR.LÜTFEN YANLIŞ BİLGİ VERMEYİN.
  • İşten çıkarmalar şifahi olarak bildirilmekte dir. Tüm işten çıkarılanların hukuki haklarını teminat altına alabilmeleri için noterden enkısa zamanda ihtarname göndermeleri ileride talep edecekleri tazminat için dayanak teşkil edecektir.
  • Sevgili kardeşim , gerçekleri ne kadar güzel dile getirmişsin seni tebrik ederim.zaten birçok koldan hukuki girişimler hazırda bekliyor.. bakalım insanlara verdikleri sözleri en SON'unda tutacaklarmı...? ümit ederim ve tüm arkadaşlara tekrardan büyük geçmiş olsun dileklerimi sunar muvaffakiyetler dilerim. ..
  • Bu mümtaz şahsiyet! Şimdi önceden yaşanan olaylara istinaden şirketi ve kendilerini aklamak için gözden çıkarılan “kalanların büyük bir kısmı nasıl kaldığı tartışılır” kabin amir ve memurlarına iyilik yapıyorlarmış edasıyla şirketin küçülmeye gittiğini, 30 gün maksimum 45 gün içinde iş bulup istifalarını vermelerini ancak böylelikle “10 aydır ödenmeyen iç yatı” ve dış yatı harcırahlarını alabileceklerini bunu da şirketten alacağım kalmamıştır ibaresi bulunan kağıdı imzaladıktan 2-3 gün sonra hesabımıza yatırılacağını “artık buna kim inanırsa” çok büyük bir marifetmiş gibi övünerek söylüyorlar… İşte size Saga gerçeklerinin bir kısmı… Neresinde bunun iş ahlakı?

Saga Havayolları, yaklaşan yaz sezonu öncesinde kritik bir süreç yaşıyor. 9 uçaklık filoya  ulaşarak bir dönem oldukça başarılı bir grafik çizen Saga Havayolları, son aylarda sancılı dönemden geçiyor.

Trabzon merkezli iç hat tarifeleri yapmak üzere girişimlerde bulunan ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce başvurusu halen kabul edilmeyen Saga Havayolları, yurtdışına uçak kiralama konusunda da sıkıntı yaşayınca uçaklar elde kaldı.

Biri Airbus 330 olmak üzere 9 uçaktan 5’ini elinden çıkaran Saga Havayolları, yüzde 50 küçülmeye gitti. Filodan uçakların çıkarılmasıyla personel fazlası ortaya çıkınca bu kez de bazı departmanlarda işçi çıkarımına gidildi.

Saga Havayolları’nda ilk önce 27 pilotun işine son verildi. Sonrasında 50’ye yakın kabin memuru ile yollar ayrıldı. Ancak kabin memurlarının kış sezonunda ortada kalmaması  için farklı bir yöntem uygulandı. Yaklaşık bir ay önce kabin görevlilerini genel müdürlüğe davet eden yönetim, iki ay içinde kabin görevlilerinin kendilerine iş bulmalarını bu sürede maaşlarının ödeneceğini tebliğ etti.

Kokpit ve kabinden sonra en büyük tenkisat teknik departmanda yapıldı. Yaklaşık 20 teknik çalışanının görevine son verildi.

Genel müdürlükte çalışan 10 personelle de yollar ayrıldı. Saga Havayolları’nda 100’e yakın personelle yollar ayrılırken şirketin yeni bir yapılanma sürecine gireceği bildirildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

