19 Aralık 2014, Cuma 09:42:31

SABİHA GÖKÇEN'İN GÜRÜLTÜ HARİTASI ÇIKARILACAK

Türkiye'nin uluslararası havalimanlarından biri olan Sabiha Gökçen'in gürültü haritası hazırlanacak.
  • ewet ewet gelmesın mesela bazı cargo ucakları istemıyoruz :D
  • Rus uçakları özellikle kargo uçaklarının gece uçuşları sınırlandırılmalı, bütün Kurtköy ve pendik alkının fütursuzca gece uykuları perişan ediliyor
  • Havaalaninin dibine gokdelen dikenlerin bu uygulamayi yapacagina hadi yapildi uyulacagina inanmiyorum,inanan oldugunuda sanmiyorum;((
  • Antalya'da da özellikle Güzeloba civarında uçak gürültüsü büyük sorun. Uçakların piste yaklaşma yaptığı bölgelere imar sınırlandırması getirmek şart. Ama işte, ranttan vazgeçemiyorlar bir türlü..
  • Haberin kaynağı nedir? kim istemiş haritayı, bizde gürültü parametresine hassas henüz bir kurum yok maalesef.
  • Önce pist üzerindeki lastik izlerini temizleyin, ıslağa her inişimiz kabus.
  • Bugüne kadar yapılmamış mı ? Ne yapmış sayın yöneticiler acaba ? SHGM de görmemiş hayret...
  • Bombardier C SERIES YENİ TEKNOLOJİSİ İLE BIRAKTIĞI GÜRÜLTÜ İZİ EN DÜŞÜK YOLCU UÇAĞI.... BU UÇAĞA SAHİP HAVAYOLLARI LİMİTLERE TAKILMADAN İNSANLARI RAHATSIZ ETMEDEN OPERASYONLARINA DEVAM EDEBİLECEK.

Türkiye'nin uluslararası havalimanlarından biri olan Sabiha Gökçen'in gürültü haritası hazırlanacak. Havalimanından kalkan uçakların çevreye yaydığı gürültünün şiddeti, haritası ve hangi noktalara kadar yayıldığı tespit edilecek.

Havalimanı çevresindeki 25 kilometrelik bir daire içerisinde yapılacak olan çalışma, imar planlarına da işlenecek. Okul, kreş, hastane gibi gürültü etkisinde kalacak imar faaliyetleri, ölçülecek gürültü şiddetine göre düzenlenecek. Buna göre binalara gürültü engelleyici ekstra önlemler alınması da gündeme gelecek. Kentin yapılaşma ve imar hareketliliğine etkisinin de gözleneceği haritalar için havalimandaki pist sayısı, uzunlukları, rota verileri, uçak tipleri incelenecek. Çalışmanın verileri, havalimanının uçuş kapasitesinin artırılması ve uçuş yönlerinin değişimi gibi konularda da kullanılacak. 

SABİHA GÖKÇEN'İN GÜRÜLTÜ HARİTASI ÇIKARILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

çekici jojuk ~ 9 yıl önce
ewet ewet gelmesın mesela bazı cargo ucakları istemıyoruz :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
Rus uçakları özellikle kargo uçaklarının gece uçuşları sınırlandırılmalı, bütün Kurtköy ve pendik alkının fütursuzca gece uykuları perişan ediliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Row ~ 9 yıl önce
Havaalaninin dibine gokdelen dikenlerin bu uygulamayi yapacagina hadi yapildi uyulacagina inanmiyorum,inanan oldugunuda sanmiyorum;((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harun ~ 9 yıl önce
Antalya'da da özellikle Güzeloba civarında uçak gürültüsü büyük sorun. Uçakların piste yaklaşma yaptığı bölgelere imar sınırlandırması getirmek şart. Ama işte, ranttan vazgeçemiyorlar bir türlü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Haberin kaynağı nedir? kim istemiş haritayı, bizde gürültü parametresine hassas henüz bir kurum yok maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pisti temizleyin. ~ 9 yıl önce
Önce pist üzerindeki lastik izlerini temizleyin, ıslağa her inişimiz kabus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gürültü ~ 9 yıl önce
Bugüne kadar yapılmamış mı ? Ne yapmış sayın yöneticiler acaba ? SHGM de görmemiş hayret...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YOK. ~ 9 yıl önce
Bombardier C SERIES YENİ TEKNOLOJİSİ İLE BIRAKTIĞI GÜRÜLTÜ İZİ EN DÜŞÜK YOLCU UÇAĞI.... BU UÇAĞA SAHİP HAVAYOLLARI LİMİTLERE TAKILMADAN İNSANLARI RAHATSIZ ETMEDEN OPERASYONLARINA DEVAM EDEBİLECEK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000