23 Ekim 2014, Perşembe 15:35:04

SABİHA GÖKÇEN'DE FLAŞ GELİŞME!

Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) bugün, öncelikli satın alma hakkını kullanarak, Limak Grup’a ait ISG ve LGM şirketlerinin geriye kalan yüzde 40’lık hisselerini de satın alacağını duyurdu.
  • Delikan3461 Tgs işe alım nezan yapılıyor diyen arkadaş tgs genel müdürlük binası dünya tiçaret merkezi a blok yeri adresi burası uçak altında yükleme boşaltma yapıcak işci arıyorlar git baş vur alırlar işe
  • Kurulun kararı aşağıdaki linkte: http://www.rekabet.gov.tr/File/?path=ROOT%2fDocuments%2fGerek%C3%A7eli+Kurul+Karar%C4%B1%2f14-06-113-52+.pdf
  • Usd eu burda kazan malezya'ya götür güzel iş vallahi.
  • Bilen var mı acaba: Bizim Rekabet Kurulu açısından bu durum normal mi? Büyük bir havaalanının yabancıların kontrolüne geçmesi milli güvenlik açısından önemsiz bir durum mudur?
  • Tav boşverin şimdi saw personeli kazanacakmı önemli olan odur
  • TAV bu işleri dünya standartlarında yapan büyük ve güçlü bir şirket. olmaz sabiha, olur başka bir havaalanı.. hayırlısı olsun. yalnız unutulmaması gereken husus şu: Tav'ın alamadığı her ihale, bu ülke için bir kayıptır; olağanüstü knowhow'ını yurtdışına göç ettirmek zorunda kalıyor.. yazık..
  • Isin yani birde gectigimiz ay airport haber bununla ilgili bir haber daha yayinlamisti .Limak holding in yüzde 40 hissesini Tav alıyor diye sonra aradan bir ay gibi bir zaman geçiyor birde bakıyoruz ki hisseleri elin adamı aldı .akıl alır gibi değil . Bi kaç yıl içinde o hisseler bakın kimin ellerine geçecek .
  • Bi kaç yıl içinde bakın kimin eline geçer ve olanları görecez.
  • Milli degerlerimizden bir tanesinin daha yabanci bir yatirimcinin eline gecmesi ne kadar hazin bir son, neden hukumetimiz ilk hisse devrinde onceligi bir diger sirketimiz olan tav vermemis ve neden kendi milli sirketlerimizi koruyacak bir yasa cikartmiyorlar, cok uzucu dogrusu...
  • Burda surekli turk-yabancı muhabbeti yapılmış ama TAV %100 yerli değil. Adamlar 3. Havalimanı ihalesini kaybettikten sonra ihalenin iptali için elinden geleni yaptılar. İnsanları karalayarak iş yapılmıyormuş, çalışmak lazım.

Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) bugün, öncelikli satın alma hakkını kullanarak, Limak Grup’a  ait ISG  ve LGM  şirketlerinin geriye kalan yüzde 40’lık hisselerini de satın alacağını duyurdu.

MAHB, Limak Grup’a ait ISG ve LGM’nin yüzde 40 hisselerini almak için, toplamda 285 milyon euro’yu aşmayacak (1,180 milyon MYR) bir bedel karşılığında hisse devir sözleşmeleri imzalayacak. Satın alma bedeli, hisse devir sözleşmesi kapsamında bir takım uyarlamalara tabi olarak daha da düşebilir.

Bu yıl içinde GMR’den yüzde 40 hisse alarak, ISG ve LGM’deki payını yüzde 20’den yüzde 60’a çıkaran MAHB, Sahiba Gökçen’i Limak Grup ile ortaklaşa yönetiyordu. Limak ve GMR ile 20-40-40’lık bir konsorsiyum oluşturan MAHB, ISG’nin yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkarmak hedefiyle 2008’de havalimanının işletmesine ortak olmuştu.

2015 başında tamamlanması beklenen satış işlemleri sonucunda Sabiha Gökçen hisselerin yüzde 100’ünü elinde bulunduracak olan MAHB, havalimanının tek işletmecisi olacak.

Satın alma için en uygun finansman modeli üzerinde araştırmalarını halihazırda sürdüren MAHB, kararın alınmasının ardından konuyla ilgili bir duyuru yapacak. Bununla birlikte MAHB, gerekli gördüğü taktirde mevcut varlıklarını değerlendirerek de finansman sağlayabilir.

Satın alma için sebepler:

• MAHB’nin Türkiye ve Avrupa’da havalimanı işletmecisi olarak konumunu ve etkinliğini artırmak.
• MAHB’nin dünya standartlarında bir havalimanı işletmecisi olarak pozisyonunu güçlendirmek.
• Uzun vadeli ve istikrarlı büyüme potansiyeli barındıran bir varlığa sahip olmak.
• Gelecekteki kazançları çeşitlendirmek.