SAGA'DA YAPRAK DÖKÜMÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Misafir ~ 13 yıl önce
BY BY yanlışta yazılsa herkez herşeyi biliyor demekki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu, "BA" SAKIN" BY" OLMASIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bakin sirketin WEB sitesi ne yaziyor Şirketin, teknik, mali ve ticari yapısını çok güçlü tutmaya özen gösteren şirket yönetimi, uyguladığı personel politikası ile çalışanlarını da memnun edebilmenin başarısını göstermiştir. Eğitim düzeyi ortalaması Türkiye genelinin üstünde olan şirketimizde, yabancı dil bilenlerin ortalaması da yine ülke ortalamasının üstündedir. Yaş ortalaması ise sektörün öngördüğü gördüğü kriterlerdedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
GERİDE KALAN BİR SÜRÜ İNSAN VAR BU ONLAR İÇİN BİR ŞANS MI? YOKSA TAM TERSİMİ BİLEMEM TEK İSTEDİĞİM EN AZIN DAN BU DEFA SÖZLERİNDE DURUP VAAD ETTİKLERİ MAAŞLARI ÖDERLER VE HER HER KENDİNE BİR İŞ BULUR EN AZINDAN BUNU BİZE BORÇLULAR İŞ BULAMAYANLARDA OLACAKTIR ONLARINDA İŞSİZLİK PARASINDAN FAYDALANMASI İÇİN ÇIKIŞLARINI VERİP AYIRIRLAR,TOK ACIN HALİNDEN ANLAMAZMIS AMA UMARIM BU DEFA ANLAR!YERİNİ COK SAGLAM DÜŞÜNENLER VE KENDİNİ ŞANSLI OLARAK DÜŞÜNEN ARKADASLARA ELLERİNİN ARASINA KAFALARINI ALIP Bİ BEŞ DAKKA DÜSÜNMELERİNİ TAVSİYE EDERİM BU GÜN BİZE YARIN KİME BİLEMEM BİLDİĞİM TEK SEY KİMSENİN HAKKI KİMSEDE KALMAZ AMA ÖLEEE.. AMA BÖLEEE UMARIM HER KEZ İÇİN EN İYİSİ OLUR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İş kanununda " Şirketin küçülmesi" nedeniyle çalışanın işten çıkarılması "tek taraflı" yani : İşverenin tasarruf ve sorumluluğunda olan bir karardır. Çalışanın birikmiş alacakları ile birlikte, çalışmış olduğu her yıl için1 maaş kıdem tazminatı ödemesi gerekir. Ayrıca ihbar tazminatı olarak 2 maaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öncelikle seni uçucu statüsüne dahi koyamıyorum.Eğer sen uçucu bir şahıs olmuş olsa idin bunu yazmaya utanırdın.Bizler evimizden aylarca ayrı kalıp uçuş saatlerimiz tutmadığı halde gece gündüz uçtuk.Bizim alnımız açık zaten aksini yapanlar bu şirketten tek tek gönderildiler.Sen şimdi şunu sakın unutma Bir gün sıra sana gelirse işte sen bizi ancak o gün ANLAYABİLİRSİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ARKADAŞLAR GÖZÜNÜZÜ 4 AÇIN ARTIK.YASAMIZ YOK DİYE BİR ŞEY YOK.BU SADECE KULAKTAN DOLMA VE YANLIŞ BİR BİLGİDİR.BİZLER KABİN MEMURU OLARAK BORÇLAR KANUNUNA TABİİ OLSAK BİLE ,İŞÇİ KANUNLARINA GÖRE KIDEM TAZMİNATI ALMA HAKKIMIZ ELBETTEKİ VAR.LÜTFEN YANLIŞ BİLGİ VERMEYİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İşten çıkarmalar şifahi olarak bildirilmekte dir. Tüm işten çıkarılanların hukuki haklarını teminat altına alabilmeleri için noterden enkısa zamanda ihtarname göndermeleri ileride talep edecekleri tazminat için dayanak teşkil edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sevgili kardeşim , gerçekleri ne kadar güzel dile getirmişsin seni tebrik ederim.zaten birçok koldan hukuki girişimler hazırda bekliyor.. bakalım insanlara verdikleri sözleri en SON'unda tutacaklarmı...? ümit ederim ve tüm arkadaşlara tekrardan büyük geçmiş olsun dileklerimi sunar muvaffakiyetler dilerim. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu mümtaz şahsiyet! Şimdi önceden yaşanan olaylara istinaden şirketi ve kendilerini aklamak için gözden çıkarılan “kalanların büyük bir kısmı nasıl kaldığı tartışılır” kabin amir ve memurlarına iyilik yapıyorlarmış edasıyla şirketin küçülmeye gittiğini, 30 gün maksimum 45 gün içinde iş bulup istifalarını vermelerini ancak böylelikle “10 aydır ödenmeyen iç yatı” ve dış yatı harcırahlarını alabileceklerini bunu da şirketten alacağım kalmamıştır ibaresi bulunan kağıdı imzaladıktan 2-3 gün sonra hesabımıza yatırılacağını “artık buna kim inanırsa” çok büyük bir marifetmiş gibi övünerek söylüyorlar… İşte size Saga gerçeklerinin bir kısmı… Neresinde bunun iş ahlakı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000