27 Haziran 2012, Çarşamba 09:57:06

"SADECE UÇAĞIMIZ DÜŞÜRÜLMEDİ..."

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, Suriye'nin düşürdüğü uçakta bulunan Yüzbaşı Gökhan Ertan hakkında çarpıcı bir yazı kaleme aldı. İşte Özdil'in o yazısı...
  • Yarım yamalak,, kulaktan dolma sinekten bomba bilgiyle yazı yazarsan , milletin duygularını siyaset çamuruna katarsan böyle demogoji denen saptırmada yönsüz kalır uzayda kaydolursun.... Siyaset başka havacılık bambaşka. Önce kendine bir havacı danışman bul...
  • İlk olarak bu olayı devlet yönetimiyle giriftleştirenler (olumsuzca) ve bunu gene aziz Türk milletine arsızca ve küstahça uyu diyenler unutmamalılarki kendinizi yırtsanız da parçalasanız da EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR(K. ATATÜRK) bu her şeyi açıklıyor.Yılmaz abinin yazdıklarına katılıyorum doğru demiş lakin devletin bile ulaşamadığı bilgiye nerden ulaştı biraz kuşku uyandırmadı değil. biz olumlu-olumsuz ne düşünürsek düşünelim ya da kaleme alalım en son sözü pilotumuzun Malatyadaki evinde babası''ben inançlı biriyim ailemde,vatanımız için bizim menfaatlerimiz için ne gerekiyorsa o yapılır ve bir pilot için(oğlum) de savaşa girilmesine gerek yok'' diyor.bence kimseye bu sözden başka söz söylemek yakışmaz! tabiki hakkımızı almalıyız hukuksal ve ne gerekiyorsa.burda yorum yapan arkadaşlara şaşırdım açıkcası bazılarına:))) diplomat edasıyla bölgesel strateji uzmn kimliği taşıyan devlette bir fiil uluslar arası alanda temsil eden bürokrat gibi senaryolar yazmışlar:) güzel düşyrz
  • bu çocukları şehitde saymazlar bulunamzsa,bulunsalarda zaten malül sayılıyorlar,kime şehit der bu adamlar sayın özdil???
  • Ucak Suriye tarafindan dusurulmemistir,Esad'a ragmen Suriye'deki Rus guclerince dusurulmustur.Incirlik ussundeki ABD'lilerin olaya kayitsiz kalmasi da bu olayin buyuk guclerin Turkiye'ye bir uyarisi ve gozdagi olarak yorumlanabilir.Azerbaycan Gaz boru hatti anlasmasi Rusya'nin ve dahi Amerika'nin menfaatlerine vurulan bir darbedir.Buyuk oynayacaksaniz bu tur provakasyonlar olacaktir.Yurtta teslim cihanda teslim olursaniz kimse size dokunmaz ama o zaman da yerinizde sayarsiniz.Savas cigiritkanlarina da soylenecek olan sudur.Hicbir akliselim sinegi balyozla oldurmeye kalkmaz.Ama Turkiye bu blofleri ve ajitasyonlari kaale almadigini ve yoluna devam ettigini gostermektedir.
  • Bu yorumundan sonra 3 torba kömürü kaptın gene..
  • o at gözlüklerini çıkartta bak bakalım ülkende neler olup bitiyor
  • Yılmaz Özdil gibi boş birisi sadece bunu yapabilir işte. Sizin gibi boş insanlarda onun uzmanlığına biyat ettiğiniz için yazdıklarını okur ve aynı fikirde olmama gafletindeki insanlara küfür edip aşağılarsınız. Bravo size... O kadar stratejik ve gizli olduğunu iddia ettiği bilgileri nereden buldu acaba? Bu ülkenin Hava Kuvvetleri yetişmiş bir pilotunu bile bile ölüme gönderebilirmi? Kaldıki uçak Suriye toprakları üzerinde de değildi. Yılmaz Özdil bunları soracağına tribünlere oynuyor, şehidimiz üzerinden demagoji yapıyor ve en baştaki eleman haricinde hiç biriniz anlamıyorsunuz.
  • Duygusal makaleleriyle zionist tarafindan finans edilmis tarihsel ninnilerine dinlemeye devam edip birbirimizi yedirtmeye zemin hazirlanmasini gormeyen halkin/vatanin sonu iste boyle olur. Dun bati ilk hamlelerinden birini gerceklestirip Sam'a kadar girdi cikti yaptilar(debka file okuyabilirseniz tabi) Bizi her zaman yem olarak kullanacaklar ayni bu F-4e hadisesi gibi (flightglobal RF ve F ayrimini cok iyi bilip dusurulen ucagin F-4 oldugunu yazar) Basbakan duygusal olarak 900 yil once Sam'a turklerin kurtarma operasyonunu soylemisti kursu'de ANCAK unnutugu olay ozaman biz Byzans/Roma imparatorlugunun bir parcasi degildik oysa bugun TC (yonetim/guc) 100% romaya ait (nato).............. Ben uzun zamandir bunu yaziyorum ve tekrar yaziyorum TC bolmek icin yapiliyor icimizdeki masonlar sayesinde ve ayrica 3ncu harbin baslangici olacaktir.....
  • havacılık uzmanı diye başlık atan gerzek gibi o kadar çok var ki memlekette o yüzden bu haldeyiz zaten...
  • nasıl bu kadar yoz bir yorum yapabilirsiniz,adam sehitimizden canımızdan kanımızdan bahsetmiş,ustun yeteneklerinden bahsetmiş.siz ne anlamıssınız, sizinyorumunuza karsılık baska seyler soylemek isterdim ama yayınlanacagını sanmıyorum..

