14 Ağustos 2016, Pazar 09:10:39

Rusya'dan Mısır'a havalimanı teklifi

Rus turistlerinin Mısır’a dönmesi beklentisiyle ilgili olarak Rusya vatandaşlarının bu ülkede güvende olacağından emin olmak istiyor.
  • Bu sistemin Güzelim ülkemize de kurulması elzem oldu

Rus turistlerinin Mısır’a dönmesi beklentisiyle ilgili olarak Rusya vatandaşlarının bu ülkede güvende olacağından emin olmak istiyor. Bu nedenle Moskova Kahire’ye havalimanların ve diğer kalabalık mekânların güvenliğini sağlayacak modern teknoloji teklif edecek.

Bu konu kapsamında, 8 şirketin temsilcilerinden oluşan bir heyet, ‘Koruma ve Güvenlik’ adlı sempozyuma katılmak üzere Mısır’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Mısırlı yetkililere sivil havacılık güvenliğini sağlama sistemleri ile mekanizmalar teklif edildi. Güvenlik donanımı ve sistemlerinin üretimi alanında faaliyet gösteren Rus şirketler Mısır havalimanlarının güvenliğini sağlayabilir.

UYUŞTURUCU VE PATLAYICI TESPİT EDEN PLASTİK ÇİPLER

Mısırlı yetkililere, uyuşturucu ve patlayıcı tespitinde yardımcı olan küçük kâğıt parçası boyunca plastik çipler teklif edildi. Çip, uyuşturucu veya patlayıcı maddeye yaklaşınca rengini değiştiriyor ve maddenin içeriğini belirliyor.

Bu ince plastik çiplerin sadece patlayıcı türünü değil arz ettiği tehlikenin düzeyini de belirleme yeteneğine sahip olması dikkat çekiyor. Böylece bu çipler, patlayıcının içeriğini tespit etmek için uzun sürece ihtiyaç duyan laboratuvarlara alternatif oluşturuyor.

PATLAYICI MADDE TESPİT EDEN IŞINIM

Şirketlerden biri patlayıcı madde tespit edince mekanizmaya sinyal veren ışınım sayesinde çalışan bir alet teklif etti. Alet, cebe yerleşecek kadar kompakt. Bu özelliği, güvenlik çalışanlarına şüpheli insanlara ve bagajlara fazla dikkat çekmeden yaklaşma fırsatı veriyor.

Bu alet iki aşamada çalışıyor. İlk aşamada, patlayıcı maddeyi tespit ediyor. İkincisinde, patlayıcı maddenin türünü belirliyor ve ilgili bilgiyi ekrana yansıtıyor.

GİZLİ TESİSLERİ İZLEMEK İÇİN RADARLI KAMERALAR

Rus yapımı güvenlik kameraları, bölgesinde her türlü şüpheli faaliyeti tespit eden radarla donatıldı. Şüpheli hareketliliği belirleyen radar kameraya sinyal gönderiyor ve onu hareketliliğin tespit edildiği yere yönlendiriyor. Kamera, hedefe olan mesafe müsaitse otomatikman görüntüyü yakınlaştırıyor

ARANAN TERÖRİSTLERİN YÜZLERİNİ TANIYAN KAMERALAR

Mısırlı yetkililere ayrıca havalimanı, demiryolu istasyonu veya diğer kalabalık yerlere giren teröristlerin ve suçluların kimliğini tespit etme yeteneğine sahip yeni kameralar teklif edildi. Kameralar, yüzleri okuyarak gerçek zamanlı olarak içişleri bakanlığının veri tabanındaki bilgiyle karşılaştırıyor. (Sputnik)

Rusya'dan Mısır'a havalimanı teklifi

Yorumlar

Arancı ~ 8 yıl önce
Bu sistemin Güzelim ülkemize de kurulması elzem oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000