12 Temmuz 2011, Salı 13:30:43

RÜZGARI ARKASINA ALDI REKORU KIRDI...

Milli yamaç paraşütçüsü Hakan Akçalar, sadece rüzgar yardımıyla 255. 5 kilometre uçarak Türkiye rekoru kırdı...
  • Bir de bu tur haberler ilgi gorse...
  • Sn Akçalar'ı ayakta alkışlıyorum.
  • İşte "SİVİL HAVACILIK" bu ve benzeri olaylar. THY değil. Bu işin Ticari Havacılık ile en ufak ilgisi yok. Yapılması gerek, paraların harcanması gerek yerler bu gibi olaylardır.
Milli yamaç paraşütçüsü Hakan Akçalar, sadece rüzgar yardımıyla 255. 5 kilometre uçarak Türkiye rekoru kırdı. 
 
Milli Yamaç Paraşütçüsü Hakan Akçalar, bulutları adeta yuvası yaptı. Tam 255. 5 kilometre uçan Hakan Akçalar, yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. 
 
Daha önce bir Türk yamaç paraşütçüsü Türkiye sınırları içinde 233 kilometre uçabilirken, yabancı bir yamaç paraşütçüsü 254 kilometreye ulaşmayı başarmıştı. Milli yamaç paraşütçümüz Hakan Akçalar, tüm bu rekorları geride bırakanak 255. 5 kilometre mesafe uçmayı başardı. 
 
Hakan Akçalar, Denizli Çökelez'den kalkış yaptıktan sonra Eskişehir Sivrihisar'a iniş yaptı. Hakan Akçalar, tam 7 saat havada kaldıktan Sivrihisar'a indi. Büyük bir başarının altına imza atan Hakan Akçalar, kendisine sponsor olan ve rekor kırdığı kanadı temin eden Levent Kardeşlen Elektrik ve Mühendisliğe de teşekkür ediyor. 
 
40 yaşında Türkiye rekorunu kıran Hakan Akçalar, 1993 yılında bu spora başlamış. Boğaziçi Kulübü'nde yamaç paraşütüne başlayan Akçalar, faal sporculuğun yanı sıra Albatros Spor Havacılık Kulübü'nün de başkanlığını yapıyor. 
 
FEDERASYONUN DESTEĞİNİ HİSSETMEK GÜZEL 
 
Yamaç paraşütü sporunun maliyetli bir spor olduğunu belirten Akçalar, daha önce bu konuda zorluklar yaşadıklarını belirterek, Türkiye Hava Sporları Federasyonu'nun kurulmasıyla biraz olsun rahatladıklarını söyledi. 
 
Federasyonun desteğinin artmasının bu konudaki başarıların da artmasıyla doğru orantılı olduğunu da belirten Akçalar, "Yamaç paraşütü açık alanda yapılan bir spor. Bu nedenle başta konaklama ve seyahat masraflarımız çok oluyor. Eskiden bunları kendi cebimizden karşılıyorduk. Şimdi federasyonumuz bu konuda bize destek oluyor. Bize malzeme konusunda da destek olacaklarının sözünü verdiler. Federasyonumuzun desteğinin artması bu konudaki başarıların da artmasıyla doğru orantılı olacaktır. " diye konuştu. 
 
HIZLA GELİŞİYOR 
 
Türkiye'de yamaç paraşütü sporunun hızlı geliştiğinin altını çizen Hakan Akçalar, "Yamaç paraşütü ileriye doğru bir ivme kazandı. Daha önce uluslararası yarışlalara bir avuç sporcuyla gidebiliyorduk. Şimdi daha fazla sporcuyla gidiyoruz. Hızla gelişiyoruz. Bugüne kadar uluslararası yarışmalarda bir madalya alamadık ama 1-2 sene içinde bunu başaracağımıza inanıyorum. " dedi.
RÜZGARI ARKASINA ALDI REKORU KIRDI...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bir de bu tur haberler ilgi gorse...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sn Akçalar'ı ayakta alkışlıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İşte "SİVİL HAVACILIK" bu ve benzeri olaylar. THY değil. Bu işin Ticari Havacılık ile en ufak ilgisi yok. Yapılması gerek, paraların harcanması gerek yerler bu gibi olaylardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000