23 Ağustos 2016, Salı 11:06:06

Rüzgar ters esince paraşütçü dağlık alana düştü

Denizli’nin Çal ilçesinde bulunan Çökelez Dağı’ndan havalanan yamaç paraşütçüsü, ters esen rüzgar nedeniyle yere çakılarak hayatını kaybetti.
  • Kaza sonucu ölen yp ci. Kendı hatası nedenı ile vefat etmiştir.. Ters rüzgar falan degıl...
  • Şu çakıldı kelimesinden birtürlü vazgeçmek yok. Çakıldı yerine düştü kullanılsa olmazmı? Yamaç paraşütü en tehlikeli hava aracı yazan arkadaş, en tehlikeli hava aracı balondur (yön tayini yok), paramotor takmak işi daha zorlaştırır. Blgi sahibi olmadan yorum yapmak yerinde değildir. Allah rahmet eylesin.
  • hiçbir rüzgar bir anda ters esmez, bu gencin büyük bir hatası sonucu bu olay olmuştur. Özellikle yamaç paraşütüyle uğraşanlara tavsiyem şudur; tecrübe kazanmadankendi yeteneklerinizi ve sahip olduğunuz deneyimi bilmeden bunların daha üstüne çıkmaya çalışmayın ve biraz korkunuz olsun
  • mekani cennet olsun insallah
  • Ne kadar tecrübeli olursanız olun yamaç paraşütü en tehlikeli hava aracı. Artık teknoloji ilerledi en azından paramotor takma zorunluluğu getirilsin bir heves uğruna insanlar ölmesin.
  • Allah rahmet eylesin....

Denizli’nin Çal ilçesinde bulunan Çökelez Dağı’ndan havalanan yamaç paraşütçüsü, ters esen rüzgar nedeniyle yere çakılarak hayatını kaybetti.

Muğla’da yaşayan 30 yaşındaki yamaç paraşütü sporcusu Gürkan Kıryaman, paraşütüyle uçmak için Denizli’nin Çal ilçesinde bulunan Çökelez Dağı’na çıktı.

Öğle saatlerinde Çökelez Dağı’nın Denizli’ye bakan yönünden yamaç paraşütüyle havalanan Kıryaman, ters esen rüzgar nedeniyle paraşütünün kontrolünü kaybederek dağlık alana çakıldı.

Durumu görenlerin haber vermesi üzerine Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, dağlık alanda paraşütçünün düştüğü yere ulaştı.

Ekipler, genç paraşütçünün hayatını kaybettiğini belirledi. Kıryaman’ın cesedi ekipler tarafından dağdan indirildikten sonra 112 ekiplerine teslim edildi.

Cenaze otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Rüzgar ters esince paraşütçü dağlık alana düştü

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Yamaç parasütü ~ 8 yıl önce
Kaza sonucu ölen yp ci. Kendı hatası nedenı ile vefat etmiştir.. Ters rüzgar falan degıl...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 8 yıl önce
Şu çakıldı kelimesinden birtürlü vazgeçmek yok. Çakıldı yerine düştü kullanılsa olmazmı? Yamaç paraşütü en tehlikeli hava aracı yazan arkadaş, en tehlikeli hava aracı balondur (yön tayini yok), paramotor takmak işi daha zorlaştırır. Blgi sahibi olmadan yorum yapmak yerinde değildir. Allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ters ~ 8 yıl önce
hiçbir rüzgar bir anda ters esmez, bu gencin büyük bir hatası sonucu bu olay olmuştur. Özellikle yamaç paraşütüyle uğraşanlara tavsiyem şudur; tecrübe kazanmadankendi yeteneklerinizi ve sahip olduğunuz deneyimi bilmeden bunların daha üstüne çıkmaya çalışmayın ve biraz korkunuz olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 8 yıl önce
evet windshear dedigimiz seyde zaten yalan :)
Ters ~ 8 yıl önce
Windshear veya mountain waves diye bir sey duydun mu?
ters ~ 8 yıl önce
yukarıda yorum yapanlara; bahsettiğiniz hava akımları bilinen ve beklenmesi gereken hava akımlarıdır. Atmosferdeki değişiklikler süpriz değildir. Tecrübeden kastım, bu değişikliklerin olabileceği saatleri ve anları bilmek,düşünebilmek ve uçuş sırasında bunlara hazırlıklı olmaktır. Bu da teçrübeyle kazanılır. Eğer tecrüben yoksa, meteorolojik şartların daha uygun olduğu, bahsettiğiniz hava akımlarının oluşmadığı yada oluşma ihtimalinin düşük olduğu zaman, sıcaklık,arazi şartlarında uçacaksın.Windshear ya da mountain waves gökten zembille gelmez anlıyacağınız.
k ~ 8 yıl önce
mekani cennet olsun insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 8 yıl önce
Ne kadar tecrübeli olursanız olun yamaç paraşütü en tehlikeli hava aracı. Artık teknoloji ilerledi en azından paramotor takma zorunluluğu getirilsin bir heves uğruna insanlar ölmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ters ~ 8 yıl önce
sen de tam cahilmişsin, bir de senin gibi 13 cahil çıkmış yaptığın yorumu beğenmiş. Motor da taksan başına gelecek şey aynı
., ~ 8 yıl önce
Allah rahmet eylesin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000