27 Aralık 2017, Çarşamba 10:40:46

Sabiha Gökçen 31 milyonuncu yolcusunu karşıladı

Yolcu sayısı artışında 2009 yılından itibaren arka arkaya 7 yıl Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı seçilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminalinden geçen ‘31 milyonuncu yolcu’ PC7676 sefer sayılı Zürih uçağı ile seyahat eden Yücel ailesi oldu.
  • Yolcuları çıkar geri kalanını kaybedenler kulübü afişi diye kullan...Bu gibi seromomilerde bile kravat takmayacak noktayada gelmiş bazıları...
  • X milyonuncu secimi diye bir sey yok, onu iceriden birisi olarak soyleyeyim. X milyonuncu yolcunun havalimanini kullanacagi gun belirleniyor onceden (gecmis yilin yolcu sayilari ve buyume oranlarina bakarak), sonra o gun kafadan bir havayolunun rasgele bir ucusuna karar veriliyor. Kim veriyor, isi organize eden havalimani ile odulu verecek olan havayolu (havayolunu da secenin havalimaninin PR departmani oldugunu, secme kriterinin de limandaki is hacmi ve ucretsiz bilet vermeyi kabul edip etmemeleri oldugunu belirteyim) sirketinin PR departmanlari. Hatta genelde gunduz mesai saatleri icerisindeki ucuslar tercih edilir ki ilgili yoneticiler zorlanmadan kutlamaya katilabilsin, fotograf cektirebilsinler. Nuraya kadar her sey OK, fakat 30 milyon gibi yuvarlak bir rakam dururken 31 milyonuncu yolcuyu kutlayalim diyen gerizekali PR yoneticisi (muhtemelen kadindir) kim acaba? Ersel bu ise niye mudahale etmemis o da ayri konu. Neyse, nice 31ler diyelim Sabiha'ya :)
  • Ersel bey tamam da diğerleri ne iş yapıyor orada
  • Niye 30 değil 31 dikkat edin rakamlara kazaya gelmeyin gözüm
  • Harbi ya neden Thy değil de FlyPgs. Size para yedirmiyor diye değil mi.
  • Bu işin sonu nereye varacak? Max kapasite aşılmadımı?
  • Neye göre belirleniyor bu 31 milyonuncu yolcu? uçaktan inince mi? Ucağa binerken mi? Uçaktan inince belirleniyor ise hem iç hat hem dış hat olarak uçağın pegasus, THY, Anadolu jet veya diğer bir sürü havayolları olma olasılığı varken Pegasus nasıl oluyor da bu kadar hazır olabiliyor? kafamda deli sorular...
  • Bravo, çok güzel bir sürpriz olmuş. Sayın Ersel Göral güzel işler yapıyor.
  • 31 milyonuncu yolcuyu nasıl seçtiniz çok merak ediyoruz. Hangi istatistik, hangi kurala göre ve nasıl belirlediniz acaba ? Üstelik arrivalmış bu yolcu :) yoksa birinin tanıdığımı bu seçilenler ? Resmi hesaplarınızdan aydınlatma yapın samimiyetinize inanalım. Aksi takdirde şu resimdekilerin kendilerine reklam çalışmasından başka birşey değil bu. Bu arada bu 31 milyon yolcu ile rekor kırıldığına göre ISG heralde bir zam yapar personeline. Aksi takdirde 8-9 senelik tecrübeli tüm personelleriniz IGA'dan size el sallar.
  • hediyeye bak. 1 gece otelmis. pgs nin hediyesi daha guzel

Yolcu sayısı artışında 2009 yılından itibaren arka arkaya 7 yıl Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı seçilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminalinden geçen ‘31 milyonuncu yolcu’ PC7676 sefer sayılı Zürih uçağı ile seyahat eden Yücel ailesi oldu.

Türkiye'nin en fazla yolcu trafiğine sahip ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 2017 yılındaki 31 milyonuncu yolcusunu 26 Aralık 2017 tarihinde törenle karşıladı. Geçen yıl 29.6 milyon yolcuya ev sahipliği yapan İstanbul Sabiha Gökçen, böylece 30 milyon yolcu barajını da tarihinde ilk kez geçerek 31 milyon yolcu sayısına ulaşmış oldu. 31 milyonuncu yolcu olarak belirlenen ve Pegasus Havayolları'na ait Zürih uçuşuyla İstanbul'a ailesi ile birlikte gelen Muzaffer Yücel için uçaktan indikten sonra bir tören ve törenin ardından kokteyl düzenlendi.

Törene İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal işletmeci şirketi İSG'nin CEO'su Ersel Göral, İSG Yönetim Kurulu Üyesi Dato Che Azmi Bin Murad, havalimanı protokolü, Pegasus ve İSG'nin yöneticileri katıldı. Törende 31 milyonuncu yolcu Muzaffer Yücel'e ve ailesine, önce İSG ve Pegasus yöneticileri tarafından uçak kapısında çiçek takdim edildi. Ardından kokteyl alanına geçen Yücel ailesine, İSG tarafından İstanbul Shangri La Bosphorus Otel'de bir gece ücretsiz konaklama imkanı sunan bir hediye verilirken, Pegasus Havayolları yetkilileri de 31 milyonuncu yolcuya ücretsiz uçak bileti hediye etti.

