15 Kasım 2011, Salı 13:40:03

"SADECE ÜSLER DEĞİŞTİRİLDİ"

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Türkiye'deki İncirlik hava üssüne konuşlandırılan dört adet insansız hava aracının Türkiye'nin terörle mücadelesine istihbarat desteği sağlayacağını bildirdi...
  • Düşman hattı gibi tehlikeli bölgelerde UAVler uçuruluyor, böylece personel kaybı riski ortadan kalkıyor, yeni nesil savaş uçakları da insansız olacak.
  • Kapılınıldı bu İnsansız Hava Aracına. İnsanlı olsa ne yazar, insansız olsa ne yazar. Aynı görev RF ve F uçakları ile veya pervaneli uçaklarla dda yapılabilir. Bunlar gelecek de terör mü duracak. Dağlarda 10 tane terörist var, şehirde 1000 tane?
  • Yahu kardeşim adam İncirlik'ten Suriye ve İran üzerinde uçup istihbarat toplayacak, PKK işin bahanesi. ABD ne zaman bize destek verdi ki şimdi versin..
Türkiye'de uzun süredir tartışılan terörle mücadelede "Predator" kullanımı meselesine, ABD'den gelen açıklama yeni bir boyut kazandırdı.
 
Pentagon Sözcüsü John Kirby, "Predator"ların Irak'tan Türkiye'deki İncirlik Üssü'ne kaydırıldığını açıkladı. Kirby, Irak'taki tüm Amerikan güçlerinin yıl sonuna kadar bu ülkeden çekilecek olmasıyla, Türkiye'nin talebi üzerine 4 adet Predator uçağının İncirlik Üssü'ne konuşlandırıldığını bildirdi.

PKK İLE MÜCADELEDE İSTİHBARAT DESTEĞİ
 
Silahsız olan ve istihbarat ve keşif görevleri kapsamında kullanılan uçakların birkaç haftadır İncirlik Üssü'nde konuşlu olduğunu ve şu anda buradan faaliyet gösterdiğini kaydeden Kirby, 'sözkonusu kaydırmanın, Türk ordusuna, güney sınırlarında terör örgütü PKK'nın oluşturduğu spesifik tehditle mücadelesinde istihbarat desteği sağlayacağını' belirtti.
 
Kirby, ABD'nin Predatorlar vasıtasıyla Türkiye'ye uzun süredir, terör örgütü PKK'nın kuzey Irak'taki faaliyetleri hakkında istihbarat katkısı sağladığını hatırlatarak, şimdi de Türkiye'ye sağlanan bu desteğe ilişkin misyonda bir değişiklik olmayacağını, sadece uçakların konuşlandığı üssün değişmiş olacağını sözlerine ekledi. (Vatan)
"SADECE ÜSLER DEĞİŞTİRİLDİ"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Düşman hattı gibi tehlikeli bölgelerde UAVler uçuruluyor, böylece personel kaybı riski ortadan kalkıyor, yeni nesil savaş uçakları da insansız olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kapılınıldı bu İnsansız Hava Aracına. İnsanlı olsa ne yazar, insansız olsa ne yazar. Aynı görev RF ve F uçakları ile veya pervaneli uçaklarla dda yapılabilir. Bunlar gelecek de terör mü duracak. Dağlarda 10 tane terörist var, şehirde 1000 tane?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yahu kardeşim adam İncirlik'ten Suriye ve İran üzerinde uçup istihbarat toplayacak, PKK işin bahanesi. ABD ne zaman bize destek verdi ki şimdi versin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000