03 Temmuz 2016, Pazar 09:28:33

Saatlerdir uçmayı bekliyorlar

Vueling havayolu şirketinin perşembe gününden bu yana onlarca uçak seferini iptal etmesi İspanya’da kaosa yol açtı.
  • Yurtiçi - yurtdışı çok sık yolculuk yapan bir olarak diyebilirim ki: Her ne kadar yolcuların kabalıklarını, taşkınlıklarını onaylamasam da, yolcuları en çok çileden çıkaran şey, uçağın gecikmesi değil, karşılarında kendileri ile ilgilenen, onlara ne olduğuna dair mantıklı bilgi veren kimse olmamasıdır. Herşeyin tıkır tıkır işlediği bir durumda yöneticilik yapmak kolay, asıl yöneticilik beklenmeyen bir durum oluştuğunda onu yönetme becerisidir. Maalesef bizim ülkemizde böyle bir durumda kriz yönetimi diye bir şey yok. En yetkili kişiler bu durumda en önce ortadan yok oluyorlar ve tüm tepkileri göğüslemek de, elinden bir şey gelemeyen, yetkisi olmayan çalışanlara kalıyor.

Vueling havayolu şirketinin perşembe gününden bu yana onlarca uçak seferini iptal etmesi İspanya’da kaosa yol açtı.

İptal edilen uçuşlar diğer seferlerde de rötarlara neden oldu. Yüzlerce yolcu Barselona Havalimanı’nda mahsur kaldı.

Yolcuları en çok öfkelendiren kendilerine bilgi verilmemesi oldu.

Mağdur olan yolculardan biri belirsizlik içinde beklediklerini ancak yetkililerin duruma müdahalede etmediğini söylüyor:
“Bu kadar yolcuya ne yardım ediyorlar ne bir şey dağıtıyorlar. Beş saattir bekliyoruz. Ne olacak bilmiyoruz. Eğer bugün uçuş olmazsa yarın geri gelmek zorundayız.”

Düşük tarifeli havayolu şirketi, söz konusu krizin planlama ve operasyondaki hatalardan kaynaklandığı açıkladı, suçu bir önceki yönetime attı.

Yolcuların öfkesine hakim olamama ihtimali nedeniyle şirketin ofislerine güvenlik güçleri sevk edildi.

Saatlerdir uçmayı bekliyorlar

Yorumlar

Sürücü ~ 8 yıl önce
Yurtiçi - yurtdışı çok sık yolculuk yapan bir olarak diyebilirim ki: Her ne kadar yolcuların kabalıklarını, taşkınlıklarını onaylamasam da, yolcuları en çok çileden çıkaran şey, uçağın gecikmesi değil, karşılarında kendileri ile ilgilenen, onlara ne olduğuna dair mantıklı bilgi veren kimse olmamasıdır. Herşeyin tıkır tıkır işlediği bir durumda yöneticilik yapmak kolay, asıl yöneticilik beklenmeyen bir durum oluştuğunda onu yönetme becerisidir. Maalesef bizim ülkemizde böyle bir durumda kriz yönetimi diye bir şey yok. En yetkili kişiler bu durumda en önce ortadan yok oluyorlar ve tüm tepkileri göğüslemek de, elinden bir şey gelemeyen, yetkisi olmayan çalışanlara kalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000