07 Şubat 2019, Perşembe 14:54:48

Sabiha Gökçen Avrupa'nın en büyük 12. havalimanı oldu

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2018 yılında ulaştığı 34 milyon 58 bin adet yolcu sayısı ile Avrupa’nın en büyük 12’nci havalimanı oldu
  • Nice Başarılara...Güzel ülkemiz adına
  • Yurt ici yurt dışı bir sürü havalimanında bulundum. Antalya havalimanındaki kadar sıkı bir güvenliği hiç bir yerde görmedim. Adamı donuna kadar soyacaklar nerdeyse. Saw ve ist teki özel güvenlikleri sevmiyordum taa ki antalya dakileri tanıyana kadar. Meğer hepsi birer melekmis.
  • Asya kıtasında bulunan bir havalimanı nasıl oluyorda Avrupanın 12. büyük havalimanı seçiliyor...
  • Dis hat operasyon ve yolcu sayisi o kadar az ki diger verileri sayi olarak verirken bunlari yuzde artisi olarak vermisler :))))
  • Pegasus sag olsun
  • güçlü bir base carrier olmadan Antalya 14. oldu :)

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2018 yılında ulaştığı 34 milyon 58 bin adet yolcu sayısı ile Avrupa’nın en büyük 12’nci havalimanı oldu. Sabiha Gökçen Havalimanı 2017 yılında yine aynı listede 14’üncü sırada yer almıştı.

Yolcu sayısı açısından Türkiye’nin en büyük  2’nci havalimanı konumunda olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2018 yılında 34 milyon 58 bin 917 misafirine ev sahipliği yaparak, Avrupa’da 12’nci büyük havalimanı oldu. Dünyanın önde gelen havacılık otoritelerinden olan Airports Council International (ACI) Europe tarafından açıklanan sonuçlara göre, Avrupa’nın yolcu saylarına göre en büyük havalimanlarının yer aldığı sıralamada İstanbul Sabiha Gökçen 12’nci sırada yer aldı. Sabiha Gökçen aynı listede 2017 yılında 14’üncü olmuştu. Öte yandan yine ACI tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul Sabiha Gökçen, 2018 yılında elde ettiği yüzde 8.8 oranındaki yolcu sayısı artış oranı ile kendi kategorisinde 4’üncü sırada yer aldı.

Bu arada İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2019 yılı ilk ayına ait yolcu rakamları da belli oldu. Buna göre Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Ocak ayında 2 milyon 761 bin 776 yolcu geçti. Geçen 2018 yılı Ocak ayında ise bu rakam 2 milyon 691 bin 22 olarak gerçekleşmişti.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki dış hat yolcu sayısı artışı ise devam ediyor. Ocak ayında Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçuş yapan dış hat yolcu sayısı geçen yılın Ocak ayına göre yüzde 15 oranında arttı. Ocak ayında gerçekleşen dış hat uçuşu yapan uçak sayısında artış oranı ise yüzde 20 oldu.
 

Sabiha Gökçen Avrupa'nın en büyük 12. havalimanı oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

THY OPET ~ 5 yıl önce
Nice Başarılara...Güzel ülkemiz adına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pampa ~ 5 yıl önce
Yurt ici yurt dışı bir sürü havalimanında bulundum. Antalya havalimanındaki kadar sıkı bir güvenliği hiç bir yerde görmedim. Adamı donuna kadar soyacaklar nerdeyse. Saw ve ist teki özel güvenlikleri sevmiyordum taa ki antalya dakileri tanıyana kadar. Meğer hepsi birer melekmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cografya dersi vakti ~ 5 yıl önce
Asya kıtasında bulunan bir havalimanı nasıl oluyorda Avrupanın 12. büyük havalimanı seçiliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Domestik ~ 5 yıl önce
Dis hat operasyon ve yolcu sayisi o kadar az ki diger verileri sayi olarak verirken bunlari yuzde artisi olarak vermisler :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tostçu Halim ~ 5 yıl önce
100 tane dış hat yolcusu olsa %15 artsa 15 kişi yapar. Rakamlara takılma canım, SAW emin adımlarla büyüyor. Biz buna organik büyüme diyoruz, googlela sen bunu derse çalışta gel.
Pgs ~ 5 yıl önce
Pegasus sag olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsg ~ 5 yıl önce
20 tane Pegasus geleceğine 2 qtar yada emirates gelsin yeter Pegasus eziyetten başka ne vermiş sabihaya bol keseden atıp tutmak kolay gidin kendi bahçenizi temizleyin bulaşmayın büyüyenlere yoksa ayak altında ezilirsiniz
ayt ~ 5 yıl önce
güçlü bir base carrier olmadan Antalya 14. oldu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bozkurt ~ 5 yıl önce
Tuvaletler hala leş

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000