13 Mart 2012, Salı 09:51:18

SAGA ŞİMDİ NE YAPACAK?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün havayolu işletmeciliği için üç uçaklık koşulunu yerine getirmek için Onur Havayolları’ndan 6 aylığına uçak kiralayan Saga Havayolları, uçağı iade etti. Şimdi ne olacak?
  • Boşver satmayın şirketi ne gereği var.Bırakın insanlar sefalet içinde sürünmeye devam etsin.Alıştılar nasıl olsa hergün binbir ümitle şirkete gelip hayal kırıklığı ve yeni dertlerle eve dönmeye.
  • Gırtlağa kadar borca batmışsınız hala verilen parayı beğenmiyorsunuz yada başka hesaplar peşindesiniz!!!!!!! Yoksa battık gösterip vurgunmu yapacaksınız.... ??????? YETER ARTIK PARALARIMIZI VERİN DE işimize bakalım herkes yoluna gitsin...
  • Ne güzel söylemiş atalarımız Gülme komşuna, gelir başına...... INSERT COIN...:)
  • ya senin iki uçağın 8 yada 9 milyon $ anca eder.50 milyon $ nasıl hesapladında istiyorsun be adam.gözünü aç gözünü yoksa rezil olduğunla kalıcaksın havacılık camiasına.sat şu şirketi eder parayada milletin hakkını öde.bu kadar insanın ahını aldıktan sonra sen daha o şirketi daha ayağa kaldıramazsın uğraşma boşuna...
  • Boğazlarına kadar borca batmışlar hala haber oluyor bu şirket, bu şirket batalı 1 yıl oluyor, anlamanız için ne lazım acaba?
  • "sonuna bakın evladım" ...evet ne doğru söylemiş sonuna bakmak lazım !!!
  • şirketin başında bir tane akıllı adam kalmamış bulmuşlarda bunuyolar bide verilen parayı beğenmiyolar.gırtlaklarına kadar borç içindeler sürekli hacizler,mahkemeler vs..şirketi satıp borçlarını ödeyeceğine neymiş efendim uçak alacaklarmış.kimin parasıyla efendiler bırakın bu saçma sapan icraatları da gerçeği kabullenin artık SAGA diye bir varlık yok!!!
  • saganın durumu ayranı yok içmeye atla gider ... hesabına dönmüş şirketin patronlarıda şark kurnazı anlaşılan şirketi satacağına para beğenmiyolar baksanıza..neyine güvenipte restleşiyosun artık oyun bitti...zaten çalışanlarına para ödeyemiyecek duruma geldiysen çekil piyasadan ne sen mağdur ol ne de emek veren çalışanların...
  • neden yazdigim yorumu yayinlamiyorsunuz, ben SAGA dan dolayi intihar etme derecesine gelmistim. Beter olsunlar
  • Birileri artık bu olanlara dur desin.Fazla bir şey yazmaya gerek duymuyorum neler olduğu 1 yıldan beri açıkça ortada ama sonuç yok çalışanlar paralarını aylardır alamıyorlar işten çıkarılanlar 1 yıldan beri hakları için mahkemelerden haber bekliyorlar daha ne olacak birileri birazcık daha kar edecek diye insanlar haklarını almak için yıllarca daha bekleyecekler sanırım ne yapmak lazım acaba ne yapmak?
SHGM mevzuatlarına göre filosunda en az üç uçak bulunması gereken Saga Havayolları, bu koşulu yerine getirmek için 9 Eylül’de Onur Havayolları’ndan kiraladığı uçağı iade etti.

Onur Havayolları’ndan kabin ekibiyle birlikte kiralanan TC-ONS kuyruk tescilliği uçağın Saga filosuna geçmesiyle ruhsatın iptal edilmesini önleyen Saga Havayolları, SHGM’den 6 aylık ek süre almıştı.