 

Her Türk evladı gibi pilot olmak isterdim çocukken...

İstemek yetmiyor tabii, zeka istiyor, yetenek istiyor. Bu yaşımda bile, henüz radyonun nasıl çalıştığını kavrayamadığım için, olamadım haliyle. Ama, rahmetli dedem öyle olsun istediği için, bir pilot’un adını taşıyorum. Maalesef sadece, F104 kokpitindeki siyah-beyaz fotoğrafıyla tanıştığım... Ben bebekken, motosiklet kazasında hayatını kaybeden komşumuz Yüzbaşı Yılmaz ağabeyin adıdır adım.

*

Sanırım, sırf bu kişisel sebeple, her

pilot hadisesinde paraşütsüz kalırım...

Çakılır moralim.

 

*

Ve, hâlâ merak ediliyor...

Füzeyle mi vurdu Suriye?

Uçaksavarla mı?

*

Ben size söyleyeyim...

Kahpelik’le vurdu.

*

Çocuklarımızın karşısına erkek gibi çıkıp, vuruşsalardı, vursalardı...

Silahsız bile olsak, amenna.

Sinsice hançer’lediler.

 

Ki, sırttan hançerleme uzmanıdırlar.

*

O yüzden, hissettiğim duygu, ne kin’dir, ne öfke... Ecdadımızın onca acı tecrübesine rağmen, müstahak olduğumuz gerçeğidir... Hâlâ bunlara sırtımızı dönmenin kahrı’dır hissettiğim.

*

Pilotlarımıza gelince...

Sıkı durun.

Biri pilot’tur.

Biri astronot adayı pilot’tur.

*

Evet, yanlış okumadınız.

Tahminim, memleketi bu badireye sürükleyen siyasiler bile şu anda öğreniyor ama... Yüzbaşı Gökhan Ertan, Türk Hava Kuvvetleri tarafından çok özel testler neticesinde seçilmiş, astronot adayı pilotlarımızdandır.

*

Yürek zaten mangal da...

Üstün zekalıdır.

Üstün eğitimlidir.

Üstün yeteneklidir.

Yeteneksizler coğrafyası’nın çıkardığı tek taş pırlanta’lardan biridir, o yüzbaşı.

*

Utanmadan...

“Tazminat isteyelim” filan deniyor.

Paha biçilmezdir.

*

11 yaşındayken, ailece bindikleri otomobille feci kaza geçiren, 4 ve 10 yaşındaki kardeşlerini oracıkta kaybeden, hurda yığınından sağ çıkan...Allah’ın bu millete lütfudur, o yüzbaşı.

*

Kaç tane astronot adayımız var derseniz... Konunun otoritelerinden Profesör Mesut Caşın’a adeta yalvardım, anca, “bir grup olduğunu söyleyebilirim” dedi. “Bi avuç” yani... “Bazı ülkeler”le yürütülen çok gizli proje kapsamında seçildiler.

Mekiğe ne zaman ve hangisi binecek bilemeyiz. Bildiğimiz şu, Yüzbaşı Ertan olabilirdi.

*

Özetle.

Sadece uçağımız düşürülmedi. Denizin dibinde aradığımız da, metal yığını değil.

*

Yuri Gagarin gibi, Neil Armstrong gibi, tarihe geçebilecek kahramanını... Düşmanlık ettiği rejimin topraklarına, turist gibi “fotoğraf makinesi”yle gönderen ilk ve tek ülkedir Türkiye!

Yılmaz ÖZDİL / HÜRRİYET

"SADECE UÇAĞIMIZ DÜŞÜRÜLMEDİ..."

