15 Nisan 2011, Cuma 13:30:25

RUSYA'YA GİDECEKLER DİKKAT!

Yarın 16 Nisan... Büyük gün geldi çattı. Bu gece yarısı saat 00.00’ı gösterdikten sonra, Türkiye ile Rusya arasında turistik amaçlı ziyaretlerde vizesiz girişler başlıyor..
  • *Türkiye'den kalkan bir uçakta dağıtılan form neden Türkçe yazmaz? *bizde rus vatandaşlarına immigration kartı doldurtuyormuyuz?
  • Otchestvo - yani BABA adi demektir. Saygilarla
  • Bazi yolcular icin:ne oteli kardes manitanin evinde kalacagiz....kismi bulunsa daha iyi olurdu
  • bu karttan daha önemlisi elinizde mutlaka otel voucheri,davet eden acentanın voucheri,otelden teyd yazısı olmadan kapıdan geri çevirirler.birde bu kartlar sadece sheremetyvo-2 terminalinden geçerken gerekiyor diyer havaalanlarında sınır polisi kendisi dolduruyor yane pasaport işlemleriniz yapılırken otomatikmen kartınız dolduruluyor siz sadece imza atıyorsunuz.
  • Bu uygulamanın ardından iki ülke arasında açık semalar "open skies" anlaşmasının yapılması gerekiyor. İki ülke arasındaki uçuşlar THY ve Aeroflot'un haksız tekelinden "kurtarılmalı"!!! Daha çok şirket tarifeli sefer yapmalı. Bu sayede turizm tüm yıla yayılabilir, hotellerimiz kışın boş kalmaz.
  • Madem türkiye ile rusya ya özel vizesisiz uygulama yapılıyor, bu doldurulması gereken kartta Türkçe neden bulunmuyor?
  • Bu uygulamanın, Rusya ile ticari ve turistik potansiyelimizin daha iyi yerlere geleceğini, ilişkilerimizin daha da gelişeceğini düşünüyorum. Uygulamaya imza atanları kutluyorum.
Rus basını bugün "Vizesiz rejim başlıyor" haberleriyle donatıldı.

Rusya’ya gidecek Türk vatandaşlarımızın aşağıda örneğini yayınladığımız “göçmen kartı”nı, Latin harfleriyle dikkatle doldurmaları gerekiyor.

Bu form size uçakta dağıtılacak. Sırasıyla adınızı, soyadınızı yazın. “Patronymic” (oçestva) yazan “orta isim” kısmını boş bırakın. Doğum günü, ayı ve yılını; cinsiyetinizi belirtin. “Nationality” kısmına “Turkey” yazın. Daha sonra pasaport numaranızı yazın. Vize numarası kısmını boş bırakın. Ziyaret amacı kısmında “Turizm”i işaretleyin. Ziyaretinizin başlangıç ve bitiş tarihini de yazıp imzalayın. Ve en önemlisi:

Bu formu pasaportunuzla birlikte gümrük polisine verdiğinizde, üzerine giriş tarih damgasını vurduktan sonra, iki parçadan birini alacak, diğerini size verecek. Bu kağıdı ülke içerisinde sakın kaybetmeyin. Ülkeden çıkış sırasında yine pasaportunuzla birlikte gümrük polisine vereceksiniz ve onlarda kalacak. Eğer bu kartı kaybederseniz, havaalanında para cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz ve uçağınızı kaçırabilirsiniz.



(Türkrus)


RUSYA'YA GİDECEKLER DİKKAT!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
*Türkiye'den kalkan bir uçakta dağıtılan form neden Türkçe yazmaz? *bizde rus vatandaşlarına immigration kartı doldurtuyormuyuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Otchestvo - yani BABA adi demektir. Saygilarla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bazi yolcular icin:ne oteli kardes manitanin evinde kalacagiz....kismi bulunsa daha iyi olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu karttan daha önemlisi elinizde mutlaka otel voucheri,davet eden acentanın voucheri,otelden teyd yazısı olmadan kapıdan geri çevirirler.birde bu kartlar sadece sheremetyvo-2 terminalinden geçerken gerekiyor diyer havaalanlarında sınır polisi kendisi dolduruyor yane pasaport işlemleriniz yapılırken otomatikmen kartınız dolduruluyor siz sadece imza atıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uygulamanın ardından iki ülke arasında açık semalar "open skies" anlaşmasının yapılması gerekiyor. İki ülke arasındaki uçuşlar THY ve Aeroflot'un haksız tekelinden "kurtarılmalı"!!! Daha çok şirket tarifeli sefer yapmalı. Bu sayede turizm tüm yıla yayılabilir, hotellerimiz kışın boş kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Madem türkiye ile rusya ya özel vizesisiz uygulama yapılıyor, bu doldurulması gereken kartta Türkçe neden bulunmuyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uygulamanın, Rusya ile ticari ve turistik potansiyelimizin daha iyi yerlere geleceğini, ilişkilerimizin daha da gelişeceğini düşünüyorum. Uygulamaya imza atanları kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000