31 Temmuz 2018, Salı 12:55:27

Sabiha Gökçen yeni terminalini hizmete açtı!

Sabiha Gökçen Havalimanı yeni iç hatlar terminal ek binasını bugün hizmete açtı.
  • Eklem otu gibi o ne öyle. Türkün aklina sonradan gelir. Magdem ilk başdan neden çok daha büyük bir Terminal binası yapılmadı ve ikinci pist? Sonuçda yoğun olduğunu biliyordunuz. Ek bina muhabbeti sadecee Türkiye de var....Eee boş kafadan çok ses çıkar.
  • 2.pist ne olacak ağbi...
  • Gecekondu yıkıldıysa belediyeye gideceksin arkadaşım.
  • Bir yetkili de deseki şu tarihte 2. Pist açılacak, mevcut pist şu tarihte bakıma girecek ve şu tarihte 2 pistle Sabiha Gökçen tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak.
  • Siyasiler yerine terminalden fotoğraflar olsaydı, habere ilgi daha da artardı. Burada bilinmeyen terminal. Siyasileri zaten tanıyoruz. Terminalin farklılıklarını öğrenmek isterdik.
  • Hayırlı olsun yeni terminalimiz. Ellerine sağlık. Buradaki en büyük sorunlardan biri terminal çıkışındaki katgaşa, insanların önünü kesen, yolcuları taciz eden otobüs şirketi çığırtkanları, uluorta yolcu alan arabalar, gelişigüzel park eden araçlar. Görünüm çok kötü ve ilkel. Bu bölgenin 60 lı yıllar kasaba otobüs garı havasından derhal çıkarılması gerekir.
  • bu saw dan bi halt olmaz. isterlerse denize kadar genişletsinler. oradaki tüm firmaların zihniyetlerini değiştirmesi gerekiyor. özellikle de tgs nin.
  • Ya zaten 2019 yılındayız. Bitmek bilmeyen tüneller, bitmek bilmeyen dolgular .. Bu açıklamayı yapmadan sahaya çıkıp baksaydınız ya Sayın CEO. Hangi yılı yaşıyorsunuz Allah Aşkına
  • Bugün üzülerek o açılışta bulunmaktan duyduğum üzüntüyü belirtmek isterim. DHMI'nin yaptığı medyatik tavrının yanında 4 yıldır bir türlü yapımına dahi başlayamadığı, üstüne bir de hizmete acamadan gocurttugu tünelini, ve sanki tüm bu gecikmeleri önceden hissederek meydanın tek pistini açık tutmayı bugüne kadar başaran gercek Meydan Otoritesinden bahsetme nezaketini göstermemesinden ötürü CEO'yu kınıyorum. Ayrıca ne CEO'su anlamadım. Tek bir Havalimanının Terminal mudurlugu ne vakit CEO'luk oldu :)) O zaman hep beraber Sani Sener' e yeni bir unvan bulalım da adama haksızlık etmeyelim. Bu arada işi ehli olmayan daha önce hiç havalimanı tecrübesi olmayan bir firmaya sırf fiyat odaklı vermeleri üstüne körük pozisyonları dahil bir çok hatalarla tesisi açıyor olmaları da ilginç. Bu körükler acilen NOTAM'lanmalı ki bir kazaya sebebiyet vermeyelim :))
  • Ek terminal açana kadar Sabiha Gökçe’nin fare dolu tuvaletlerine de çare bulsalar keşke! Terminal içinde çığlık çığlığa kaçan kemelerden turistlere rezil rüsva olduk! Havalimanına saygınız yoksa bari adına taşıyan merhuma az saygınız olsun. Rahmetli mezarında ters döndü sayenizde!

Sabiha Gökçen Havalimanı yeni iç hatlar terminal ek binasını bugün hizmete açtı.

Terminal açılışına İstanbul Valisi Vasip Şahin, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, İSG CEO’su Ersel Göral ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’u Ersel Göral, yıllık yolcu kapastesinin 33 milyondan 41 milyona çıkacağını açıkladı. Göral; Geçen yıl Ocak-Haziran döneminde 14.4 milyon yolcunun geçiş yaptığı Sabiha Gökçen’den bu yılın aynı döneminde 16.2 milyon yolcu geçiş yaptı. Yolcu artışımız yüzde 12 oldu. Şimdi yeni terminal ile kapasitemiz daha da artacak.

150 milyon Türk Lirası’na mal olan yeni terminalin İSG’nin 10. Yılı itibariyle başlatılan yatırım hamlesinin ilk adımı olduğunu belirten Göral; ‘Bugüne kadar yaklaşık 500 milyon Euro yatırım yaptık. Yapımı devam eden 1 milyar TL’ye mal olacak 2. Pistin de 2019 yılında hizmete girmesini hedefliyoruz’ dedi.

Yeni terminalin kapasite artıracağını ifade eden Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ise; ‘Yeni terminal hayırlı olsun. 2. Pistin de açılmasıyla daha büyüyecek. 2. Pist biraz uzadı hatta gerekli olmadığı söylendi ancak açılışının ardından ne kadar doğru bir yatırım olduğu ortaya çıkacak’ dedi.