Törende konuşan İSG CEO'su Ersel Göral, 2016 yılında 29.6 milyon yolcuya ulaştıklarını hatırlatarak, "2017 yılında hedefimiz 30 milyon yolcu sınırını geçmekti. Bugün bu başarıya ulaşmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz 2018 yılında bu başarı çıtasını daha da yukarı çekmek" diye konuştu.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 31 milyonuncu yolcusu Muzaffer Yücel ise yaptığı açıklamada, ‘31 milyonuncu yolcu’ olarak terminalden geçmenin kendisi için çok hoş bir sürpriz olduğunu ifade ederek, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ve terminal işletmecisi İSG’ye teşekkür etti.








 

Sabiha Gökçen 31 milyonuncu yolcusunu karşıladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Kaybedenler kulübü ~ 6 yıl önce
Yolcuları çıkar geri kalanını kaybedenler kulübü afişi diye kullan...Bu gibi seromomilerde bile kravat takmayacak noktayada gelmiş bazıları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ilginc rakam ~ 6 yıl önce
X milyonuncu secimi diye bir sey yok, onu iceriden birisi olarak soyleyeyim. X milyonuncu yolcunun havalimanini kullanacagi gun belirleniyor onceden (gecmis yilin yolcu sayilari ve buyume oranlarina bakarak), sonra o gun kafadan bir havayolunun rasgele bir ucusuna karar veriliyor. Kim veriyor, isi organize eden havalimani ile odulu verecek olan havayolu (havayolunu da secenin havalimaninin PR departmani oldugunu, secme kriterinin de limandaki is hacmi ve ucretsiz bilet vermeyi kabul edip etmemeleri oldugunu belirteyim) sirketinin PR departmanlari. Hatta genelde gunduz mesai saatleri icerisindeki ucuslar tercih edilir ki ilgili yoneticiler zorlanmadan kutlamaya katilabilsin, fotograf cektirebilsinler. Nuraya kadar her sey OK, fakat 30 milyon gibi yuvarlak bir rakam dururken 31 milyonuncu yolcuyu kutlayalim diyen gerizekali PR yoneticisi (muhtemelen kadindir) kim acaba? Ersel bu ise niye mudahale etmemis o da ayri konu. Neyse, nice 31ler diyelim Sabiha'ya :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kişiler ~ 6 yıl önce
Ersel bey tamam da diğerleri ne iş yapıyor orada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kişiler ~ 6 yıl önce
Onlar da yancılar...
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Niye 30 değil 31 dikkat edin rakamlara kazaya gelmeyin gözüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adı lazım değil ~ 6 yıl önce
Harbi ya neden Thy değil de FlyPgs. Size para yedirmiyor diye değil mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
31 milyon ~ 6 yıl önce
Bu işin sonu nereye varacak? Max kapasite aşılmadımı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir® ~ 6 yıl önce
Neye göre belirleniyor bu 31 milyonuncu yolcu? uçaktan inince mi? Ucağa binerken mi? Uçaktan inince belirleniyor ise hem iç hat hem dış hat olarak uçağın pegasus, THY, Anadolu jet veya diğer bir sürü havayolları olma olasılığı varken Pegasus nasıl oluyor da bu kadar hazır olabiliyor? kafamda deli sorular...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürpriz ~ 6 yıl önce
Bravo, çok güzel bir sürpriz olmuş. Sayın Ersel Göral güzel işler yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha ve Pegasus'a ~ 6 yıl önce
31 milyonuncu yolcuyu nasıl seçtiniz çok merak ediyoruz. Hangi istatistik, hangi kurala göre ve nasıl belirlediniz acaba ? Üstelik arrivalmış bu yolcu :) yoksa birinin tanıdığımı bu seçilenler ? Resmi hesaplarınızdan aydınlatma yapın samimiyetinize inanalım. Aksi takdirde şu resimdekilerin kendilerine reklam çalışmasından başka birşey değil bu. Bu arada bu 31 milyon yolcu ile rekor kırıldığına göre ISG heralde bir zam yapar personeline. Aksi takdirde 8-9 senelik tecrübeli tüm personelleriniz IGA'dan size el sallar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
free ~ 6 yıl önce
hediyeye bak. 1 gece otelmis. pgs nin hediyesi daha guzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 6 yıl önce
Shangri La Hotel in neresi olduğunu pek bilmiyorsun galiba. Bilsen Pegasusla Shangri La yı kıyaslama gibi bir saçmalık yapmazdın çünkü.
Hı hıı pgs ~ 6 yıl önce
Merak etme, Fazla bacak, checkin, koltuk seçimi, Çay, su, Yemek derken pgs pişman eder o yolcuyu....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000