6 aylık süre için kiralanan uçak, Onur Havayolları sözleşme süresini uzatmayınca mecburen iade edildi. Böylelikle Saga Havayolları için kritik takvim yeniden işlemeye başladı.
Şu sıralarda yeni bir uçak için görüşmelerini sürdüren Saga Havayolları’nın geçtiğimiz günlerde Airporthaber’in duyurduğu bir uçak için görüşmelere başladığı bildirildi.
Ücretinin bir kısmının peşin olarak yatırıldığı kaydedilen Thomson Airways’e ait Airbus 320-200 tipi uçağın bir aksilik olmazsa Saga filosuna katılması bekleniyor.
Söz konusu uçak 180 yolcu kapasiteli, G-OOPT kuyruk tescilli ve halen First Choice Airlines’te uçuyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Eylül ayında Onur Havayolları filosunda bulunan Airbus 321 tipi bir uçak, ruhsat iptalinin son gününde Saga Havayolları’na kiralanmıştı. Kiralanan uçak tekrar 6 aylığına Onur Havayolları’na verilmişti.
Sivil havacılık mevzuatlarına göre şu aşamada havayolu şirketinin tedbiren uçuşlarının durdurulması ve üç aylık ek süre verilmesi maddesi bulunuyor.

30 MİLYON DOLARA ‘HAYIR’

Öte yandan Saga Havayolları’nın son dönemde satılacağına ilişkin bir çok iddia ortaya atıldı. Bir süre önce de İranlı bir yatırımcının 30 milyon dolar teklif ettiği ancak Saga yöneticilerinin buna sıcak bakmadığı, şirkete 50 milyon dolar fiyat biçtikleri öne sürülmüştü.

SAGA ŞİMDİ NE YAPACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
Boşver satmayın şirketi ne gereği var.Bırakın insanlar sefalet içinde sürünmeye devam etsin.Alıştılar nasıl olsa hergün binbir ümitle şirkete gelip hayal kırıklığı ve yeni dertlerle eve dönmeye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gırtlağa kadar borca batmışsınız hala verilen parayı beğenmiyorsunuz yada başka hesaplar peşindesiniz!!!!!!! Yoksa battık gösterip vurgunmu yapacaksınız.... ??????? YETER ARTIK PARALARIMIZI VERİN DE işimize bakalım herkes yoluna gitsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ne güzel söylemiş atalarımız Gülme komşuna, gelir başına...... INSERT COIN...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ya senin iki uçağın 8 yada 9 milyon $ anca eder.50 milyon $ nasıl hesapladında istiyorsun be adam.gözünü aç gözünü yoksa rezil olduğunla kalıcaksın havacılık camiasına.sat şu şirketi eder parayada milletin hakkını öde.bu kadar insanın ahını aldıktan sonra sen daha o şirketi daha ayağa kaldıramazsın uğraşma boşuna...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Boğazlarına kadar borca batmışlar hala haber oluyor bu şirket, bu şirket batalı 1 yıl oluyor, anlamanız için ne lazım acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"sonuna bakın evladım" ...evet ne doğru söylemiş sonuna bakmak lazım !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şirketin başında bir tane akıllı adam kalmamış bulmuşlarda bunuyolar bide verilen parayı beğenmiyolar.gırtlaklarına kadar borç içindeler sürekli hacizler,mahkemeler vs..şirketi satıp borçlarını ödeyeceğine neymiş efendim uçak alacaklarmış.kimin parasıyla efendiler bırakın bu saçma sapan icraatları da gerçeği kabullenin artık SAGA diye bir varlık yok!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
saganın durumu ayranı yok içmeye atla gider ... hesabına dönmüş şirketin patronlarıda şark kurnazı anlaşılan şirketi satacağına para beğenmiyolar baksanıza..neyine güvenipte restleşiyosun artık oyun bitti...zaten çalışanlarına para ödeyemiyecek duruma geldiysen çekil piyasadan ne sen mağdur ol ne de emek veren çalışanların...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
neden yazdigim yorumu yayinlamiyorsunuz, ben SAGA dan dolayi intihar etme derecesine gelmistim. Beter olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Birileri artık bu olanlara dur desin.Fazla bir şey yazmaya gerek duymuyorum neler olduğu 1 yıldan beri açıkça ortada ama sonuç yok çalışanlar paralarını aylardır alamıyorlar işten çıkarılanlar 1 yıldan beri hakları için mahkemelerden haber bekliyorlar daha ne olacak birileri birazcık daha kar edecek diye insanlar haklarını almak için yıllarca daha bekleyecekler sanırım ne yapmak lazım acaba ne yapmak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000