Demir’in ardından konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin ise; ‘Sabiha Gökçen açıldığında ne gerek var diyenler olmuştu. Hatta açıldığında da bu görüşü haklı çıkarırcasına bir süre havalimanı boş kaldı. Ancak daha sonra gelinen noktada ne kadar gerekli olduğu belli oldu. Bu terminal ile birlikte 41 milyona çıkacak kapasite 2. Pist ile 63 milyona çıkacak hayırlı olsun’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından terminal açılışı için kurdela kesilerek Ersel Göral tarafından Vali Vasip Şahin ve Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ve konuklara yeni terminali tanıtıldı.

Fatih Akdeniz / AirportHaber


















 

Sabiha Gökçen yeni terminalini hizmete açtı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

XY ~ 6 yıl önce
Eklem otu gibi o ne öyle. Türkün aklina sonradan gelir. Magdem ilk başdan neden çok daha büyük bir Terminal binası yapılmadı ve ikinci pist? Sonuçda yoğun olduğunu biliyordunuz. Ek bina muhabbeti sadecee Türkiye de var....Eee boş kafadan çok ses çıkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mm ~ 6 yıl önce
2.pist ne olacak ağbi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış yerdesin ~ 6 yıl önce
Gecekondu yıkıldıysa belediyeye gideceksin arkadaşım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 6 yıl önce
Eger ilk mesaja cvp idiyse. Burada alan yokken botas boru hatti vardi ve hattin gececegi yerleri ustimlak etmislerdi kalan yerlerimiz ( 100 lerce kisinin ) orada duruken o yerlerin uzerine h.limani insa edilince o parseller thy teknik arkasina tasindi (parsel adi degisti) ve mahkemelerde hakim botastan evraklari getirtemiyince avukatlara biz buralarin bedelini odedik demeye , oarasini odediysen parselin yerini niye degustirdin yada o parsel isg ye aitse niye bastan vatandasi muhatap aldilar.
Yolcu ~ 6 yıl önce
Bir yetkili de deseki şu tarihte 2. Pist açılacak, mevcut pist şu tarihte bakıma girecek ve şu tarihte 2 pistle Sabiha Gökçen tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTFJ SAW ~ 6 yıl önce
Siyasiler yerine terminalden fotoğraflar olsaydı, habere ilgi daha da artardı. Burada bilinmeyen terminal. Siyasileri zaten tanıyoruz. Terminalin farklılıklarını öğrenmek isterdik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha sever ~ 6 yıl önce
Hayırlı olsun yeni terminalimiz. Ellerine sağlık. Buradaki en büyük sorunlardan biri terminal çıkışındaki katgaşa, insanların önünü kesen, yolcuları taciz eden otobüs şirketi çığırtkanları, uluorta yolcu alan arabalar, gelişigüzel park eden araçlar. Görünüm çok kötü ve ilkel. Bu bölgenin 60 lı yıllar kasaba otobüs garı havasından derhal çıkarılması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti ~ 6 yıl önce
bu saw dan bi halt olmaz. isterlerse denize kadar genişletsinler. oradaki tüm firmaların zihniyetlerini değiştirmesi gerekiyor. özellikle de tgs nin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2019 2029 ~ 6 yıl önce
Ya zaten 2019 yılındayız. Bitmek bilmeyen tüneller, bitmek bilmeyen dolgular .. Bu açıklamayı yapmadan sahaya çıkıp baksaydınız ya Sayın CEO. Hangi yılı yaşıyorsunuz Allah Aşkına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal Müdürü ~ 6 yıl önce
Bugün üzülerek o açılışta bulunmaktan duyduğum üzüntüyü belirtmek isterim. DHMI'nin yaptığı medyatik tavrının yanında 4 yıldır bir türlü yapımına dahi başlayamadığı, üstüne bir de hizmete acamadan gocurttugu tünelini, ve sanki tüm bu gecikmeleri önceden hissederek meydanın tek pistini açık tutmayı bugüne kadar başaran gercek Meydan Otoritesinden bahsetme nezaketini göstermemesinden ötürü CEO'yu kınıyorum. Ayrıca ne CEO'su anlamadım. Tek bir Havalimanının Terminal mudurlugu ne vakit CEO'luk oldu :)) O zaman hep beraber Sani Sener' e yeni bir unvan bulalım da adama haksızlık etmeyelim. Bu arada işi ehli olmayan daha önce hiç havalimanı tecrübesi olmayan bir firmaya sırf fiyat odaklı vermeleri üstüne körük pozisyonları dahil bir çok hatalarla tesisi açıyor olmaları da ilginç. Bu körükler acilen NOTAM'lanmalı ki bir kazaya sebebiyet vermeyelim :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 6 yıl önce
Ek terminal açana kadar Sabiha Gökçe’nin fare dolu tuvaletlerine de çare bulsalar keşke! Terminal içinde çığlık çığlığa kaçan kemelerden turistlere rezil rüsva olduk! Havalimanına saygınız yoksa bari adına taşıyan merhuma az saygınız olsun. Rahmetli mezarında ters döndü sayenizde!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000