MAHB Genel Müdürü Datuk Badlisham Bin Ghazali, “ISG (İstanbul Sabiha Gökçen) ve LGM’nin tamamının başarılı şekilde satın alınmış olması, MAHB için önemli bir dönüm noktası niteliğindedir. Bu satın alma ile MAHB hem kıymetli bir uluslararası değere kavuşmuş hem de Türkiye’deki varlığını güçlendirmiş oldu. Aynı zamanda, bu satın alma, Türkiye’deki ISG yönetiminin sergilediği olağanüstü performansa ve yaptığımız bu stratejik yatırıma olan güvenimizin bir göstergesidir. Umuyoruz ki MAHB olarak, ISG ve LGM’nin ortaklaşa gerçekleşecek operasyonları ile yeni başarılara imza atacağız” diye konuştu.

Satın almanın ardından ISG tamamen MAHB’ye ait bir kuruluş haline gelmesine rağmen mevcut yönetim yapısında herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek. Havalimanı, bugüne kadar olduğu gibi Türkiye’deki yönetim kadrosu tarafından yönetilecek ve mevcut yönetim ISG Yönetim Kurulu’na raporlamaya devam edecek. MAHB, geçmiş dönemde, yeni terminaldeki iş akışlarının planlanması ve operasyonların eski terminalden yeni terminale aktarımı sürecine yakından dahil olmuş hatta kilit operasyonlarda kendi personelini dahil etmişti. Ancak operasyonların istikrara kavuşması ve başarılı Türk personelin işe alınmasını ve ilgili konularda eğitilmesini takiben kendi personelini geri çekmişti.

İstanbul Sabiha Gökçen, yeni terminalinin Kasım 2009’da faaliyete geçmesinin ardından, yolcu sayısı bakımından Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı oldu. ISG aynı zamanda düşük-maliyetli havayolu şirketleri tarafından, 2013 yılı da dahil olmak üzere üst üste Avrupa’nın En İyi Havalimanı ödülüne layık görüldü. MAHB’nin düşük maliyetli ve tam-hizmet veren havayolu firmaları konusundaki deneyim ve uzmanlığı göz önünde bulundurulduğunda MAHB tarafından gerçekleştirilen bu satın alma ile havalimanının bu güçlü performansı hızlanarak artacak. Buna ilaveten, bu anlaşma ile Türkiye ve Malezya sermaye piyasaları ve ekonomileri arasındaki direkt iletişime katkı sağlanmış olacak.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su Gökhan Buğday, “MAHB’nin ISG’deki kalan hisseleri satın alma kararından büyük memnuniyet duyduk. Bugüne kadar oldukça başarılı bir ortaklığımız oldu, bundan sonra da aynı işbirliği içinde ISG’yi uluslararası bir başarı hikâyesine dönüştüreceğimiz konusunda güvenim sonsuz” diye konuştu. Aynı zamanda ISG’nin 2014’ün ilk dokuz aylık döneminde yüzde 29 büyüme kaydettiğinin altını çizen Buğday, ISG’nin son 12 ayda 22 milyon yolcu sayısına ulaştığını belirtti. Tamamının MAHB tarafından satın alınması ile havalimanını parlak bir gelecek bekliyor.

Bu arada Malezyalı ortağın Sabiha Gökçen hisselerinin tamamını alacağını açıklamasının ardından TAV da KAP'a bir açıklama gönderdi.

TAV'DAN SABİHA GÖKÇEN AÇIKLAMASI:

Şirketimizin 15 Eylül 2014 tarihli özel durum açıklamasında; toplam azami 285 milyon Avro bedel karşılığında, Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri İnşaat A.Ş. ve Limak İnşaat San ve Tic A.Ş. şirketlerinin (Satıcılar) sahip olduğu İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. (ISG)'deki %40 ve LGM Havalimanı İşletmeleri Ticaret ve Turizm A.Ş. (LGM)'deki %40 oranındaki paylarının devralınmasına ilişkin hisse alım sözleşmesi imzalandığı ve ilgili diğer ortakların sahip oldukları aşağıda belirtilen ön alım haklarını kullanmamaları durumunda, Şirketimiz ve Satıcılar'ın İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yer Hizmetleri A.Ş. (ISG Yer Hizmetleri)'nin %19,6 oranındaki paylarının devralınmasına ilişkin hisse alım sözleşmesi imzalamayı taahhüt ettikleri duyurulmuştu. Bu çerçevede, ISG ve LGM mevcut ortaklarından Malaysia Airports MSC Sdn Bhd (MAMSC) ile ISG, LGM ve ISG Yer Hizmetleri mevcut ortaklarından Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB)'ın sahip oldukları söz konusu ön alım haklarını kullanıp kullanmama kararlarının beklenildiği belirtilmişti. 

