19 Temmuz 2014, Cumartesi 08:40:36

RUSYA'YA YAPTIRIM UYGULANACAK MI?

Ukrayna’da düşen yolcu uçağı tüm dünyayı adeta şoke etti. Malezya Havayolları’na ait uçağın düşüşü ülkedeki çatışmalarda bir dönüm noktası oldu.
  • Rusya'nın vanayı kapatmasıyla birlikte hepsi susar rahat olun..

Perşembe gününden beri çatışmanın merkezindeki taraflar Rusya, Ukrayna ve Rusya yanlısı direnişçiler sorumluluğu birbirlerine atıyor. Şüpheler ise doğudaki direnişçiler üzerinde yoğunlaşıyor. euronews Brüksel bürosunun görüştüğü bu uzman da Moskova yönetiminin yardımı olmadan hiçbir şeyin mümkün olmadığı kanısında:

Amanda Paul, Avrupa Politka Merkezi:
“Bu bir dönüm noktası olmalı. Çünkü durum herkesin tahmin ettiğinden de daha uç bir noktaya gitti. Eğer Rusya ayrılıkçılara silah yardımında bulunmasaydı bu kazanın gerçekleşmeyeceği çok açık. Bu da Avrupa Birliği’nin çok daha katı bir tavır takınarak en azından yaptırımlar alması gerektiği anlamına geliyor.”

10 kilometre irtifadaki uçağa yerden fırlatılan bir füzenin isabet ettiği sanılıyor. Peki direnişçiler bu tür silahlara sahip mi? Eğer yanıt evet ise bu silahlar nereden tedarik ediliyor? Kullanılmaları için gerekli eğitime sahip kişiler bulunuyor mu? Bu sorular şimdilik yanıtsız. Fakat Amanda Paul’e göre krizdeki gidişatı değiştirebilecek tek seçenek Moskova’ya katı yaptırımların uygulanmasından geçiyor:

“Yaptırımların Rus ekonomisini şimdiden etkilemeye başladığını görüyoruz. Ama dürüst olmak gerekirse bunlar çok hafif cezalar. Eğer Rusya’ya çok daha ağır yaptırımlar uygulanmış olsaydı bunların ekonomik sonuçları çok daha vahim olurdu. Umarım bu durum Başkan Vladimir Putin’in Ukrayna konusunda biraz olsun düşünmesini sağlar. Mali yaptırımlar yüzde 100 etkili olmasa da açıkçası kollarınızı bağlayıp hiçbir şey yapmamaktan her zaman daha iyidir.”

Moskova yönetiminin bu saldırıda rol alıp almadığı henüz bilinmiyor. Fakat kesin olan Rusya’nın olayda parmağının olduğunun anlaşılması olasılığının Ukrayna krizini çok farklı bir boyuta taşıyacağı. (euronews)

RUSYA'YA YAPTIRIM UYGULANACAK MI?

Yorumlar

Rumuzsuz ~ 10 yıl önce
Rusya'nın vanayı kapatmasıyla birlikte hepsi susar rahat olun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 10 yıl önce
vana onemli degil,paran varsa heryerden alirsin.. ama alacak adam yoksa o gazi ne yapacaksin?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000