17 Kasım 2012, Cumartesi 10:18:00

SABANCI GÖZÜNÜ 3. HAVALİMANINA DİKTİ

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, yeni projelerde yabancıların yanı sıra Türk şirketleriyle de ortaklık yapabileceklerini belirterek, “3’üncü havalimanı ile yakından ilgileniyoruz. İnşaat ve işletme işine yerli ortakla da girebiliriz” dedi.
  • yahu yetenekli Sa lar ayrıldıktan sonra sadece varlık satışı yapan,,varlık yaratamıyan SAHOL ,,, şapkadan tavşan mı çıkartacam diyo?? anlamadım..anlayan anlatırsa sevinirim...

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul İstanbul’da inşa edilecek 3. havalimanı ile yakından ilgilendiklerini, inşaat ve işletme işine yabancı yanı sıra yerli ortakla da girebileceklerini söyledi.

Zafer Kurtul, “Bizim portföyümüze baktığınızda birçok şirketimizde yabancı ortaklar var. Bunlar uluslararası büyük stratejik ortaklarımız. Bundan sonra da Sabancı Holding yatırım ve satın alma düşündüğünde yabancılarla yine ortaklık yapabilir. Bugüne kadar pek olmamıştı ama artık Türk şirketlerle de ortaklıklar yapabiliriz” diye konuştu.

LİMANDA DA DÜŞÜNEBİLİRİZ

Bu konuda şu anda net bir gelişme olmadığını ancak her türlü fikre de açık olduklarını söyleyen Zafer Kurtul şöyle konuştu: “Mesela 3. havalimanı ilginç ve büyük bir proje. Buna bakmak istiyoruz. Farklı bir ortaklık olabilir, yerli-yabancı ortak olabilir. Her ortağın katkısı çok önemli. Liman özelleştirmelerinde de bunu düşünebiliriz. Mevcut olmayan ve bizim çok tecrübesiz ya da tecrübemizin az olduğu alanlarda da ortaklık düşünebiliriz. Mesela havalimanına bir inşaat şirketinin katkısı olabilir. İşe olan katkı kritik olduğu için inşaat önemli. İşletmecinin zaten mutlaka olması gerekiyor.” Zafer Kurtul, “Ortaklıkta Koç Grubu’nu da düşünür müsünüz” diye sormamız üzerine de, “Türk şirket dediğimiz için herkes olabilir” yanıtını verdi. (Hürriyet)

SABANCI GÖZÜNÜ 3. HAVALİMANINA DİKTİ

Yorumlar

güldürSA ~ 11 yıl önce
yahu yetenekli Sa lar ayrıldıktan sonra sadece varlık satışı yapan,,varlık yaratamıyan SAHOL ,,, şapkadan tavşan mı çıkartacam diyo?? anlamadım..anlayan anlatırsa sevinirim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000