26 Temmuz 2011, Salı 07:40:37

RÜZGAR UÇUŞLARI VURDU...

Çankırı'nın Bayramören ilçesinde devam eden Yamaç Paraşütü Dünya Kupası yarışlarının dünkü bölümü, alanda hakim olan rüzgar nedeniyle bugüne ertelendi...
Pilotlar, sabah saatlerinde konakladıkları Kurşunlu Termal Otel'den uçuş yapacakları güney pistine gelerek hazırlıklarını tamamladılar. Uzmanlar tarafından uçuş alanıyla ilgili bilgi verdikten sonra Küresel Konumlama Sistemi (GPS) cihazlarına sporcuların verileri girildi. 
 
Alanda hakim olan şiddetli rüzgar nedeniyle uçuşların dünkü bölümünün iptal edildiğini söyleyen Çankırı Yamaç Paraşütü ve Havacılık Kulübü Başkanı Tahsin Tekin, yarışların Pazar günü başladığını hatırlattı. 
 
Dün yarışlara katılan 130 pilotun alandan havalandığını söyleyen Tekin, ''130 pilottan 80 kilometrelik gol noktasına 100 pilotumuz ulaştı. Bu oran yarışmanın ve pilotların kalitesini gösteriyor. Dün gayet güzel ve verimli bir gün geçirdik'' dedi. 
 
Olumsuz hava şartları nedeniyle yarışmaya bir günlük ara verdiklerini ifade eden Tekin, ''rüzgarın fazla sert olması ve havanın gök gürültülü yağışlı olması ihtimaline karşı pilotlarımızın emniyeti için uçuşları bir günlüğüne iptal ettik'' ifadelerini kullandı. 
 
Uçuşların iptal olması üzerine pilotların konakladıkları otele döndüğünü söyleyen Tekin, ''Bugün pilotlarımıza Çankırı'nın güzel yerlerini tanıtma imkanı bulacağız'' diye konuştu.
RÜZGAR UÇUŞLARI VURDU...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000