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Astroyazar Erdil... ~ 12 yıl önce
Yarım yamalak,, kulaktan dolma sinekten bomba bilgiyle yazı yazarsan , milletin duygularını siyaset çamuruna katarsan böyle demogoji denen saptırmada yönsüz kalır uzayda kaydolursun.... Siyaset başka havacılık bambaşka. Önce kendine bir havacı danışman bul...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helyumcu şucu bucu ~ 12 yıl önce
İlk olarak bu olayı devlet yönetimiyle giriftleştirenler (olumsuzca) ve bunu gene aziz Türk milletine arsızca ve küstahça uyu diyenler unutmamalılarki kendinizi yırtsanız da parçalasanız da EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR(K. ATATÜRK) bu her şeyi açıklıyor.Yılmaz abinin yazdıklarına katılıyorum doğru demiş lakin devletin bile ulaşamadığı bilgiye nerden ulaştı biraz kuşku uyandırmadı değil. biz olumlu-olumsuz ne düşünürsek düşünelim ya da kaleme alalım en son sözü pilotumuzun Malatyadaki evinde babası''ben inançlı biriyim ailemde,vatanımız için bizim menfaatlerimiz için ne gerekiyorsa o yapılır ve bir pilot için(oğlum) de savaşa girilmesine gerek yok'' diyor.bence kimseye bu sözden başka söz söylemek yakışmaz! tabiki hakkımızı almalıyız hukuksal ve ne gerekiyorsa.burda yorum yapan arkadaşlara şaşırdım açıkcası bazılarına:))) diplomat edasıyla bölgesel strateji uzmn kimliği taşıyan devlette bir fiil uluslar arası alanda temsil eden bürokrat gibi senaryolar yazmışlar:) güzel düşyrz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
bu çocukları şehitde saymazlar bulunamzsa,bulunsalarda zaten malül sayılıyorlar,kime şehit der bu adamlar sayın özdil???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
provakasyon ve gozdagi ~ 12 yıl önce
Ucak Suriye tarafindan dusurulmemistir,Esad'a ragmen Suriye'deki Rus guclerince dusurulmustur.Incirlik ussundeki ABD'lilerin olaya kayitsiz kalmasi da bu olayin buyuk guclerin Turkiye'ye bir uyarisi ve gozdagi olarak yorumlanabilir.Azerbaycan Gaz boru hatti anlasmasi Rusya'nin ve dahi Amerika'nin menfaatlerine vurulan bir darbedir.Buyuk oynayacaksaniz bu tur provakasyonlar olacaktir.Yurtta teslim cihanda teslim olursaniz kimse size dokunmaz ama o zaman da yerinizde sayarsiniz.Savas cigiritkanlarina da soylenecek olan sudur.Hicbir akliselim sinegi balyozla oldurmeye kalkmaz.Ama Turkiye bu blofleri ve ajitasyonlari kaale almadigini ve yoluna devam ettigini gostermektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sehid üzerinden demagoji diyen ~ 12 yıl önce
Bu yorumundan sonra 3 torba kömürü kaptın gene..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şehid üzerinden demagoji... diyene ~ 12 yıl önce
o at gözlüklerini çıkartta bak bakalım ülkende neler olup bitiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şehid üzerinden demagoji... ~ 12 yıl önce
Yılmaz Özdil gibi boş birisi sadece bunu yapabilir işte. Sizin gibi boş insanlarda onun uzmanlığına biyat ettiğiniz için yazdıklarını okur ve aynı fikirde olmama gafletindeki insanlara küfür edip aşağılarsınız. Bravo size... O kadar stratejik ve gizli olduğunu iddia ettiği bilgileri nereden buldu acaba? Bu ülkenin Hava Kuvvetleri yetişmiş bir pilotunu bile bile ölüme gönderebilirmi? Kaldıki uçak Suriye toprakları üzerinde de değildi. Yılmaz Özdil bunları soracağına tribünlere oynuyor, şehidimiz üzerinden demagoji yapıyor ve en baştaki eleman haricinde hiç biriniz anlamıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uykuya devam ey benim cikarci milletim ~ 12 yıl önce
Duygusal makaleleriyle zionist tarafindan finans edilmis tarihsel ninnilerine dinlemeye devam edip birbirimizi yedirtmeye zemin hazirlanmasini gormeyen halkin/vatanin sonu iste boyle olur. Dun bati ilk hamlelerinden birini gerceklestirip Sam'a kadar girdi cikti yaptilar(debka file okuyabilirseniz tabi) Bizi her zaman yem olarak kullanacaklar ayni bu F-4e hadisesi gibi (flightglobal RF ve F ayrimini cok iyi bilip dusurulen ucagin F-4 oldugunu yazar) Basbakan duygusal olarak 900 yil once Sam'a turklerin kurtarma operasyonunu soylemisti kursu'de ANCAK unnutugu olay ozaman biz Byzans/Roma imparatorlugunun bir parcasi degildik oysa bugun TC (yonetim/guc) 100% romaya ait (nato).............. Ben uzun zamandir bunu yaziyorum ve tekrar yaziyorum TC bolmek icin yapiliyor icimizdeki masonlar sayesinde ve ayrica 3ncu harbin baslangici olacaktir.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okuduğunu bile anlamayan ~ 12 yıl önce
havacılık uzmanı diye başlık atan gerzek gibi o kadar çok var ki memlekette o yüzden bu haldeyiz zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacılık uzmanı ~ 12 yıl önce
nasıl bu kadar yoz bir yorum yapabilirsiniz,adam sehitimizden canımızdan kanımızdan bahsetmiş,ustun yeteneklerinden bahsetmiş.siz ne anlamıssınız, sizinyorumunuza karsılık baska seyler soylemek isterdim ama yayınlanacagını sanmıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000