Ancak, MAHB söz konusu ön alım hakkını kullanmaya karar verdiğini ilgili borsaya 23 Ekim 2014 tarihiyle yaptığı açıklama ile beyan etmiştir. MAHB tarafından Satıcılar'a ön alım bildiriminin usulüne uygun yapıldığı ve söz konusu ön alım haklarının geçerli olarak kullanıldığı tespit edildiği takdirde, Şirketimiz söz konusu işleme taraf olmayacaktır.

SABİHA GÖKÇEN'DE FLAŞ GELİŞME!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Delikan3461 Tgs işe alım nezan yapılıyor diyen arkadaş tgs genel müdürlük binası dünya tiçaret merkezi a blok yeri adresi burası uçak altında yükleme boşaltma yapıcak işci arıyorlar git baş vur alırlar işe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rekabet ~ 9 yıl önce
Kurulun kararı aşağıdaki linkte: http://www.rekabet.gov.tr/File/?path=ROOT%2fDocuments%2fGerek%C3%A7eli+Kurul+Karar%C4%B1%2f14-06-113-52+.pdf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Usd eu burda kazan malezya'ya götür güzel iş vallahi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rekabet kurulu ~ 9 yıl önce
Bilen var mı acaba: Bizim Rekabet Kurulu açısından bu durum normal mi? Büyük bir havaalanının yabancıların kontrolüne geçmesi milli güvenlik açısından önemsiz bir durum mudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ticaret Kanunu ~ 9 yıl önce
Halen Türkiye'de 20.000'in üzerinde yabancı sermayeli firma çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir. Sermaye şirketlerinde Türk ortak bulundurma zorunluluğu bulunmamaktadır ve Türkiye %100 yabancı sermayeli firma kuruluşuna izin vermektedir. Ayrıca Yeni Türk Ticaret Kanunu anonim ve limitet sermaye şirketi kuruluşlarında birden fazla ortak gerekliliğini de ortadan kaldırmış ve bu sayede yabancı sermayeli grupların ya da yabancı gerçek kişilerin tek başlarına ve yardımcı ortak kullanmaksızın şirket kurmalarına imkan tanımıştır.
Resmi Gazete ~ 9 yıl önce
17.6.2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu uyarınca; Uluslararası anlaşmalar ve özel kanun hükümleri tarafından aksi öngörülmedikçe, Yabancı yatırımcılar tarafından Türkiye’de doğrudan yabancı yatırım yapılması serbesttir. Yabancı yatırımcılar yerli yatırımcılarla eşit muameleye tabidirler. Yurt dışında ikamet ettiğini çalışma veya ikamet izniyle belgeleyen Türk vatandaşları kanunun uygulanması bakımından yabancı yatırımcı sayılırlar.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tav boşverin şimdi saw personeli kazanacakmı önemli olan odur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV Dünya 2.si ~ 9 yıl önce
TAV bu işleri dünya standartlarında yapan büyük ve güçlü bir şirket. olmaz sabiha, olur başka bir havaalanı.. hayırlısı olsun. yalnız unutulmaması gereken husus şu: Tav'ın alamadığı her ihale, bu ülke için bir kayıptır; olağanüstü knowhow'ını yurtdışına göç ettirmek zorunda kalıyor.. yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Isin yani birde gectigimiz ay airport haber bununla ilgili bir haber daha yayinlamisti .Limak holding in yüzde 40 hissesini Tav alıyor diye sonra aradan bir ay gibi bir zaman geçiyor birde bakıyoruz ki hisseleri elin adamı aldı .akıl alır gibi değil . Bi kaç yıl içinde o hisseler bakın kimin ellerine geçecek .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bi kaç yıl içinde bakın kimin eline geçer ve olanları görecez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Milli degerlerimizden bir tanesinin daha yabanci bir yatirimcinin eline gecmesi ne kadar hazin bir son, neden hukumetimiz ilk hisse devrinde onceligi bir diger sirketimiz olan tav vermemis ve neden kendi milli sirketlerimizi koruyacak bir yasa cikartmiyorlar, cok uzucu dogrusu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Burda surekli turk-yabancı muhabbeti yapılmış ama TAV %100 yerli değil. Adamlar 3. Havalimanı ihalesini kaybettikten sonra ihalenin iptali için elinden geleni yaptılar. İnsanları karalayarak iş yapılmıyormuş, çalışmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000